hamulec ręczny
Moderator: Kosiarz
hamulec ręczny
Witam. Czy w PII jest jakaś regulacja ręcznego na linkach?? a jak tak to gdzie??
Re: hamulec ręczny
Znając życie ów regulacja nic pomoże na długo. Zapewne Ci się skończyły okładziny na bębnach.bromba111 pisze:Witam. Czy w PII jest jakaś regulacja ręcznego na linkach?? a jak tak to gdzie??
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
właśnie tam w bebnie wszystko gra i tylko lewa strona nie trzyma jak należy
No to regulację masz przy bębnie. Jak rozbierałeś hamulce, to jest tam taka tulejka z koronką i dwoma rozpierakami (jeden z gwintem, drugi bez). W blasze osłaniającej bęben i szczęki masz otwór (powinien być zaślepiony kwadratową gumką) przez który wkładasz śrubokręt i majtasz nim góra dół ustawiająć na tej koronce rozwarcie szczęk. Koło se podnieś i podczas regulacji nim pokręcaj, żeby nie zablokować.
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
pod warunkiem że regulator nie zapieczonyrort_ pisze:No to regulację masz przy bębnie. Jak rozbierałeś hamulce, to jest tam taka tulejka z koronką i dwoma rozpierakami (jeden z gwintem, drugi bez). W blasze osłaniającej bęben i szczęki masz otwór (powinien być zaślepiony kwadratową gumką) przez który wkładasz śrubokręt i majtasz nim góra dół ustawiająć na tej koronce rozwarcie szczęk. Koło se podnieś i podczas regulacji nim pokręcaj, żeby nie zablokować.
dzis włąsnie sie za to samo zabrałem i dupa - musze zdjac wszystko i rozruszać - wtedy faktycznie - klik, klik i ustawione
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
Pewnie zapieczone i do połowy zeżarte. Nie jest taka duża robota żeby rozebrać wszystko powymieniać sprężynki (jak trzeba to szczęki), a może i linkę warto dorobić bo trzyma na jednym drucie. U mnie najpierw strzeliła jedna (mechanik wymienił) potem strzeliła druga i tą już sam wymieniłem i do mechanika, który nie zaleca od razu wymienić dwóch więcej nie idę (że o wymianie innych bzetów nawet nie pisnął). Podwójna robota była.
3,5 V6
Ciężki, paliwożerny, drogi...
...ale jak se depne.
Ciężki, paliwożerny, drogi...
...ale jak se depne.