Drgania na 3 biegu
Moderator: Kosiarz
Drgania na 3 biegu
Witam. Mam taki problem, pajero rok 92 krótki ss poniżej 2 tys obrotów na trzecim czwartym i piątym biegu wpada w duże wibracje. Trzęsie całym samochodem. Myślałem że to wina poduszki reduktora, ale nie. Może ktoś miał podobny problem?
Re: Drgania na 3 biegu
opisywalem taki problem jakis czas temu ze swoim samochodem i jak narazie nikt nie pomogl.. u mnie trzesie na kazdym biegu a poduszki rowniez zdrowe
było:
Mitsubishi Pajero I 89' 2,5TD
jest:
Nissan Patrol GRII 00' 3,0TDI
Suzuki Jimny 99' 1,3
Mitsubishi Pajero I 89' 2,5TD
jest:
Nissan Patrol GRII 00' 3,0TDI
Suzuki Jimny 99' 1,3
pajero09 pisze:.,.,
też jestem tego zdania

Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
U mnie to samo i też nikt nic nie wie. Ale tylko na trójce i czwórce (na czwórce słabsze te wibracje).
no to zalozmy jakis klub. u mnie w galloperze to samo. poduszki zdrowe, krzyzaki rowniez. przestalem juz z tym walczyc ale pasazerowie sie plują czasem 

Sprawdzic poduszki.
Sprawdzic krzyzaki.
Zmyc błoto z koł.
Sprawdzic krzyzaki.
Zmyc błoto z koł.

Nic z tych powyżej nie pomaga. Po długiej lekturze forum mam dwa tropy : łożysko w skrzyni na choince lub panewki wału. Gdyby to były panewki to po dwóch latach pewnie by się już wał skończył więc raczej odpada. Pozostaje trop w skrzyni. Albo jeszcze co innego.
Heilsberg pisze:Nic z tych powyżej nie pomaga. Po długiej lekturze forum mam dwa tropy : łożysko w skrzyni na choince lub panewki wału. Gdyby to były panewki to po dwóch latach pewnie by się już wał skończył więc raczej odpada. Pozostaje trop w skrzyni. Albo jeszcze co innego.
... ale co mają panewki do trzeciego biegu?
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Wg mnie nic ale tak jak napisałem to tropy z kilku poprzednich wątków na ten temat na forum z paru lat do tyłu. Tylko podsumowałem.
Heilsberg pisze:Wg mnie nic ale tak jak napisałem to tropy z kilku poprzednich wątków na ten temat na forum z paru lat do tyłu. Tylko podsumowałem.
panewki rzecz święta, ale.. nie ma 3 biegu

Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
ja jeszcze podejrzewam luz na lozysku na wejsciu tylnego mostu.
poza tym jest sposob na wyczajenie skad drgania pochadza.
stawiasz wozek na kobylkach tak zeby tylne kola byly w powietrzu. zaciagasz rezcny tak aby zasymulowac obciazenie podczas jazdy i ogien. musze to w koncu wytestowac u siebie.
poza tym jest sposob na wyczajenie skad drgania pochadza.
stawiasz wozek na kobylkach tak zeby tylne kola byly w powietrzu. zaciagasz rezcny tak aby zasymulowac obciazenie podczas jazdy i ogien. musze to w koncu wytestowac u siebie.
- piotrek_uaz
pajero09 pisze:Witam. Mam taki problem, pajero rok 92 krótki ss poniżej 2 tys obrotów na trzecim czwartym i piątym biegu wpada w duże wibracje. Trzęsie całym samochodem. Myślałem że to wina poduszki reduktora, ale nie. Może ktoś miał podobny problem?
U mnie silnik wpada w trzesawke jak turbina nie laduje jeszcze (2.5td). najbardziej odczuwalne na 3 i 4 biegu wlasnie ponizej 2000 obrotow. Pajero kolegi z tym samym motorem ma taka sama akcje. Wiec chyba ten typ tak ma.
zmota sie mota
Długie pagiero osobówka

Długie pagiero osobówka

Odgrzeję bo zwalczyłem. Zlikwidowały się drgania po wymianie skrzyni. Czyli jednak choinka bo luzy w starej były.