pajero I skrzynia biegów 2,6b zmielona-pasujeOdCzegosInnego?
Moderator: Kosiarz
- wincekmcz
- jestem tu nowy...
pajero I skrzynia biegów 2,6b zmielona-pasujeOdCzegosInnego?
witam jestem tu nowy kupilem pajerko 2,6bena po tygodniu padla mi skrzynia dodam ze 5 bieg juz zgrzytal czytalem troche waszych opinii i wiem ze to norma w tych pojazdach , szukalem skrzyni ale bardzo malo jest do tej pojemnosci i tu pytanie czy mozna przypasowac od jakiejs innej pojemnosci lub innego pojazdu? przegladalem wszystkie tematy na tym forum i nie ma zadnych info na ten temat . Jestem z miedzyrzecza woj lubuskie. prowazde warsztat Autoelektroniki pojazdowej i chetnie pomoge jezeli chodzi o elektryke ale jezeli chodzi o mechanike to nie jestem specjalista,i prosze o jakies informacje na ten temat jezeli ktos posiada. dzieki bardzo koledzy pozdrawiam
Re: pajero I skrzynia biegów 2,6b zmielona-pasujeOdCzegosInnego?
Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie ale wiem, że wraz ze zmianą silnika 2.6 na 3.0V6 oraz 2.3 diesel na 2.5 diesel Mitsubishi wprowadziło wiele modyfikacji w modelu L040. Jestem na 99% że do silnika 2.6 nie podejdzie żadna inna skrzynia z innej wersji silnikowej Pajero. Druga sprawa to ewentualne podłączenie reduktora do nowej skrzyni
Tak czy owak sróbuj wyjąc skrzynie bo ciężko się naprawia zamontowane podzespoły...
swoją drogą rozważ sprzedaż auta ( zapewne na części ) w dawanie się w remonty motanie skrzyń, reduktora od czegoś innego... dziś skrzynia jutro ten feralny gaźnik w 2.6. Wiem, że dla nie których to świętokradztwo ale albo drogie hobby albo ekonomia

Tak czy owak sróbuj wyjąc skrzynie bo ciężko się naprawia zamontowane podzespoły...
swoją drogą rozważ sprzedaż auta ( zapewne na części ) w dawanie się w remonty motanie skrzyń, reduktora od czegoś innego... dziś skrzynia jutro ten feralny gaźnik w 2.6. Wiem, że dla nie których to świętokradztwo ale albo drogie hobby albo ekonomia

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- wincekmcz
- jestem tu nowy...
nie no sprzedac nbie sprzedam bo dopiero kupilem jeszcze nawet nie przerejestrowalem coi prawda mam swoich mechanikow i koszta robocizny to nie problem , problem zaczyna sie z czesciami do tych aut. na allegro jest tylko jedna sztuka i jeszcze ma bardzo fajny opis cytuje " stan jak na zdjeciu " no wypas
od razu wszystko wiem
poszperalem troche i podobno galant 2,4 bena ma taka sama skrzynie ale napewno bedzie problem spiac to wszystko z reduktorem. chyba sie poddam z szukaniem i rozbiore moja skrzynie , dodam jeszcze ze wchodzi 2 bieg , 5 bieg i wsteczny. przypuszczam ze cos sie stalo z wodzikami, a wiec dzisiaj sekcja zwlok bedzie
jak tylko do czegos dojde to od razu opisze wszystko dzieki pozdrawiam.

- wincekmcz
- jestem tu nowy...
dowiedzialem sie juz ze napewno podejdzie do mojego skrzynia od 2,5 diesla i faktycznie jest identyczna rozni sie tylko przelozeniem pierwszego biegu, jest dluzszy . jutro rozbieram moja to cos napisze
obym się mylił i było tak jak piszeszwincekmcz pisze:dowiedzialem sie juz ze napewno podejdzie do mojego skrzynia od 2,5 diesla i faktycznie jest identyczna rozni sie tylko przelozeniem pierwszego biegu, jest dluzszy . jutro rozbieram moja to cos napisze

Zrób co uważasz za słuszne - wiem, co znaczy przywiązanie do starego struclawincekmcz pisze:nie no sprzedac nbie sprzedam bo dopiero kupilem jeszcze nawet nie przerejestrowalem coi prawda mam swoich mechanikow i koszta robocizny to nie problem , problem zaczyna sie z czesciami do tych aut......

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
2,6B i 2,3 TD to porównywalne syfy 

Czwarte serce 

mam 2,6 i nie narzekam...
ale ostatnio naszła mnie chcica na v6

placek...
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
młody_kon pisze:mam 2,6 i nie narzekam...
nie bierz V6 Krwiopijca jeśli chodzi o spalanie, brak turbiny wogóle jakis taki do dupy

Czwarte serce 

a co to za problem kupić używaną skrzynię?
misiu.. na pw pisz a nie jawnie regulamin zlewasz
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II
ale o co chodzimarcyb3 pisze:misiu.. na pw pisz a nie jawnie regulamin zlewasz

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
eee
to ja sugestię koledze wpisałem

sorki , zachowałem się jak gówniarz wiecej się to nie powtórzy 

Pajero 2,5TD,87r 100KM
- wincekmcz
- jestem tu nowy...
no jezeli chodzi o kupno skrzyni do pajero 2,6b to bardzo ciezko jest a jeszcze ciezej kupic do 2,5td ale spoko rozebralem skrzynie i co sie okazalo - mianowicie rozpadla sie zebatka od 5 biegu a zeby ktore oderwaly sie od kolka wpdaly w wodziki i przylokowaly. a teraz prosty patent na rozpadajace sie 5 biegi w pajero I - zdjac łożysko nad zebatka 5 biegu po czym zdjac rozpadajaca sie zebatke a nastepnie wziac flexe i brutalnie odciac reszte zebow z zebatki 5 biegu nastepnie zlozyc z powrotem i tak uzyskujemy skrzynie 4 biegowa do pajero I
na cholere mi 5 bieg w teren
i koniec klopotow ze skrzynia smiga jak ta lala , ale po tym jak zrobilem skrzynie to cos zaczelo chrobotac w rozrzadzie ale tylko sruba slizgu pekla sobie wiec chwila i po klopocie ale to jeszcze nic jak zrobilismy skrzynie i rozrzad to podczas testow niechaco wyszlo dachowanie 1,5 obrotu
wszyscy cali pajero bezpieczne auto
blache wyklepalem szyby wszystkie wypadly i sie zbily ale w PZU maja taka fajna opcje do OC polecam ubezpieczenie szyb. wypas zmienili mi wszystkie szyby gratis ale byli zdziwieni jak powiedzialem ze wszystkie
ale coz zycie . dobra koncze ide spac bo wlasnie wrocilem z lasu z jazdy po czołgówce , pozdrawiam

- gebels
-
słabo szukałeś tej skrzyni od 2,5TD
Czwarte serce