Czy 3.8V6 przypasi do Pajero?
Moderator: Kosiarz
Czy 3.8V6 przypasi do Pajero?
Jest szansa wyrwać za dobre pieniądze kompletny i mało śmiagany silniczek z Miśka Eclipse'a. Jest to 3.8V6 z MIVEC o mocy 270KM. Czy silnik ten nada się na swap do Pajero 2 w miejsce 3.5V6 bez dużej rzeźby? Czy przypasi skrzynia biegów z Pajero? Mocowania do ramy? Kolektory itp?
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
Re: Czy 3.8V6 przypasi do Pajero?
Nowe Pajero IV ma ten motor więc co ma się nie dać 

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Ale pojechałeś. Podejrzewam, że skrzynia nie przeniesie momentu, poleci znaczy a czy wejdzie, trzeba zobaczyć mocowania. Czy silnik w eclipse nie jest poprzecznie? Jesli tak to bedzie pewnie podwieszany (okolica rozrządu i skrzynia plus jedna poducha dolna) a w pojarach jest osadzany czyli już masz brak mocowania ale to tylko gdybanie bo może łapy sa kręcone do bloku i ma miejsce. Jeśli mocowanie podejdzie to z resztą nie będzie bólu. Dłuższy nie będzie bo raczej rozwiercili 3.5 niż zrobili nowy. Lift budy załatwia oszpejowanie na górze (gdyby było wyższe) elektrykę się przełoży bez problemu przy odrobinie kumacji. Trzeba go zobaczyć i obmierzyć. Połączenie ze skrzynką może się okazać identyczne 

Dziadek 2,5TD `98
Podejdzie bez żadnych przeróbek, ( ewentualnie kolektory wydechowe) musisz tez zmienić przepływomierz i kalkulator wtrysków.DamnIt! pisze:Jest szansa wyrwać za dobre pieniądze kompletny i mało śmiagany silniczek z Miśka Eclipse'a. Jest to 3.8V6 z MIVEC o mocy 270KM. Czy silnik ten nada się na swap do Pajero 2 w miejsce 3.5V6 bez dużej rzeźby? Czy przypasi skrzynia biegów z Pajero? Mocowania do ramy? Kolektory itp?
GG 3597101 tel. 602-673-905
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
@aciński po czym wnosisz że skrzynia nie wytrzyma 
automat z Pajery do 3,5V6 przenosi ponad 300, manual też więc nie wiem skąd taka uwaga
P.Beupre jak kiedyś miał z Gebelsowni przywleczoną PII 3,5V6 i startował w RMPST miał manulaną skrzynię i o ile dobrze pamiętam miała prawie 300 kucy i jakos dawało rade

automat z Pajery do 3,5V6 przenosi ponad 300, manual też więc nie wiem skąd taka uwaga
P.Beupre jak kiedyś miał z Gebelsowni przywleczoną PII 3,5V6 i startował w RMPST miał manulaną skrzynię i o ile dobrze pamiętam miała prawie 300 kucy i jakos dawało rade
Czwarte serce 

Pisałem, że podejrzewam. Widziałem już skrzynie o większym momencie lecące na spiekach jak plastelina 

Dziadek 2,5TD `98
Dzisiaj jadę obejrzeć tego 3.8V6 - jak będzie w stanie zgodnym z zapewnieniami sprzedawcy to biorę i, karwa, chyba spał z nim będę 

Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
łeee, ja myślałem, że chcesz zdominować Baje a Ty poprostu nie miałeś z kim/czym spaćDamnIt! pisze:Dzisiaj jadę obejrzeć tego 3.8V6 - jak będzie w stanie zgodnym z zapewnieniami sprzedawcy to biorę i, karwa, chyba spał z nim będę

PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Zapodaj jakies foty jak cos bedziesz motal.DamnIt! pisze:Dzisiaj jadę obejrzeć tego 3.8V6 - jak będzie w stanie zgodnym z zapewnieniami sprzedawcy to biorę i, karwa, chyba spał z nim będę
Niech da znać czy w ogóle kupił...Szarbia pisze:Zapodaj jakies foty jak cos bedziesz motal.

Zielony Autobus 2,7TDi
Browning pisze:Niech da znać czy w ogóle kupił...Szarbia pisze:Zapodaj jakies foty jak cos bedziesz motal.

Przypaliłem się na ten motorek jak szczerbaty na suchary, a sprzedający okazał się być, delikatnie mówiąc, niepoważny. Najpierw mi obiecał silniczek kompletny - z możliwością odpalenia na miejscu ponoć nawet. W ciągu 10 minut dostał odemnie zaliczkę na konto(ach ta bankowość internetowa...) i miałem pojechać dzisiaj po ten motorek. Skombinowałem busika i mechanika od porządnych benzyniaków i... koleś nie odbierał telefonu odemnie do wczesnego popołudnia. A jak się dodzwoniłem z innego numeru to powiedział, że jego wspólnik sprzedał przez pomyłkę osprzęt tego silnika. "Ok. Biorę bez osprzętu i zaraz wyjeżdżam po motorek" - ja mu na to. Osprzęt w moim rozumieniu to alternator, rozrusznik, pompa wspomagania itp. Niestety okazało się, że "osprzęt" w rozumieniu sprzedającego to także komputer do silnika i głowice. Tak więc na koniec okazało się, że do sprzedania jest goły blok silnika. Ładnie mnie przeprosił za kłopot i obiecał oddać kasę jutro. Ku.wa

Myślę że koleś skumał, że powiedział za niską cenę(chciał 2000zł, stargowałem przez telefon do 1700 zł

tylko co w tym śmiesznego? 

PIV 3,2DiD
silnika od ciebie patykiem bym nawet nie dotknął. zresztą ciebie też, "dowcipnisiu"