pajero I skrzynia biegów 2,6b zmielona-pasujeOdCzegosInnego?

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
wincekmcz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

pajero I skrzynia biegów 2,6b zmielona-pasujeOdCzegosInnego?

Post autor: wincekmcz » śr sie 12, 2009 12:19 am

witam jestem tu nowy kupilem pajerko 2,6bena po tygodniu padla mi skrzynia dodam ze 5 bieg juz zgrzytal czytalem troche waszych opinii i wiem ze to norma w tych pojazdach , szukalem skrzyni ale bardzo malo jest do tej pojemnosci i tu pytanie czy mozna przypasowac od jakiejs innej pojemnosci lub innego pojazdu? przegladalem wszystkie tematy na tym forum i nie ma zadnych info na ten temat . Jestem z miedzyrzecza woj lubuskie. prowazde warsztat Autoelektroniki pojazdowej i chetnie pomoge jezeli chodzi o elektryke ale jezeli chodzi o mechanike to nie jestem specjalista,i prosze o jakies informacje na ten temat jezeli ktos posiada. dzieki bardzo koledzy pozdrawiam

Awatar użytkownika
Eskapada

Re: pajero I skrzynia biegów 2,6b zmielona-pasujeOdCzegosInnego?

Post autor: Eskapada » śr sie 12, 2009 6:24 am

Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie ale wiem, że wraz ze zmianą silnika 2.6 na 3.0V6 oraz 2.3 diesel na 2.5 diesel Mitsubishi wprowadziło wiele modyfikacji w modelu L040. Jestem na 99% że do silnika 2.6 nie podejdzie żadna inna skrzynia z innej wersji silnikowej Pajero. Druga sprawa to ewentualne podłączenie reduktora do nowej skrzyni :-?

Tak czy owak sróbuj wyjąc skrzynie bo ciężko się naprawia zamontowane podzespoły...

swoją drogą rozważ sprzedaż auta ( zapewne na części ) w dawanie się w remonty motanie skrzyń, reduktora od czegoś innego... dziś skrzynia jutro ten feralny gaźnik w 2.6. Wiem, że dla nie których to świętokradztwo ale albo drogie hobby albo ekonomia :)21
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
wincekmcz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: wincekmcz » śr sie 12, 2009 2:05 pm

nie no sprzedac nbie sprzedam bo dopiero kupilem jeszcze nawet nie przerejestrowalem coi prawda mam swoich mechanikow i koszta robocizny to nie problem , problem zaczyna sie z czesciami do tych aut. na allegro jest tylko jedna sztuka i jeszcze ma bardzo fajny opis cytuje " stan jak na zdjeciu " no wypas :) od razu wszystko wiem :D poszperalem troche i podobno galant 2,4 bena ma taka sama skrzynie ale napewno bedzie problem spiac to wszystko z reduktorem. chyba sie poddam z szukaniem i rozbiore moja skrzynie , dodam jeszcze ze wchodzi 2 bieg , 5 bieg i wsteczny. przypuszczam ze cos sie stalo z wodzikami, a wiec dzisiaj sekcja zwlok bedzie :D jak tylko do czegos dojde to od razu opisze wszystko dzieki pozdrawiam.

Awatar użytkownika
wincekmcz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: wincekmcz » śr sie 12, 2009 11:58 pm

dowiedzialem sie juz ze napewno podejdzie do mojego skrzynia od 2,5 diesla i faktycznie jest identyczna rozni sie tylko przelozeniem pierwszego biegu, jest dluzszy . jutro rozbieram moja to cos napisze

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » czw sie 13, 2009 8:01 am

wincekmcz pisze:dowiedzialem sie juz ze napewno podejdzie do mojego skrzynia od 2,5 diesla i faktycznie jest identyczna rozni sie tylko przelozeniem pierwszego biegu, jest dluzszy . jutro rozbieram moja to cos napisze
obym się mylił i było tak jak piszesz :)2

wincekmcz pisze:nie no sprzedac nbie sprzedam bo dopiero kupilem jeszcze nawet nie przerejestrowalem coi prawda mam swoich mechanikow i koszta robocizny to nie problem , problem zaczyna sie z czesciami do tych aut......
Zrób co uważasz za słuszne - wiem, co znaczy przywiązanie do starego strucla :wink: Ja porostu uważam że motor 2.6 jest najgorsza jednostką napędową :-?
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » czw sie 13, 2009 11:22 am

2,6B i 2,3 TD to porównywalne syfy :)21
Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
młody_kon

Post autor: młody_kon » ndz sie 23, 2009 9:32 pm

mam 2,6 i nie narzekam...

ale ostatnio naszła mnie chcica na v6 :)21
placek...

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » pn sie 24, 2009 2:20 pm

młody_kon pisze:mam 2,6 i nie narzekam...

ale ostatnio naszła mnie chcica na v6 :)21

nie bierz V6 Krwiopijca jeśli chodzi o spalanie, brak turbiny wogóle jakis taki do dupy :)21

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pn sie 24, 2009 2:32 pm

a co to za problem kupić używaną skrzynię?

marcyb3

Post autor: marcyb3 » pn sie 24, 2009 4:52 pm

misiu.. na pw pisz a nie jawnie regulamin zlewasz
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » wt sie 25, 2009 7:10 am

marcyb3 pisze:misiu.. na pw pisz a nie jawnie regulamin zlewasz
ale o co chodzi
??
:-?
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt sie 25, 2009 7:18 am

eee :)21 to ja sugestię koledze wpisałem
:)21

marcyb3

Post autor: marcyb3 » wt sie 25, 2009 4:28 pm

sorki , zachowałem się jak gówniarz wiecej się to nie powtórzy :-?
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II

Awatar użytkownika
wincekmcz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: wincekmcz » sob sie 29, 2009 2:28 am

no jezeli chodzi o kupno skrzyni do pajero 2,6b to bardzo ciezko jest a jeszcze ciezej kupic do 2,5td ale spoko rozebralem skrzynie i co sie okazalo - mianowicie rozpadla sie zebatka od 5 biegu a zeby ktore oderwaly sie od kolka wpdaly w wodziki i przylokowaly. a teraz prosty patent na rozpadajace sie 5 biegi w pajero I - zdjac łożysko nad zebatka 5 biegu po czym zdjac rozpadajaca sie zebatke a nastepnie wziac flexe i brutalnie odciac reszte zebow z zebatki 5 biegu nastepnie zlozyc z powrotem i tak uzyskujemy skrzynie 4 biegowa do pajero I :)21 na cholere mi 5 bieg w teren :)21 i koniec klopotow ze skrzynia smiga jak ta lala , ale po tym jak zrobilem skrzynie to cos zaczelo chrobotac w rozrzadzie ale tylko sruba slizgu pekla sobie wiec chwila i po klopocie ale to jeszcze nic jak zrobilismy skrzynie i rozrzad to podczas testow niechaco wyszlo dachowanie 1,5 obrotu :)21 wszyscy cali pajero bezpieczne auto :D blache wyklepalem szyby wszystkie wypadly i sie zbily ale w PZU maja taka fajna opcje do OC polecam ubezpieczenie szyb. wypas zmienili mi wszystkie szyby gratis ale byli zdziwieni jak powiedzialem ze wszystkie :)21 ale coz zycie . dobra koncze ide spac bo wlasnie wrocilem z lasu z jazdy po czołgówce , pozdrawiam

Awatar użytkownika
gebels

Post autor: gebels » sob sie 29, 2009 9:44 am

słabo szukałeś tej skrzyni od 2,5TD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”