wąs przekładni
Moderator: Kosiarz
wąs przekładni
czy sa jakies ceregiele z demontazem ramienia przekladni? czy tez nie ma sie co spinac i zejdzie bez problemu ? pytam bo nie wiem czy brac sie za to pod blokiem. zadnych sciagaczy, procz mlotka, nie mam.
Re: wąs przekładni
Może się nie udać. Jeżeli już chcesz używać urządzenia udarowego to wymontuj przekładnie całkiem po czym połóż wąsem na czymś twardym i dopiero go okładaj bijąc prostopadle do osi przekładni.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
więc lepiej daj pokój i zawieź do kogoś, kto ściągacz ma.RL_LOL pisze:czy sa jakies ceregiele z demontazem ramienia przekladni? czy tez nie ma sie co spinac i zejdzie bez problemu ? pytam bo nie wiem czy brac sie za to pod blokiem. zadnych sciagaczy, procz mlotka, nie mam.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
A jeszcze lepiej przywieźć ściągacz i zdjąć go na aucie nie pieprząc się w rozpinanie mediów.
Tez mnie to za chwilę czeka.

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
a jaki to ma byc sciagacz? moze ktos pokazac jakies zdjecie czy link do aukcji
?
nie chce mi sie wyjmowac przekladni bo to troche za duzo grzebania.
a moze by naciac go troche flexem?

Ja tak zrobiłem kiedyś u siebie... dwa równoległe, głębokie nacięcia, punktak kinetyczny, a później życie stało się prostsze...RL_LOL pisze:a jaki to ma byc sciagacz? moze ktos pokazac jakies zdjecie czy link do aukcji?

Zielony Autobus 2,7TDi
a moze by odkrecic ze dwa zwoje nakretke i pojezdzic troche po wyjebach? moze samo zlezie 

Zalezy w lakim jest stanie. Jak montowalem przekladnie z angola i musialem przelozyc o dwa zabki na wielowypuscie to poszlo ladnie i bez bolu. Przekladnia jeszcze z nalepą mitsucostam genuine 

życzę Ci sukcesów w ściąganiu na aucie. Większości przypadków usiłując ściągać ów wąs nie obyło się bez, demontażu przekładni bez palnika i fachowego ściągacza.PiRoman pisze:A jeszcze lepiej przywieźć ściągacz i zdjąć go na aucie nie pieprząc się w rozpinanie mediów.
Fachowca masz od przekładni czy polecić Ci

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Może damy radę, siła x gwałt i zejdzie. Przekładnia nawet sucha (nie wiem, czy jeszcze czy już
) Ten most za to będę musiał chyba komuś dać, wyje jak cholera, a tego na podwórku raczej mi się nie chce ruszać.
Odpaliłem wczoraj Twoją kosiarkę, urwałem przy okazji sznurek, ale nie gniewaj się, dziś założę nowy i u sąsiada krzaczory wyplewię. Mogę?

Odpaliłem wczoraj Twoją kosiarkę, urwałem przy okazji sznurek, ale nie gniewaj się, dziś założę nowy i u sąsiada krzaczory wyplewię. Mogę?

erpe_roman
erpe_roman
probowalem dzisiaj ale poleglem. nakretka jest tak dopycona ze klucz mi sie wygial. jutro powtorka z mocniejszym kluczem. zastanawiam sie jak zablokowac przekladnie. czy kola skrecic na maxa w prawo, czy skorzystac z blokady kierownicy ?
Udarem próbowałeś?
erpe_roman
erpe_roman
Efektem wszystkich tych działań udarowo-grzewczych "na aucie" będzie najprawdopodobniej rozpiżdżenie tej przekładni w niedługim okresie po wymianie wąsa...
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Grzać to bym nie grzał, szkoda uszczelniaczy. Ale umiejętny udar jej raczej nie zaszkodzi, sama pracuje w udarowych warunkach i jej nic nie jest. Być może się mądrzę, ale to nie Żuk, tu da się wszystko odkręcić, no przynajmniej mnie nic nie zaskoczyło do tej pory... 

erpe_roman
erpe_roman
tez wydaje mi sie ze przekladnia pracuje na lekkim udarze, zwlaszcza na dziurach. przemyslalem i odpuszczam. za 5 dni wyjazd wiec wymiane wasa oraz generalny remont przekladni zostawiam sobie na pazdziernik jak wroce. stary was jest jeszcze dobry wiec te 10tys km pociagnie mam nadzieje. o powrocie sciagne z auta przekladnie i zrobie tak jak trza.
jeszcze cie zaskoczy, oj zaskoczyPiRoman pisze: Być może się mądrzę, ale to nie Żuk, tu da się wszystko odkręcić, no przynajmniej mnie nic nie zaskoczyło do tej pory...

aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
Kraaa... kraaaa... kraaa....majcher pisze:...

erpe_roman
erpe_roman
Poszło bez bólu. Końcówki układu kierowniczego ze sworzniami wahaczy. Operacja do przeprowadzenia na podwórku jak ktoś lubi. Wąs przekładni dał się namówić do zejścia gumówką (3 minuty). Klucz 32 trzeba mieć uczciwy i rurę w ilości 1 m najlepiej.
Uwaga! Zaskoczyły mnie nakrętki kontrujące końcówki drążków, nie chciały zejść... Imadło rura + 1m + psikacze przeróżne i po długim boju ze zgrzytem je odkręciłem. Pierwszy raz coś takiego widziałem. Albo przykręcone na jakieś lepiszcze, albo przeciągnięte gwinty. Tu było co robić. A co ciekawe, na nowe końcówki nakręciłem je palcami...
Uwaga! Zaskoczyły mnie nakrętki kontrujące końcówki drążków, nie chciały zejść... Imadło rura + 1m + psikacze przeróżne i po długim boju ze zgrzytem je odkręciłem. Pierwszy raz coś takiego widziałem. Albo przykręcone na jakieś lepiszcze, albo przeciągnięte gwinty. Tu było co robić. A co ciekawe, na nowe końcówki nakręciłem je palcami...

erpe_roman
erpe_roman
Mnie tam sie nie podoba ale dało rade utargowac na stowke i 4 punktyBrowning pisze:Kajen, fajny avatar

trzeba było zachlapać błotem tablicęKajen pisze:Mnie tam sie nie podoba ale dało rade utargowac na stowke i 4 punktyBrowning pisze:Kajen, fajny avatar

Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017