Wzmocnienie przodu ramy w PII pod wyciagarkę
Moderator: Kosiarz
Wzmocnienie przodu ramy w PII pod wyciagarkę
Witam,
Przymierzam się do wzmocnienia przednich profili ramy i nie bardzo wiem jak to zrobic. Obecnie zdarza się że, cały przód (zderzak z wyciągarką) wygina się w dół, gdy używam wyciągarki. Wygląda to tak że patrząc od przodu w profilach ramy zginają się do środka boczne ścianki i góra profilu zgina się w dół. Musiałbym wzmocnić przód ramy tylko jest problem z przyspawaniem czegokolwiek wzdłuż profili bo z każdej strony rama ma nieregularne krztałty z różnymi mocowaniami. przerabiał ktoś ten temat, byłbym wdzięczny za jakąś podpowiedź, fotki itp.
Przymierzam się do wzmocnienia przednich profili ramy i nie bardzo wiem jak to zrobic. Obecnie zdarza się że, cały przód (zderzak z wyciągarką) wygina się w dół, gdy używam wyciągarki. Wygląda to tak że patrząc od przodu w profilach ramy zginają się do środka boczne ścianki i góra profilu zgina się w dół. Musiałbym wzmocnić przód ramy tylko jest problem z przyspawaniem czegokolwiek wzdłuż profili bo z każdej strony rama ma nieregularne krztałty z różnymi mocowaniami. przerabiał ktoś ten temat, byłbym wdzięczny za jakąś podpowiedź, fotki itp.
PAJERO II 3d, GSM 697080828
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Re: Wzmocnienie przodu ramy w PII pod wyciagarkę

co wzmacniać? jaką ramę?
źle zamontowałeś wyciągarkę i tyle
porządna płyta pod wyciągarkę dobrze wkręcona w ramę i nic nie ma prawa się "wyginać"
daj fotki, bo coś czuję że niezłą rzeźbę tam wykonałeś z tym montażem
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
no właśnie sam nie rzeźbiłem tylko kupiłem już bez oryginalnego zderzaka z zamontowaną płytą, zmieniłem tylko wyciągarkę na mocniejszą
jak będę miał chwilę to zdejmę zderzak i zrobię fotki.
Myślałem że sprawa jest bardziej powszechna bo gość od którego kupowałem wyciągarkę ( wyciagarki.pl) uprzedzał mnie że w pII trzeba wzmacniać ramę bo się gnie i jak się okazało miał rację
jak będę miał chwilę to zdejmę zderzak i zrobię fotki.
Myślałem że sprawa jest bardziej powszechna bo gość od którego kupowałem wyciągarkę ( wyciagarki.pl) uprzedzał mnie że w pII trzeba wzmacniać ramę bo się gnie i jak się okazało miał rację
No jak Zibi tak doradził to niech teraz rzeźbi ramę
Moim zdaniem jak Damiana coś jest zdupcone bo o przypadku żeby rama się gięła w dół to nie słyszałem

Moim zdaniem jak Damiana coś jest zdupcone bo o przypadku żeby rama się gięła w dół to nie słyszałem

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Rama w Pojarce, bez problemów wytrzymuje wyciągarkę. Wyjątkiem są :
1- rama przegnita, zjedzona przez rudą
2- Rama po wypadku żle naprawiona
3- źle zamocowana płyta wyciągarki
To, że w czasie pracy wyciągarki, rama się trochę odkształca jest normalne. W czasie jazdy po wyjebach też rama pracuje, a nikt się tego nie czepia i nie wzmacnia ramy.
Rama jest elementem elastycznym i ma prawo w pewnym zakresie uginać się. Jeśli wzmocnisz ramę i nie dasz jej normalnie pracować, to efektem tego będzie jej pękanie.
1- rama przegnita, zjedzona przez rudą
2- Rama po wypadku żle naprawiona
3- źle zamocowana płyta wyciągarki
To, że w czasie pracy wyciągarki, rama się trochę odkształca jest normalne. W czasie jazdy po wyjebach też rama pracuje, a nikt się tego nie czepia i nie wzmacnia ramy.
Rama jest elementem elastycznym i ma prawo w pewnym zakresie uginać się. Jeśli wzmocnisz ramę i nie dasz jej normalnie pracować, to efektem tego będzie jej pękanie.
Alkohol spożywany z umiarem, nie szkodzi nawet w dużych ilościach.
rama jest zdrowa tylko mój poprzednik zamontował płytę nie bezpośrednio do ramy tylko zrobił uchwyty w kształcie odwróconego U przyspawał je do ramy a na górę uchwytów dał płytę co powoduje że płyta jest ok 10 cm nad ramą i gnie ramę bo działa jak dźwignia, do uchwytów jednocześnie przykręcony jest zderzak
ok po przeczytaniu tego co napisałem przyznaje że trochę wyrzeźbione:)
Racja musi pracować w jakimś stopniu, jeśli była by za twarda to by pękała.
Zobacz sobie że nawet wielkie kontenerowce i tankowce gną się w każdej płaszczyźnie.... długi temat
Jak dobrze poszukasz to znajdziesz jak powinna byc prawidłowo zamontowana obciągarka
Zobacz sobie że nawet wielkie kontenerowce i tankowce gną się w każdej płaszczyźnie.... długi temat

Jak dobrze poszukasz to znajdziesz jak powinna byc prawidłowo zamontowana obciągarka

# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
- Damian
-
- Kontaktowanie:
marek79 pisze:rama jest zdrowa tylko mój poprzednik zamontował płytę nie bezpośrednio do ramy tylko zrobił uchwyty w kształcie odwróconego U przyspawał je do ramy a na górę uchwytów dał płytę co powoduje że płyta jest ok 10 cm nad ramą i gnie ramę bo działa jak dźwignia, do uchwytów jednocześnie przykręcony jest zderzak

weź to wytnij, wróć do oryginału i zrób wkręcaną w ramę płytę jak bozia kazała, bez żadnego spawania
obrazki w necie se znajdziesz
i foty tej rzeźby dawaj

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR