snorkel do wersji po faceliftingu
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
snorkel do wersji po faceliftingu
witam, mam takie pytanko czy przerabiał ktoś może motyw ze snorkelem do wersji po faceliftingu (1998r) pajero II? Niby teoretycznie pasuje z sprzed liftu ale jak patrzę na swój błotnik to wydaje mi się że tu gdzie będzie snorkel jest akurat przetłoczenie błotnika i nie będzie to pasowało. proszę o pomoc.
Re: snorkel do wersji po faceliftingu
Ja się spróbuję dowiedzieć w czwartek, bo właśnie też zamierzam popełnić. W Łodzi w PAT Tomek mówi że nie ma problemu, ale o szczegółach jeszcze nie gadałem. Podjadę i się dopytam to napiszę jak snorkel i co trzeba ewentualnie przekombinować.
Piotrek (BoobeR)
Pajero 1999 3.5V6 gaz, 2" UP, BFG AT 32", winda, snorkel, lampeczki...
Pajero 1999 3.5V6 gaz, 2" UP, BFG AT 32", winda, snorkel, lampeczki...
Snorkel jest dostępny do tego auta

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Ja mam w PII przed face liftingiem snorka australijskiego do wersji po face liftingu. Jest inny. Górą pasuje, ale dołem jest szpara, bo akurat tam błotnik po faceliftingu jest 'napompowany'.
Jeżeli do wersji po feceliftingu będziesz próbował założyć snorka z normalnej wersji PII to wydzie to obrzydliwie, bądź nie wyjdzie wcale, bo snork się 'przekręci' osiowo.
Swoją drogą, to ten mój snork już mi się nie podoba, choć jest jak ze sklepu...

Jeżeli do wersji po feceliftingu będziesz próbował założyć snorka z normalnej wersji PII to wydzie to obrzydliwie, bądź nie wyjdzie wcale, bo snork się 'przekręci' osiowo.
Swoją drogą, to ten mój snork już mi się nie podoba, choć jest jak ze sklepu...

Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
-
- jestem tu nowy...
eskapada a z jakiej firmy jest dostępny i za ile??
a skąd Ci to ja mogę wiedziećkotoy pisze:eskapada a z jakiej firmy jest dostępny i za ile??

Do Pajero II po face liftingu ( Pajero NL ) pasuje wlot powietrza firmy TJM Airtec. Natomiast Safari Snorkel model SS25HF jest dedykowany jest Pajero II generacji ( Pajero NH ) ale do wersji przed face liftingiem. Chińskie wloty powietrza to podróbki Safari SS25HF czyli również są do modelu z roczników 90/97.
http://www.safarisnorkel.com/docs/snork ... bishi.html
Ostatnio zmieniony pn mar 15, 2010 7:52 pm przez Eskapada, łącznie zmieniany 1 raz.
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Pół roku temu, na alledrogo, były dwa snorkele do Pajero po liftingu... Jedno z ogłoszeń to ktoś sprzedawał nowe snorkele dedykowane do tego auta (jakieś podróbki
), a drugie to był oryginał (ale która firma już nie pamiętam
)... Cena za chinole coś koło 700zł, oryginał ~1200zł...

Zielony Autobus 2,7TDi
Swoją drogą, to ten mój snork już mi się nie podoba
chcesz go opchnac

biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"
-
- jestem tu nowy...
a zakładał ktoś TJM do pajero NL? bo trochę głupio by było wydać 1500 zł tylko po to żeby się przekonać że coś niekoniecznie pasuje. W mojej okolicy nie mam od kogo wziąć i np. przymierzyć pozostaje mi tylko zamówić i się przekonać.escapada pisze:Do Pajero II po face liftingu ( Pajero NL ) pasuje wlot powietrza firmy TJM Airtec.
- Murzyn
- Kontaktowanie:
Dziś się dowiedziałem ze jest szansa dorwac taki snorkel.
Airflow - niecałe 800
Safari - niecałe 900
(oby 2 do 3.5L)
dopytywalem sprzedawców czy na 100% będzie pasować do napompowanej wersji i potwierdzili ze tak.
Będę przymierzal - jakieś sugestie który lepszy?
Airflow - niecałe 800
Safari - niecałe 900
(oby 2 do 3.5L)
dopytywalem sprzedawców czy na 100% będzie pasować do napompowanej wersji i potwierdzili ze tak.
Będę przymierzal - jakieś sugestie który lepszy?
-
- jestem tu nowy...
Znalazłem TJM AIRTEC za 1050zł do Pajero NL i to właśnie powinno pasować do wersji po lifcie. Jak zakupię to napiszę czy elegancko pasuje.