Witam - mam taki problem ze skrzynią biegów - rano kiedy wszystko zimne trudno wbić dwójkę, trójkę. Jedynka, czwórka i piątka ok.
Po zrobieniu około 5-8 kilometrów zaczyna przełączać wszystkie biegi gładko.
Myślałem że to wina oleju w skrzyni - wymieniłem na 80W90 GL-4
Brak poprawy.
Czego się spodziewać? Czy skrzynie misiów są łatwe czy trudne w serwisie?
A przy okazji drugie pytanie - z czego dopasować tylną kanapę do krótkiej jedynki z 89roku?
A może ktoś ze śląska ma na zbyciu?
Pozdrawiam
Problem ze skrzynią biegów
Moderator: Kosiarz
Re: Problem ze skrzynią biegów
jesli chodzi o remont skrzyni to jest prosty jesli ma się choc troszke pojęcia o mechanice,a jeśli nie masz kolego pojęcia o tym to daj komuś kto juz to robił.
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II
A w czym masz problem z tą kanapą
Na allegro znajdziesz bez problemu kanapę tylną do PI... Około 300 - 400 złotych powinna kosztować.

Piotrek (BoobeR)
Pajero 1999 3.5V6 gaz, 2" UP, BFG AT 32", winda, snorkel, lampeczki...
Pajero 1999 3.5V6 gaz, 2" UP, BFG AT 32", winda, snorkel, lampeczki...
Dzięki, miśka na pewno nikomu w ręce nie oddam - pojęcie o mechanice mam myślę wystarczające - chociaż skrzyni nigdy nie robiłemmarcyb3 pisze:jesli chodzi o remont skrzyni to jest prosty jesli ma się choc troszke pojęcia o mechanice,a jeśli nie masz kolego pojęcia o tym to daj komuś kto juz to robił.

Gdzie można poza aso kupić synchronizatory do mojej skrzyni?
Taki że po pierwsze 300-400 PLN to nie jest mało za kanapę tylną- sprzęt który wielu z offrołdowców wymontowuje i takBoobeR pisze:A w czym masz problem z tą kanapąNa allegro znajdziesz bez problemu kanapę tylną do PI... Około 300 - 400 złotych powinna kosztować.

A po drugie akurat w okolicy nie ma a chciałbym płacąc kilkaset PLN za dwudziestoletnią kanapę móc na nią spojrzeć live i np "powąchać" bo taki "mebelek" może mieć różną historię - a ja chcę kanapę po to by dzieci wozić.
Dlatego myślałem gdyby ktoś w okolicy miał do sprzedania - to chętnie podjadę i zobaczę - w allegro brak na chwilę obecną ofert z mojej okolicy -tj śląsk
Pozdrawiam