Problem z rozpołowieniem reduktora Pajero 2,5TD
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
Problem z rozpołowieniem reduktora Pajero 2,5TD
witam jestem tu nowy:) mam taki problem gdyż przeskakuje mi łańcuch w redukt.w pajero 2,5TD 88r. i postanowilem rozebrac reduktor,i w pewnym etapie rozbierania cos mi blokuje i niechce wyjsc połowka reduktora.Wyglada jak by blokowaly wodziki na rys. 1,2 ,podajcie jakies wskazówki co i jak lub schemat.pozdr czekam moj nr gg 3801731 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/320 ... 93dee.html
Re: Problem z rozpołowieniem reduktora Pajero 2,5TD
bo cały czas masz spięte wodziki z skrzynią i reduktorem
troche nie wygodnie sie za to zabierac ze skrzyniaw aucie
troche nie wygodnie sie za to zabierac ze skrzyniaw aucie
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
Rozumiem, ze masz zakupiony nowy łancuch z ASO za 3600... Bo nie widze jakos sensu rozbierania tego jak wiadomo ze przeskakuje. Chyba ze z ciekawosci co jest w srodku. No bo skracanie łancucha nie ma sensu, motanie jakiegos napinacza tym bardziej a reduktory na alledrogo wcale nie kosztują majątku...
To prawda, używany reduktor nie kosztuje majątekKajen pisze:Rozumiem, ze masz zakupiony nowy łancuch z ASO za 3600... Bo nie widze jakos sensu rozbierania tego jak wiadomo ze przeskakuje. Chyba ze z ciekawosci co jest w srodku. No bo skracanie łancucha nie ma sensu, motanie jakiegos napinacza tym bardziej a reduktory na alledrogo wcale nie kosztują majątku...

GG 3597101 tel. 602-673-905
-
- jestem tu nowy...
no ale znalazłem na pewnej stronce że istnieje możliwośc skrucienia lańcucha i ma być dobrze http://www.highgear.com.pl/index.php?op ... &Itemid=59 i jeszcze jedno zeby wymienic sam reduktor to mozna go odkrecic od skrzyni czy lepiej ze szkrzyna od silnika ..odp
W automacie nie stanowi to problemu ale nie wiem jak sprawa z wajchami wygląda w manualu. Tak czy siak wymiana na sprawny reduktor będzie tańsza i pewniejsza (jeśli z dobrej ręki) niż skracanie łańcucha. Taką mam koncepcję 

Dziadek 2,5TD `98