reduktor Pajero II
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
reduktor Pajero II
Gratuluję szybkości odpowiedzi Moderatora - na giełdę >>>>
Pytam bo mam problem z reduktorem - skąd w moim składaku krótki reduktor a nnie taki jak jest wszedzie dostepny.
Nie ma przekłdni planetarnej z przodu, jest troche podobny do reduktora z jedynki - nie identyczny.
Dlatego ponowię pytanie: czy w krótkich P II jest inny reduktor niż w długich ?
Silnik 2,5 TD
Pozdrawiam
Pytam bo mam problem z reduktorem - skąd w moim składaku krótki reduktor a nnie taki jak jest wszedzie dostepny.
Nie ma przekłdni planetarnej z przodu, jest troche podobny do reduktora z jedynki - nie identyczny.
Dlatego ponowię pytanie: czy w krótkich P II jest inny reduktor niż w długich ?
Silnik 2,5 TD
Pozdrawiam
Re: reduktor Pajero II
reduktor nie zależy od rozstawu osi. Natomiast może być "Easy Select" lub "Super Select". Jeśli masz na dźwigni reduktora oznaczenia: 2H-4H-4HLc-N-4LLc to jest Super Select. Jeśli jest inaczej to masz Easy Select. Zakładam że gałka na dźwigni nie jest "z innego modelu".
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
W PII mogą być dwa rodzaje reuktora-Easy Select part time 4WD lub Super Select.
Nie zależą one od długości nadwozia. ES będzie podobny do reduktora z PI.
Nie zależą one od długości nadwozia. ES będzie podobny do reduktora z PI.
Patrol LS1 "Czarna Mamba"
-
- jestem tu nowy...
Dzięki, jest podobny do reduktora z P I, więc to będzie easy select, dzięki za odpowiedź 

-
- jestem tu nowy...
Hm, ciekawe
Jakie macie opinie po skracaniu lancucha ?
I ewentualnie ktore bebechy pasuja do ES, 2,5 TD ?
Dzieki

I ewentualnie ktore bebechy pasuja do ES, 2,5 TD ?
Dzieki
Po co wymieniać łańcuch skoro cena łańcucha jest niewiele mniejsza niż reduktora (piszę o używanych). Jeżeli wymienisz sam łańcuch czy masz pewność że zębatki będą dobre, czy przypadkiem nie będą miały wpływu na łańcuch który założysz. Z czego pasuje nie będę wypisywał bo masz opisane w temacie do którego Ci dałem link.
-
- jestem tu nowy...
Masz racje - po prostu mialem trudnosci w namierzeniu uzywki, ale juz znalazlem.
Pozdrawiam Robert
Pozdrawiam Robert