elektronik do kompa PII
Moderator: Kosiarz
elektronik do kompa PII
jw. mam zrypany komp w pojarce sauny (3.0 V6) , kupiłem drugi , ale bez immo i warsztat nie radzi sobie już 3 miech z tematem zdjęcia immo , żeby odpalił motor. Za namiary na jakiegoś fachowca byłbym wdzięczny , bo wkurw mnie już bierze z tym autem ogromny.
- cordoba_2004
-
Re: elektronik do kompa PII
http://www.automotoserwis.pl/index.php
na tym portalu masz forum fachowców expertów od elektroniki samochodowych , czytam je od paru lat pomogli mi wiele razy.... opisz problem...albo napisz w dziale "zlecę naprawę "
nie ma takiej siły żeby Ci nie zrobili , zresztą jak poczytasz wątki to zobaczysz jakie problemy rozwiązują.
Poczytaj zanim napiszesz .....to nie elektroda.....
Tylko problem opisz dokładnie i rzeczowo bo inaczej wywalą Cię, a posta skasują tam nie znają pojęcia kasztan i nie mają humoru.
łatwo tam znajdziesz namiary na fachowca nata bene jeden z najlepszych tam jest z Łodzi
Są tam też wątki o elektronice w pajero..dla nich to nie problem..
na tym portalu masz forum fachowców expertów od elektroniki samochodowych , czytam je od paru lat pomogli mi wiele razy.... opisz problem...albo napisz w dziale "zlecę naprawę "
nie ma takiej siły żeby Ci nie zrobili , zresztą jak poczytasz wątki to zobaczysz jakie problemy rozwiązują.
Poczytaj zanim napiszesz .....to nie elektroda.....
Tylko problem opisz dokładnie i rzeczowo bo inaczej wywalą Cię, a posta skasują tam nie znają pojęcia kasztan i nie mają humoru.
łatwo tam znajdziesz namiary na fachowca nata bene jeden z najlepszych tam jest z Łodzi
Są tam też wątki o elektronice w pajero..dla nich to nie problem..
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
coś wygląda ,że super fachowcy z super strony też słabo się odnajdują w temacie. Szukam dalej jakiegoś śpeca , lub info gdzie szukać kompa z immo od motoru 3,0 v6 (180KM) z 99r wersja z elektronicznym zapłonem, bo to jakiś pierdo.lony biały kruk jest
Ewentualnie , czy duży ból będzie ,żeby tam jakiś bardziej standartowy silnik 3.0 przerzucić , co do niego wszystko jest. Czy zderzę się znowu z milionem kosmicznych problemów.

Ewentualnie , czy duży ból będzie ,żeby tam jakiś bardziej standartowy silnik 3.0 przerzucić , co do niego wszystko jest. Czy zderzę się znowu z milionem kosmicznych problemów.
- cordoba_2004
-
No cóż ja chciałem tylko grzecznie pomóc Koledze... może warto poczekać zapytać jeszcze raz...
może Ci słabsi z elektrody pomogą
Widocznie problem jest niebagatelny tylko spory.
u fachowców coraz częściej widać problem taki....że ...ekonomia zabija wszystko..albo coś się opłaci robić albo niech ktoś inny to zrobi
ale ja widzę tam twoje posta zgłosił się Pan, podał telefonik, zaprosił i co nic z tego ? Jeśli nic z tego to zaraz napiszemy tam post korekcyjny
może Ci słabsi z elektrody pomogą

Widocznie problem jest niebagatelny tylko spory.
u fachowców coraz częściej widać problem taki....że ...ekonomia zabija wszystko..albo coś się opłaci robić albo niech ktoś inny to zrobi
ale ja widzę tam twoje posta zgłosił się Pan, podał telefonik, zaprosił i co nic z tego ? Jeśli nic z tego to zaraz napiszemy tam post korekcyjny
9mm , jeśli bywasz w okolicach wawy to chyba ja mam taki motorek (oczywiście do obejrzenia , a nie sprzedania )
mógłbyś też pogadać z Piotrkiem z Garwolina -podobno wielki fachura.
jakbyś chciał jakieś namiary to wal na PW.
mógłbyś też pogadać z Piotrkiem z Garwolina -podobno wielki fachura.
jakbyś chciał jakieś namiary to wal na PW.
Nie ważne czym, byle MKNĄĆ
bobon , za jakiś namiar na priva byłbym wdzięczny , szukam fachowców. Silnik ten to ja sobie już tyle razy obejrzałem , że mogę go narysować z pamięci. Chyba że masz sprawny komp z immo to tego mojego padła to może to by pomogło jakimś fachowcom , jak ichkurwa znajdę.
Cordoba , na tamtym forum zgłosiło się dwóch panów , jeden powiedział pas na starcie , drugi nie odbiera telefonu
Szukam dalej , powoli też silnika (chociaż tego szkoda bo mechanicznie jest żyleta
). [cenzura] jednak z tych moich sztrucli , tylko uaz jest porządną terenówką , a nie jakimś badziewnymchujwiejakskomplikowanymikosmiczniedrogimbadziewiem 
Cordoba , na tamtym forum zgłosiło się dwóch panów , jeden powiedział pas na starcie , drugi nie odbiera telefonu

Szukam dalej , powoli też silnika (chociaż tego szkoda bo mechanicznie jest żyleta

no w sensie napisałem że jak byś był w wawie to se możesz tego kompa wypożyczyć i się udać do fachowca,
i ci wytłumaczę jak dojechać do magika z garwolina bo on telefonów,sms-ów i maili nie odbiera.
Taki kuwa
ma styl , ale podobno robi cuda
a i se zobaczysz jak kompresorek hula
PS. ty to chyba filologię polską kończyłeś
i ci wytłumaczę jak dojechać do magika z garwolina bo on telefonów,sms-ów i maili nie odbiera.
Taki kuwa

a i se zobaczysz jak kompresorek hula

PS. ty to chyba filologię polską kończyłeś

dzięki , mam jeszcze z dwa telefony ostatniej szansy , jeśli i je będę mógł sobie w dupę wsadzić to jadę do warszawy , wtedy się odezwę w następnym tygodniu. Mógłbyś się ewentualnie spytać , czy muszę ciągnąć całe to padło , czy wystarczy tylko osprzęt z kompem zabrać.
ps. Jak mnie ciężki wkurw bierze , to potrafię nawet wiersz napisać
Jestem z deko w amoku bo poza rodziną i pracą zawodową w ostatnich 6 miechach , zbudowałem rurkę z mechanikiem który beze mnie nic nie robi , przerzuciłem silnik w nysce w autoryzowanym warsztacie , który też mi mocno ciśnienie podniósł , potem w tą nyskę z tym nowym silnikiem przyjebałmi akord w tył , przeleciał i spadł na dachu przede mną (wczoraj odebrałem nyskę z poprawek dotyczących przekładki i właśnie szukam blacharza) , przed zmotą wstawiłem do innego zajebistego warsztatu pojarkę sauny bo nie pali na szóstym cylindrze i już trzeci miech minął a te wazony chujzrobili. A śniegi koło domu mam wysokie.
Jeszcze w ramach wolnego czasu rozebrałem sobie całego uaza w garażu , na śrubki , blachę dałem do roboty a resztę rekonstruuję. W maju jadę nim w bieszczady
. Więc kurrrwa , jestem w dupie , kobieta na mnie warczy a tu znikąd pomocy , tylko kłody 
ps. Jak mnie ciężki wkurw bierze , to potrafię nawet wiersz napisać

Jestem z deko w amoku bo poza rodziną i pracą zawodową w ostatnich 6 miechach , zbudowałem rurkę z mechanikiem który beze mnie nic nie robi , przerzuciłem silnik w nysce w autoryzowanym warsztacie , który też mi mocno ciśnienie podniósł , potem w tą nyskę z tym nowym silnikiem przyjebałmi akord w tył , przeleciał i spadł na dachu przede mną (wczoraj odebrałem nyskę z poprawek dotyczących przekładki i właśnie szukam blacharza) , przed zmotą wstawiłem do innego zajebistego warsztatu pojarkę sauny bo nie pali na szóstym cylindrze i już trzeci miech minął a te wazony chujzrobili. A śniegi koło domu mam wysokie.
Jeszcze w ramach wolnego czasu rozebrałem sobie całego uaza w garażu , na śrubki , blachę dałem do roboty a resztę rekonstruuję. W maju jadę nim w bieszczady

Wzruszyła mnie Toja historia
Podpytam czy sam komp da radę ogarnąć i po prostu zadzwonię do Ciebie
i się nie przejmuj jeszcze słonko dla Ciebie zaświeci

Podpytam czy sam komp da radę ogarnąć i po prostu zadzwonię do Ciebie
i się nie przejmuj jeszcze słonko dla Ciebie zaświeci

- cordoba_2004
-
spokojnie bedzie dobrze:)
- cordoba_2004
-
Kolego 9mm odpowiedzieli Ci tam ........podali nr telefonków itd
napisali również że do naprawy wystarczy sam sterownik.....
Ja bym im zaufał.......
napisali również że do naprawy wystarczy sam sterownik.....
Ja bym im zaufał.......
dzięki , będę dzwonił w poniedziałek pod wszystkie numery jakie dali mi różni dobrzy ludzie , może wreszcie coś ruszy. Sauna przedstawiła mi wczoraj dwa ultimata z tego jedno dotyczy tego padła , które jej sam wybrałem (bo tak się zajebiście znam
, jak mogłem ją samą wysłać po terenówkę
). Mój sterownik już ruszył po weekendowym restarcie 

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
poszukaj w necie firmy Bosch serwice w Czeladzi, właścicielem jest niejaki Pan Drożż czy Dróżdż, robi z kompami do aut, naprawia to i twój ogarnie
ps. tylko dobra rada najlepiej jedz do niego i nad nim stój, bo inaczej możesz się nie doczekać zeby się za to zabrał
ps. tylko dobra rada najlepiej jedz do niego i nad nim stój, bo inaczej możesz się nie doczekać zeby się za to zabrał
Czwarte serce