łożysko igiełkowe mitsubishi l200
Moderator: Kosiarz
łożysko igiełkowe mitsubishi l200
Witam.Mam problem z półośką z lewej strony która lata lużno.Z forum udało mi sie wydobyć że jest tam łożysko igiełkowe.Moje pytanie to jaki jest rozmiar tego łożyska albo lepiej nr katalogowy mb. lub gdzie to zamówić. W serwisie firmowym i inter cars nie potrafili mi pomóc.Samochód to l200 1995r K34T. Za info z góry dziękuje.
Re: łożysko igiełkowe mitsubishi l200
chyba trzeci post od góry --> http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=19&t=25388&start=100
na aledrogo znajdziesz jeśli nie chce Ci sie tyłka ruszać a jak nie to popytaj w hurtowniach łożysk bo tam też jest.
na aledrogo znajdziesz jeśli nie chce Ci sie tyłka ruszać a jak nie to popytaj w hurtowniach łożysk bo tam też jest.
# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
Dzięki za szybką odpowiedz.
i jeszcze poszperaj sobie bo z tysiac razy sie pojawia numer zamiennika B2012 jak sie nie myle
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
tak racja orginalne mb 160670 kosztuje ponad 300zł i trzeba zamawiać a zamiennik b-2012 torrington 80zł i jest dostępne od ręki w zwykłej hurtowni łożysk.jeszcze raz dzięki.
Czasem dobrze popytać, poszukać... 

[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
Fajnie. Podpowie ktos jak sie wyciaga bieznie rzeczonego lozyska ? Pogubilem gdzies igielki no...
robię to na aucie i zajmuje mi to 2 minutyKajen pisze:Fajnie. Podpowie ktos jak sie wyciaga bieznie rzeczonego lozyska ? Pogubilem gdzies igielki no...

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Nie mow ze robisz to bez wyciagania polosiek 

półośkę trzeba wyjąćKajen pisze:Nie mow ze robisz to bez wyciagania polosiek

PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
No tak. To co rozpinasz ? Na pewno koncowke drazka kierwniczego (moja juz chyba nie wytrzyma kolejnego demontazu
) i jeden wahacz, dolny latwiej chyba... Tez powoli zaczna Ci sie skladac druga pojara na pace ? 

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Adas pisze:półośkę trzeba wyjąćKajen pisze:Nie mow ze robisz to bez wyciagania polosiektu są fotki z akcji serwisowej http://www.facebook.com/photo.php?pid=3 ... 0062321044 na jednym z rajdów , wymiana półośki w zależności od głębokości bagna na jakim stoję zajmuje około 40minut , dodaj na wymianę łożyska 2 minuty to wychodzi 42 minuty
. A propos widać tu jak wyskakuje półośka z kielicha po lewej stronie.
Jaki Majcher śliczny na tej fotce

Czwarte serce 

bo jak jak wino - z wiekiem coraz lepszy
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
rozpinam amorek, górny sworzeń i zawleczkę na zewnętrznym przegubie.Kajen pisze:No tak. To co rozpinasz ? Na pewno koncowke drazka kierwniczego (moja juz chyba nie wytrzyma kolejnego demontazu) i jeden wahacz, dolny latwiej chyba... Tez powoli zaczna Ci sie skladac druga pojara na pace ?
to zdjęcie to rybie oko strasznie go wyszczupliłogebels pisze: Jaki Majcher śliczny na tej fotce

PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Wlasnie odebralem torringtony b2012. 91.50 brutto za dwa
Tylko nie ma czasu wymienic...

wklej fotkę pupełka, będzie dla potomnych i będzie można temat zamknąćKajen pisze:Wlasnie odebralem torringtony b2012. 91.50 brutto za dwaTylko nie ma czasu wymienic...
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
@acinskiemu zostawie bo akurat jestem u Niego. A Moj net z komorki jakos ma ograniczone funkcje... A wymiary podawal @orzeh77 w zamennikach...
Wymienione
Jakos sie z dolaczonym przodem cicho zrobilo 

No i miałem wziąć to pudełko ale chyba lepiej nr katalogowy wkleić. jak chcecie to to pudełko choroba zapodam. Co mi tam. 

Dziadek 2,5TD `98
Cicho sie zrobilo ale nie na dlugo, jak widac... Prawy wewnetrzny przegub sie zweryfikowal. Zabezoieczenie kiedys chyba wylecialo bylo no i teraz juz go nie ma gdzie wlozyc... Kurde czasem mam taka chec wziac palnik i pociac strucla za zlom...
@Kajen nie jesteś samKajen pisze: Kurde czasem mam taka chęć wziąć palnik i pociąć strucla na złom...

Pomyśl że jak już wreszcie wydasz X kasy to się już nie będzie psuło

[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
Zamienil stryjek siekierke na kijek. Oczywiscie ze na zlom.
Kurde od pewnego czasu jak cos mi jebnie w pajero to sie juz nie denerwuje. Przecwiczyl mnie juz niezle i chyba cos jest w powiedzeniu "prwktyka czyni mistrza" 

z Tych wszystkich MINUSÓW jest jedna pozytywna rzecz!!
Nauczysz sie sam naprawiać całe pajero i z kolejnym nie będziesz mial kłopotów
albo będziesz mógł się zatrudnić w serwisie 
Nauczysz sie sam naprawiać całe pajero i z kolejnym nie będziesz mial kłopotów

[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
Juz umiem. Z tego calego smietnika to tylko jeszcze nie rozbieralem skrzyni i reduktora... Wszystko inne bylo juz ruszane od lozysk i uszczelniaczy przez zawieszenie na tapicerce konczac. Mowia tez ze gowno jak lezy to nie smierdzi do poki sie go nie ruszy