Pajero Sport czy warto?
Moderator: Kosiarz
Pajero Sport czy warto?
Witam wszystkich.
Jeżeli wątek się już przewinął proszę o info.
Skatowałem sie na Pajero Sport ( auto nie będzie "mocno" eksploatowane w terenie ;] ale raczej posłuży jako weekendowe auto w góry ).
Z różnych źródeł dowiedziałem się, że jest to dobry samochód tylko rdzewieje. Czy ktoś może udzielić mi info na temat tego samochodu?
Interesuje mnie model z silnikiem 2,5 diesel rok 1999-2000. Mocno zastanawiam się nad automatem....
Dzięki wielkie !
Jeżeli wątek się już przewinął proszę o info.
Skatowałem sie na Pajero Sport ( auto nie będzie "mocno" eksploatowane w terenie ;] ale raczej posłuży jako weekendowe auto w góry ).
Z różnych źródeł dowiedziałem się, że jest to dobry samochód tylko rdzewieje. Czy ktoś może udzielić mi info na temat tego samochodu?
Interesuje mnie model z silnikiem 2,5 diesel rok 1999-2000. Mocno zastanawiam się nad automatem....
Dzięki wielkie !
Re: Pajero Sport czy warto?
Miałem L200 to to samo autko tylko nadwozie się troszeczkę różni. Jedno jest pewne pali jak smok i osiągami nie poraża...
BYŁO:GR, L200 4runner Niva Frota UAZ K160 Grand cherokee Samurai Explorer Pajero JEST Disko td5
To zły rocznik. Kup auto na pewno po 2000r. Będzie po face liftingu, będzie mieć zawieszenie tylne ze sprężynami a nie na resorze. Po 2000r czy też 2001 ( nie pamietam dokładnie ) motor powinien mieć już elektronicznie sterowaną pompę wtryskową dzięki czemu moc będzie ciut większa.jaroszi pisze: Interesuje mnie model z silnikiem 2,5 diesel rok 1999-2000. Mocno zastanawiam się nad automatem....
Dzięki wielkie !
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
i bierz benzynowe v6 - przynajmniej jedzie
Dzięki za odpowiedzi.
A może jest jakaś dobra alternatywa dla Sporta? Chodzi mi po głowie Freelander z 2004 r ?
A może jest jakaś dobra alternatywa dla Sporta? Chodzi mi po głowie Freelander z 2004 r ?
PARADKOSjaroszi pisze: A może jest jakaś dobra alternatywa dla Sporta?

jaroszi pisze: Chodzi mi po głowie Freelander z 2004 r ?
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
-
-
Eskapada pisze:PARADKOSjaroszi pisze: A może jest jakaś dobra alternatywa dla Sporta?
![]()
jaroszi pisze: Chodzi mi po głowie Freelander z 2004 r ?

1. Freelander to SUVjaroszi pisze: Chodzi mi po głowie Freelander z 2004 r ?
2. Jest awaryjny
3. Czy ktoś widział żeby Freelander kiedyś coś przejechał albo gdzieś o własnych siłach dojechał

Sport fajny ale nie ma SS. Pod tym względem może Pajac II będzie bardziej odpowiedni?
Galloper LWB - turysta
Moze i jest fajny sport ale nie jedzie, mialem okaje przetestowac moje 2.5 99 KM i przejechac sie zagazowanym sportem (na sekwencji) i jest przynajmniej porownywalnie.
Czy bez tego SS nie da się jeździć czy o co chodziJogi4x4 pisze:[
Sport fajny ale nie ma SS. Pod tym względem może Pajac II będzie bardziej odpowiedni?

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Kolejny co jeszcze nie wie, że kupi Terracana

Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.
Dzięki za opinie
!
Jeszcze wątpliwości się nie rozwiały ale myślę, że jak nie kupię i nie okaże się czy będę zadowolony czy to nie znikną

Jeszcze wątpliwości się nie rozwiały ale myślę, że jak nie kupię i nie okaże się czy będę zadowolony czy to nie znikną

- Murzyn
- Kontaktowanie:
Eskapada pisze:Czy bez tego SS nie da się jeździć czy o co chodziJogi4x4 pisze:[
chodzi o to, ze jazda duzym autem z lekkim tylem i tylko napedem RWD (np w warunkach jesienno deszczowych) dla osob jezdzacych do tej pory tylko plaskimi FWD jest zwyczajnie niebezpieczna

jeździć się da ale różnica jest , jak to powiedział mój kolega do złej żony też się można przyzwyczaić 

Witam,
czy może ktoś udzielić więcej informacji / opinii na temat Pajero Sport 2,5 td (100KM) ? Jak się sprawuję ten silnik ? Jak z usterkowością silnika oraz elementów zawieszenia ? Czy części są dostępne bezproblemowo ? Zamierzam zakupić Sporta z rocznika 99. Benzyna raczej mnie nie interesuje, ponieważ nie stać mnie na wysokie spalanie, a kolejnego samochodu z gazem nie chce . Auto będzie używane głównie w mieście, a weekendami na wsi. Samochód nie będzie eksploatowany w ciężkich terenowych warunkach. Co do jazy tylko napędowcami posiadam dużą praktykę.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
czy może ktoś udzielić więcej informacji / opinii na temat Pajero Sport 2,5 td (100KM) ? Jak się sprawuję ten silnik ? Jak z usterkowością silnika oraz elementów zawieszenia ? Czy części są dostępne bezproblemowo ? Zamierzam zakupić Sporta z rocznika 99. Benzyna raczej mnie nie interesuje, ponieważ nie stać mnie na wysokie spalanie, a kolejnego samochodu z gazem nie chce . Auto będzie używane głównie w mieście, a weekendami na wsi. Samochód nie będzie eksploatowany w ciężkich terenowych warunkach. Co do jazy tylko napędowcami posiadam dużą praktykę.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
szkoda, ze nie chcesz lpg. 3.0 v6 to rewelacyjny silnik. Dla mnie największa zaleta tych wozów i daje się fajnie gazować. Z dobrą instalacją nie będzie żadnych problemów. Diesli mitsubiszi nie lubię - paliwożerne, nietrwałe, drogie w obsłudze i parszywe w oddawaniu niewielkiej mocy. Może w krótkim p1 wystarczały z nawiązką ale nie w p2 i sporcie
W Dodgu caravanie, którego posiadałem był montowany 3.0 v6 (silnik z mitsubishi) i osobiście go źle wspominam. A spalanie gazu w mieście (automat) 18-20 litrów. Słyszałem, że Sport 2,5td - miasto ok 10-11litrów.
- Murzyn
- Kontaktowanie:
10 to pali tylko disco w dieslu - PII 3.5 minimum 15 max 18 poza trudnym terenem
w Pajero Sport 2,5 musisz liczyć, że spalanie będzie oscylowało w granicach 11-12l/100km
co do mocy to raczej średnio. Mam L200 z 99r to prawie to samo auto.
Co do silnika 3,0 V6 to pszczółeczka, i gazu się nie boi .
co do mocy to raczej średnio. Mam L200 z 99r to prawie to samo auto.
Co do silnika 3,0 V6 to pszczółeczka, i gazu się nie boi .
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Ja sportem 2,5 115KM jeżdżę od miesiąca, w mieście spalanie oscyluje mi w granicach 13. Tyle że w większości robię krótkie odcinki (do 5 km) w potwornych korkach, te 5 km przejeżdżam w nie mniej niż 30 min. Zobaczymy jak będzie w lato na szosowych oponach (teraz A/T, na takich go kupiłem), no i ustawiłem dzisiaj zbieżność bo była mocno zdupczona i mam nadzieję że też to odczuje przy dystrybutorze. Rakieta to nie jest, ale całkiem przyjemnie się jeździ.
Prawda jest jak dupa, każdy ma swoją.
A możecie coś powiedzieć więcej na temat awaryjności tego auta ? Dostęp do części ? Ceny ?
99% tak samo jak pajero 2 - czyli tanich części od cholery na allegro. Części w ASO drogie - ale można ich olać - wszystko da się poza ASO kupić. Części eksploatacyjne podobnie jak do innych samochodów. Awaryjność jak to u japończyków - niska. Ale wszystko zależy jaki egzemplarz kupisz.macias888 pisze:A możecie coś powiedzieć więcej na temat awaryjności tego auta ? Dostęp do części ? Ceny ?
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
przy nissanowskich dieslach 2.8 lub 3.0, mitsubishi to wzór cnót wszelakich.Mroczny pisze:(...)Diesli mitsubiszi nie lubię - paliwożerne, nietrwałe, drogie w obsłudze i parszywe w oddawaniu niewielkiej mocy.(...)
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
błądzisz strasznie
lękam się

lękam się