reflektor anglik
Moderator: Kosiarz
reflektor anglik
Zweryfikowałem negatywnie prawy przód błotnika + kierunek/pozycja. Urwało też uszy trzymające kirunkowskaz przy reflektorze i teraz nie wiem, czy kombinować nowy reflektor, czy jakoś nową pozycję zamocuję na stałe? Jeszcze tego nie rozgrzebywałem, więc nie wiem dokładnie co i jak, dlatego pytam.
Po czym poznać różnicę w leflektorze przednim do PII z anglika? Tzn są asymetryczne ale na drugą stronę? Czyli te 'kreski' na szkle są inaczej/odwrotnie niż w europejskich? A może ma jakieś znaki gdzieś bite?
Odkręcić błotnik (bo muszę) to jakaś większa filozofia z ukrytymi śrubkami i rozkręcaniem połowy auta?
Po czym poznać różnicę w leflektorze przednim do PII z anglika? Tzn są asymetryczne ale na drugą stronę? Czyli te 'kreski' na szkle są inaczej/odwrotnie niż w europejskich? A może ma jakieś znaki gdzieś bite?
Odkręcić błotnik (bo muszę) to jakaś większa filozofia z ukrytymi śrubkami i rozkręcaniem połowy auta?
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
Re: reflektor anglik
takrort_ pisze: Po czym poznać różnicę w leflektorze przednim do PII z anglika? Tzn są asymetryczne ale na drugą stronę? Czyli te 'kreski' na szkle są inaczej/odwrotnie niż w europejskich?
ogólnie mówiąc świeci w 2 stronę

Ignorancji, nieróbstwu i niechlujstwu stanowcze nie KARWA nie
w reflektorze można przełorzyć szkło, błotnik żeby zdjąć trzeba odkręcić wszystkie śrubki na górze, zdjąć plastikowe nadkole i tam jest nakrętka do odkręcenia przy drzwiach oraz chyba dwie śrubki na dole pod kierunkowskazem skręcające błotnik z przednią dolną częścią pasa (chyba trzeba zdjąć zderzak, potem odłączyć boczny kierunek i można zdjąć błotnik.rort_ pisze:Zweryfikowałem negatywnie prawy przód błotnika + kierunek/pozycja. Urwało też uszy trzymające kirunkowskaz przy reflektorze i teraz nie wiem, czy kombinować nowy reflektor, czy jakoś nową pozycję zamocuję na stałe? Jeszcze tego nie rozgrzebywałem, więc nie wiem dokładnie co i jak, dlatego pytam.
pajero II 2.5 TD long seryjne, 3.0 V6 prawie seryjne.
Tu http://fuy.com.pl/viewtopic.php?t=808 masz dość dobrze oznaczone jednak najpewniej jest sprawdzić jak reflektor rozszczepia wiązkę światła. Generalnie jak zamontujesz od anglika to będziesz pycić po oczach innym.
Pozdrawiam! mr.miron 509-627-638
Pajero II 2.8TD SS
Pajero II 2.8TD SS
He he he. Link do forum, które jest forum 'odłamowym' Yamahy. Na tym forum Yamahy admin ześwirował i uznał że jest zaraz po Bogu i zaczął wyrzucać tych którzy mu podpadli, bądź mieli odmienny pogląd na pewne sprawmy niż on. Poza tym uważał, że kiełbaski z grilla robione na drewnie z dodatkiem reklamówek jednorazówek to nic złego i dziwił się, że mam do niego pretensje że tymi reklamówkami podkłada do ognia.
Wracając do reflektora, to pokleiłem uszy, a błotnik kupiłem używkę i będzie ok.
Wracając do reflektora, to pokleiłem uszy, a błotnik kupiłem używkę i będzie ok.
gostcomp pisze:takrort_ pisze: Po czym poznać różnicę w leflektorze przednim do PII z anglika? Tzn są asymetryczne ale na drugą stronę? Czyli te 'kreski' na szkle są inaczej/odwrotnie niż w europejskich?
do komory silnika

buuahahahaha dobre

a to już zależy od sprytu i inwencji mocującegothorosz pisze:gostcomp pisze:takrort_ pisze: Po czym poznać różnicę w leflektorze przednim do PII z anglika? Tzn są asymetryczne ale na drugą stronę? Czyli te 'kreski' na szkle są inaczej/odwrotnie niż w europejskich?
do komory silnika![]()
![]()
buuahahahaha dobre

Ignorancji, nieróbstwu i niechlujstwu stanowcze nie KARWA nie
Czyli jeżeli mam szkło z 'naszego' reflektora, to mogę je przełożyć do angielskiej reszty i będzie OK?
- apede
-
- Kontaktowanie:
W przypadku klasycznej konstrukcji z gladkim odblysnikiem i karbowanym szklem - tak. Tylko nie uzywaj angielskich zarowek H4.
loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...