Przedni wał
Moderator: Kosiarz
Przedni wał
Dziś zweryfikował sie przedni wał (reduktor - most), pękły uszy flanszy trzymającej krzyżak. Teraz pytanie czy miedzy longiem a short'em są jakieś różnice? Wydaje mi się że nie ma i są takie same, ale tak dla pewności podpowiedzcie.
# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
Re: Przedni wał
ja niedawno zakładałem do siebie skrzynię automatyczną od longa i wał mam własnei od longa a mój misiu jest krotki więc pasuje bez problemowo. Z tym, że ja mam jedynkę - u mnie pasował.
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Ja mam wały z dwójki i przedni był zamienny nawet pomimo faktu, że teraz mam SS.
Dziadek 2,5TD `98
miałem dokładnie ten sam problem pół roku temu, niby wszyscy mówili że że przedni wał jest taki sam we wszystkich pajero z silnikiem 2,5 jednak jak zacząłem dopytywać o wymiary różnych sprzedawców na popularnym serwisie aukcyjnym to się okazało że każdy jest inny. Nie ma innej opcji trzeba porównywać wymiary i ilość zębów
MITSU PAJERO II GSM 697080828
zapomniałem dodać ze mam SS i manuala.
Jutro zamówię taki wał i musi pasować
nie ma wyjścia : 
Jutro zamówię taki wał i musi pasować

[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
to co ilością zębów się różnią? ale to chyba tylko pomiędzy innymi silnikami?
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
Wstawiałem przedni wał z ES do reduktora SS i w drugą stronę. Pasowały zamiennie.
Dziadek 2,5TD `98
ja sprawdzałem wymiary na allegro tylko do 2,5 i miały różne ilości zębów, z tego co pamiętam to 23 lub 25 i różne długości samego wału, ale nie wiem czy rzeczywiście są różne czy sprzedawcy nie wiedzą od jakiego silnika naprawdę pochodzi wał.Przemy pisze:to co ilością zębów się różnią? ale to chyba tylko pomiędzy innymi silnikami?
MITSU PAJERO II GSM 697080828
No to jutro to zweryfikuje. I będzie pewność.
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424