Nieodblokowujący się przedni most- Pajero II
Moderator: Kosiarz
Nieodblokowujący się przedni most- Pajero II
Witam
Po wizycie u mechanika doszlismy do wniosku ze wibracje w aucie pochodza od blokady na przednim moscie w skrzyni Super Select, przelaczajac z 4wd na 2 wd nie chowa sie do konca bloka przedniego napedu przez co podczas jazdy czasem zazebia sie. Po uzupelnieniu plynu wspoganianiu sprzegla ustapily te dolegliwosci. Czy ma to jakis zwiazek?
Po wizycie u mechanika doszlismy do wniosku ze wibracje w aucie pochodza od blokady na przednim moscie w skrzyni Super Select, przelaczajac z 4wd na 2 wd nie chowa sie do konca bloka przedniego napedu przez co podczas jazdy czasem zazebia sie. Po uzupelnieniu plynu wspoganianiu sprzegla ustapily te dolegliwosci. Czy ma to jakis zwiazek?
Re: Nieodblokowujący się przedni most- Pajero II
Jezu Chryste Stepujący blokada przedniego mostu w skrzyni SS
Nawet jeśli masz taką blokadę to nie ma on nic a nic wspólnego z układem wspomagania 

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Eskapada pisze:Jezu Chryste Stepujący blokada przedniego mostu w skrzyni SSNawet jeśli masz taką blokadę to nie ma on nic a nic wspólnego z układem wspomagania
przeca ma siłownik przy dyfrze to ma blokade deklu jeden

Czwarte serce 

widzisz Łosiu jaki ja durniowaty jestemgebels pisze:Eskapada pisze:Jezu Chryste Stepujący blokada przedniego mostu w skrzyni SSNawet jeśli masz taką blokadę to nie ma on nic a nic wspólnego z układem wspomagania

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
gebels pisze:Eskapada pisze:Jezu Chryste Stepujący blokada przedniego mostu w skrzyni SSNawet jeśli masz taką blokadę to nie ma on nic a nic wspólnego z układem wspomagania

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
kurna ja tylko dla tego miśka kupiłem ze jest blokada
pany bo misie mają fajne pysie, blokade z przodu , blokade z tyłu , SS i wogóle zajefajne sa furaki

pany bo misie mają fajne pysie, blokade z przodu , blokade z tyłu , SS i wogóle zajefajne sa furaki

Czwarte serce 

Fajnie ze ktos odpowiedzial sensownie na pytanie dzieki wielkie... Nie znam sie dokladnie co i jak i juz zaczynacie jechac. Nikt z was tez sie znawca nie urodzil.
Zreszta robicie offtopa a to nie ten dzial/temat, smiac to sie prosze gdzie indziej z mojej niewiedzy "pany".
Chodzi o przedni naped ze do konca sie nie rozlaczal a teraz sie "naprawilo" wiec nie wiem czy to ma wplyw jak wyzej napisalem.
Zreszta robicie offtopa a to nie ten dzial/temat, smiac to sie prosze gdzie indziej z mojej niewiedzy "pany".
Chodzi o przedni naped ze do konca sie nie rozlaczal a teraz sie "naprawilo" wiec nie wiem czy to ma wplyw jak wyzej napisalem.
- gebels
-
nie ma 
edit:
temat wielokrotnie poruszany, srednio raz w miesiącu no moze co drugi miesiąc
wymień wężyki co sterują siłownikiem, jest gdzieś nieszczelność lub masz zwalone zaworki co zapodaja podcisnienie na rzeczone wężyki (prościej się nie da tego wytłumaczyć)
focha nie stawiaj bo jak przetrzymasz z rok na forum i srednil raz w miesiącu ktos o to będzie pytał to go tez zlejesz z góry na dół ciepłym moczem za to ze mu sie poszukac nie chciało albo przewinąć strony w dół gdzie to jest
a jak ci klimat na forum nie pasuje to zmien forum na sweetbrokacik lub podobne np. adam forum chrześcijan
ps. my tez cie pozdrawiamy
ps. 2 poszukaj tematu wpada nowy na impreze tam wsio podane na tacy
zebys czasu nie tracił tu masz linka do tematu: http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... wpada+nowy

edit:
temat wielokrotnie poruszany, srednio raz w miesiącu no moze co drugi miesiąc
wymień wężyki co sterują siłownikiem, jest gdzieś nieszczelność lub masz zwalone zaworki co zapodaja podcisnienie na rzeczone wężyki (prościej się nie da tego wytłumaczyć)
focha nie stawiaj bo jak przetrzymasz z rok na forum i srednil raz w miesiącu ktos o to będzie pytał to go tez zlejesz z góry na dół ciepłym moczem za to ze mu sie poszukac nie chciało albo przewinąć strony w dół gdzie to jest
a jak ci klimat na forum nie pasuje to zmien forum na sweetbrokacik lub podobne np. adam forum chrześcijan
ps. my tez cie pozdrawiamy
ps. 2 poszukaj tematu wpada nowy na impreze tam wsio podane na tacy
zebys czasu nie tracił tu masz linka do tematu: http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... wpada+nowy
Czwarte serce 

Dziekuje bardzo, o taka odpowiedz mi chodzilo. Niestety nie mam takich zapedow do aut co wy a do motocykli wiec to troche inna bajka.
a mnie się szkoda kolegi zrobilo żescie go tak bez pardonu zaatakowali
bom jak miska zanabył to przez moment też wyknułem taka teorie że tam blokada musi być

bom jak miska zanabył to przez moment też wyknułem taka teorie że tam blokada musi być

był misiek II, long, 4M40 i niedlugo coś znowu będzie
- Qpa_z_polski
-
- Kontaktowanie:
dobra ha ha ha hi hi hi ale [cenzura] ja tez tak mam
mam problemy z elektrozaworami, bo wsadziłem jednostronny zaworek bo stary sie rozsypał, i jest sytuacja taka ze jak go wstawie, to zapina mi przod reduktor i reszte i jest spoko ale jak dam na 2 to niby go rozłaczyło bo nie czuc zeby tak ciagnał jak na 4 ale kontrolki mrugaja cały czas
za to jak wyjebie ten zaworek całkiem i puszcze goła rurke to spokojnie bujam na 2 ale nie zapnie mi przodu? mechanik kazał przeczyscic lub wymienic elektrozawory...
tu dochodzimy do sedna sprawy bo jezdzac po miescie na zapietym tyle czasami mam wibracje takie pod podłogtą powarczy powarczy i tak jakby sie cos "rozpinało" niewiemnie potrafie tego wytłumaczyc ale myslałem ze to wina rozdupconych igiełek co podtrzymuja przegub, po wymianiecisza przez kilka dni i znowu sie zaczeło... jest szansa ze nowe łozyska padły po tygodniu? czy jest cos pokiszone z elektrozaworami i faktycznie tez mi cos zapina albo nie rozpina dokońca?

za to jak wyjebie ten zaworek całkiem i puszcze goła rurke to spokojnie bujam na 2 ale nie zapnie mi przodu? mechanik kazał przeczyscic lub wymienic elektrozawory...
tu dochodzimy do sedna sprawy bo jezdzac po miescie na zapietym tyle czasami mam wibracje takie pod podłogtą powarczy powarczy i tak jakby sie cos "rozpinało" niewiemnie potrafie tego wytłumaczyc ale myslałem ze to wina rozdupconych igiełek co podtrzymuja przegub, po wymianiecisza przez kilka dni i znowu sie zaczeło... jest szansa ze nowe łozyska padły po tygodniu? czy jest cos pokiszone z elektrozaworami i faktycznie tez mi cos zapina albo nie rozpina dokońca?
*Pojara 2
*Vitara +most uaz
*Parchol GR...
w poszukiwaniu nowego trupa ...
*Vitara +most uaz
*Parchol GR...
w poszukiwaniu nowego trupa ...