PAJERO I vs TERRANO I

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

icemerc
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

PAJERO I vs TERRANO I

Post autor: icemerc » sob lut 13, 2010 4:35 pm

Witam. Myślę, że rozpisywanie się nie ma zbytniego sensu więc napisze krótko - dylemat dwóch marek i dwóch samochodów. Szukam albo PAJERO I i ostatnimi czasy zaczołem interesować się TERRANO I i powstał kłopot bo jak byłem zdecydowany na PAJERO I tak teraz mam wątpliwości. Więc pytanie w sumie krótkie - które wybrać? Jeżeli PAJERO I to tylko krótkie wchodzi w grę a TERRANO I 3d. Będą opony MT, będzie użytkowane w terenie, brodzone do 50-60cm głębokości, będzie ratować inne auta zimą wyciągając je z rowów lub zaspy, podczas powodzi będzie działać charytatywnie, czyli w terenach zalanych dowozić wodę, żywność itp., będzie jeździć po lasach, górach, polach, łąkach, błocie, stepach ale i po asfalcie czyli mieście. Raczej jestem nastawiony na silnik TD ale opcja benzyna+LPG też wchodzi w grę ;)
Mama nadzieje, że pomożecie mi dokonać ( nakierować ) wyboru ;)
Forum naczytałem się godzinami - głównie wątki PAJERO i TERRANO ale nadal konretnego wątku, jak teraz ja założyęłm nie znalazłem.

Awatar użytkownika
Myke

Re: PAJERO I vs TERRANO I

Post autor: Myke » sob lut 13, 2010 8:29 pm

Terrano 2.7td ma lepszy silnik od Pajero 2.5 :)21 A pozatym i jeden i drugi ma swoje plusy i minusy a jest ich baaardzo duzo :)21
Bo bez blota to nie robota :)
Terrano 2.7TD 1990...

tomak74

Post autor: tomak74 » sob lut 13, 2010 8:49 pm

plan masz dobry teraz musisz znaleźć rokujący egzemplarz ( rozumiem że za sensowne pieniądze?? ) nie będzie łatwo to już dziadki :wink: To też możesz przyjąć za kryterium.

Awatar użytkownika
sbb

Post autor: sbb » sob lut 13, 2010 8:52 pm

Myke pisze:A pozatym i jeden i drugi ma swoje plusy i minusy a jest ich baaardzo duzo :)21
rzecz w tym żeby minusy nie przesłoniły nam minusów
:)21
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony :)

Awatar użytkownika
esey

Post autor: esey » ndz lut 14, 2010 12:16 pm

sbb pisze:rzecz w tym żeby minusy nie przesłoniły nam minusów
:)2 :lol:
było:
Mitsubishi Pajero I 89' 2,5TD
jest:
Nissan Patrol GRII 00' 3,0TDI
Suzuki Jimny 99' 1,3

icemerc
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: icemerc » ndz lut 14, 2010 12:34 pm

tak masz racje - myślę,że 7tyś za samo auto to taki sensowny budżet biorąc pod uwagę dodatkowe inwestycje nazywane pakietem startowym :D właśnie chciałbym poznać wady i zalety w bezpośredniej konfrontacji tych właśnie dwóch samochodów.

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » ndz lut 14, 2010 1:22 pm

sbb pisze:
Myke pisze:A pozatym i jeden i drugi ma swoje plusy i minusy a jest ich baaardzo duzo :)21
rzecz w tym żeby minusy nie przesłoniły nam minusów
:)21
bo każde auto ma swoje zady i walety :wink:
PIV 3,2DiD

Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » sob lut 20, 2010 10:07 pm

Terrano I 3d i 5d nie rozni sie ani dlugoscia, ani rozstawem osi, wiec lepiej brac 5d. Terrano jest bardziej komfortowe i jakby szybsze, Pajero krotsze i w teren poreczniejsze. Jak chcesz z pomoca jezdzic, lub pomagac innym to Terrano 5d zdecydowanie.

Nie ma co sie nastawiac na konkretne auto, lecz na auto w lepszym stanie.

Pajero na resorach sie lepiej po zakretach prowadzi niz Terrano, za to terrano ma lepszy most, znaczy LSD i lepiej sie krzyzuje, gorzej z przodem. Zawsze cos lepsze i gorsze. Pajero ma skrzynie biegow atomowa, Terrano lubia sie posypac lozyska, a cholera ciezka jest i plecy bola, jak wytargac.

Oba sa OK :)2
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”