przełożenia reduktora
Moderator: Kosiarz
przełożenia reduktora
Witam panowie moje pytanie dotyczy dziś przełożeń w reduktorze. Orjętujecie sie może czy są dostępne mniejsze przełożenia do pajero 3.0 V6 a może można dorobić?? Odrazu mówie że nie bardzo wiem jakie mam obecnie przełożenie ale to chyba w 3.0 są takie same wiec myśle że ktoś z was bedzie wiedział... 

PREZES
Re: przełożenia reduktora
jeszcze jakieś propozycje? przydał by sie jak najtańszy sposób
a może wiecie jak mogę zredukować mosty??
PREZES
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
poprzez zmianę przełożeń
www.marks4wd.com
ew. poszukaj na ToughDog albo w juzeju cos widziałem
wujek google się kłania
a zapomniałem na www.ralliart.com na 100% mają wszystko co chcesz

www.marks4wd.com
ew. poszukaj na ToughDog albo w juzeju cos widziałem
wujek google się kłania
a zapomniałem na www.ralliart.com na 100% mają wszystko co chcesz

Czwarte serce 

Mozna kasztanic ? Jezeli chcesz zredukowac mase mostu usun jego wnetrznosci 

Uzupełnij profil, milej będzie.
Mitsu to niestety nie samuraj i patentów jak z dwóch reduktorów zrobić jeden jeszcze nikt nie opracował. Dostępne rozwiązania są cholernie drogie.
Jedyne chyba co to mozesz zmienić mosty na wolniejsze. Bodajze największe przełożenie miała chyba II classic z małym dieslem. Na forum było, poszukaj.
Mitsu to niestety nie samuraj i patentów jak z dwóch reduktorów zrobić jeden jeszcze nikt nie opracował. Dostępne rozwiązania są cholernie drogie.
Jedyne chyba co to mozesz zmienić mosty na wolniejsze. Bodajze największe przełożenie miała chyba II classic z małym dieslem. Na forum było, poszukaj.
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
4.875 to raczej norma. 5.29 wystepowaly ale ciezko. W ogole to tu jest sporo przydatnych informacji: http://www.outerlimits4x4.com/ftopic23638.php Zapomnialem jak sie wkleja linki z komorki :/ EDIT: O, dziala 

-
- Kontaktowanie:
Jezeli do mnie to pytanie, to po wymianie silnika, juz nie. Ale przy licznikowej setce na 265/70/15 mam 2800 rpm, mysle ze te obroty za troche za wysokie, sporo jezdze po czarnym i mysle ze 33x10.5 zalatwilo by ten problem raz na zawsze. Aha, nie jezdze szybko 

Próbuje na forum znaleść jakie przełożenie reduktora miśki mają.... i szukajka wywala mi ten temat (niby logicznieKajen pisze:Orjętujemy sie. Marks4wd pewnie robi.

Chodzi mi o Reduktor a nie mosty, choć zestawienie jednych i drugich też chętnie oblukam

Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.
Jak zwykleEskapada pisze: ....zawracasz gitarę

Coś tak czuję że nie macie się czym pochwalić.....

Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.
Tu znajdziesz wszystko. www.mitsubishilinks.comMasmo pisze:Próbuje na forum znaleść jakie przełożenie reduktora miśki mają.... i szukajka wywala mi ten temat (niby logicznieKajen pisze:Orjętujemy sie. Marks4wd pewnie robi.). To w końcu jakie macie te reduktory??? Chciałem się porównać
.
Chodzi mi o Reduktor a nie mosty, choć zestawienie jednych i drugich też chętnie oblukam.
Potrzeba czasu żeby to przewertować ale warto. Ja z tego korzystam i uważam, że jest to najlepsza dostępna strona. Jeden mankament - wszystklo po angielsku, ale jak znasz to rewelacja
MPII 3.0V6