Padły światła mijania P1 V6

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Świętowit
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Padły światła mijania P1 V6

Post autor: Świętowit » śr sty 06, 2010 8:25 pm

Padły mi dziś światła mijania i długie. Zaparkowałem wczoraj w pracy i wszystko chodziło, rano odpaliłem, potem światełka i się nie załączyły wcale.... Objawy: jak przekręcam przełącznik to zapalają się pozycje, przekręcam dalej i mijania się nie zapalają. Podobnie z długimi, przesuwam wajchę na długie i tylko mrugnie kontrolka od długich na chwilkę, natomiast jak trzymam wajchę to długie się wtedy świecą ale nie tak jak powinny... Kierunki w tym samym przełączniku działają jak pozycje też bez zarzutu... jak cofam pokrętło z mijania na pozycje to słychać takie tyknięcie, którego wcześniej nie było... Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i jest ok, ściągnąłem obudowę kierownicy i tam tez wszystko wygląda dobrze żaden kabelek do przełączników się nie rusza, po dociskałem kostki pod maską od świateł i tam też wygląda dobrze... Co może być przyczyną? czy te tyknięcie może oznaczać że jakiś przekaźnik padł? Nie bardzo jarzę te schematy z manuala... Gdzie szukać przyczyny i w którym miejscu? miał już ktoś taki przypadek? Bez świateł to nie jazda. Proszę o sugestie i pomoc....

Awatar użytkownika
Kajen

Kontaktowanie:

Re: Padły światła mijania P1 V6

Post autor: Kajen » śr sty 06, 2010 8:56 pm

Przekaznik. 6 zl od poloneza. Patrz po kablach od lamp.

Świętowit
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Świętowit » śr sty 06, 2010 9:49 pm

dzięki:)

danielchelm

Post autor: danielchelm » pt sty 08, 2010 6:44 pm

Sprawdź żarówki:-)

ODPOWIEDZ