silnik do pajero
Moderator: Kosiarz
silnik do pajero
Chcialbym do Pajero I wsadzic silnik z Isuzu 2.8TDI ktos kiedys probowal? czy Mam silnik ze skrzynia tylko chcialbym wiedziec czy duzo przerabiania napewno waly i mocowania silnika a co z reszta?z gory dziekuje za pomoc
Gdyby na gównie szło zarobic, biedni rodzili by sie bez dupy
Re: silnik do pajero
Nie przypominam sobie aby ktoś taką rzeźbę opisywał. Rozumiem, że masz motor + skrzynia i masz nadzieje, że będzie tanio i dobrze. Moim zdaniem lepiej jest sprzedać to co masz i kupić komplet do Mitsubishi będzie prościej i taniej nie tylko podczas montażu ale w przyszłości.
Jeśli chodzi o sam w sobie motor Isuzu to uważam że Isuzu robi dobre diesle
Jeśli chodzi o sam w sobie motor Isuzu to uważam że Isuzu robi dobre diesle
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
tu mam dobry i pewny motor takze wolalbym ten wsadzic. sprzedac ten i kupic nastepny nie wiadomo jaki to mi nie bardzo pasuje. mam cale isuzu tylko dostalo w bok i juz nie bede tego robil. a swoj w pajero zajechalem dwa dni temu i musze cos wsadzic
Gdyby na gównie szło zarobic, biedni rodzili by sie bez dupy
Moim zdaniem to wszystko jest nieistotne. Ważne jest porównanie kilku kosztorysów oraz zalet i wad wspomnianego rozwiązania a nie sugerowanie sie dobrym stanem starego silnika.grubszy5 pisze:tu mam dobry i pewny motor takze wolalbym ten wsadzic. sprzedac ten i kupic nastepny nie wiadomo jaki to mi nie bardzo pasuje. mam cale isuzu tylko dostalo w bok i juz nie bede tego robil. a swoj w pajero zajechalem dwa dni temu i musze cos wsadzic
Zrób co uważasz za słuszne

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
A wiesz, że silnik można sprawdzić przed zakupem?grubszy5 pisze:(...)sprzedac ten i kupic nastepny nie wiadomo jaki to mi nie bardzo pasuje. (...)
O ile to nie jest plug and play (a sądzę, że nie), to nie widzę sensu takiej rzeźby. Tak jak pisał Bartek - sprzedaj to, co masz a kup dobre, pasujące do Twojego auta. Albo sprzedaj wszystko w cholerę i kup sobie wreszcie normalne auto

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Każdy silnik wsadzisz do każdego auta. jak będziesz chciał włożyć 2.8 z Pajero II to też trzeba mieć spawarkę szlifierkę itp. Ważne jest żeby wały wychodziły po tej samej stronie, przerobienie wału to jest pikuś (albo Pan pikuś). Dobrze by było żeby wydech pasował. Ale roboty troche z tym będzie.
pajero II 2.5 TD long seryjne, 3.0 V6 prawie seryjne.