Pajero w wersji dla sił ONZ, UN itp...
Moderator: Kosiarz
Pajero w wersji dla sił ONZ, UN itp...
Witam,
Czy ktoś się orientuje w specyfikacji Pajero dla formacji takich jak UN ? Ok dwa lata temu było na allegro do sprzedania białe, długie, z podwyższonym dachem pajero 2.8, fabryczne podniesione zawieszenie, winylowa tapicerka, blokada mostu, szyby na korbę, ale z klimatyzacją (rzekomo specjalnie na gorące klimaty podczas misji pokojowych na Bałkanach itp). Teraz tym autem jeżdzi kolega znajomego a w przyszłości może uda mi się je odkupić. Wie ktoś coś więcej na temat tej wersji ?
Pozdrawiam, Marcin
Czy ktoś się orientuje w specyfikacji Pajero dla formacji takich jak UN ? Ok dwa lata temu było na allegro do sprzedania białe, długie, z podwyższonym dachem pajero 2.8, fabryczne podniesione zawieszenie, winylowa tapicerka, blokada mostu, szyby na korbę, ale z klimatyzacją (rzekomo specjalnie na gorące klimaty podczas misji pokojowych na Bałkanach itp). Teraz tym autem jeżdzi kolega znajomego a w przyszłości może uda mi się je odkupić. Wie ktoś coś więcej na temat tej wersji ?
Pozdrawiam, Marcin
Re: Pajero w wersji dla sił ONZ, UN itp...
Kiedyś widziałem takie PII z wolnossącym dieslem 2,8 i na resorach z tyłu.
Czyli specyfikacja podobna do Patrola W260, wolnossący motor (ewentualnie 2.7TD), podniesiony dach, jeszcze bardziej ubogi ale z klimą itp.
Galloper LWB - turysta
Najbardziej jestem ciekaw tego czego nie widać pierwszym okiem. Co zmienili w zawieszeniu itd..
Witam. Też mam takowego ,, gazika,, 2,6 benzyna z gazem. Główne zmiany to w wyglądzie i zabezpieczeniu od piasku no i jest dziewięcioosobowy. felgi wąskie 16 , mocowanie na kanister na tylnej klapie, plastikowe osłony zamków, tył na resorze, podwyższony dach za przednimi fotelami i poza klimą to tylko przerywacz kierunków i kilka przekażników ma coś wspólnego z elektroniką. aha i ma dwa wentylatory na chłodnicy. wszystko proste jak w żuku prąd, benzyna i ma jechać.
Pajero II 3.5 + LPG LONG
KRAZ 255B 6X6
TATRA 815 6x6 v12
KRAZ 255B 6X6
TATRA 815 6x6 v12
- Misiek Cypr
-
O ile obserwowalem takie na Cyprze, to tyl byl na resorze, nie mialo to intercoolera, wiec turbiny pewnie tez nie, choc mogla byc bez IC. Takie mialy 2.5 w dwojkach Van.
Nie maja super selecta, ale maja przod zapinany tak samo jak SS, czyli podcisnieniowo. Nie widzialem w nich diff locka, ale moze sa takie wersje.
Fakt, byly z wysokim dachem i lawkami z tylu.
Nie maja super selecta, ale maja przod zapinany tak samo jak SS, czyli podcisnieniowo. Nie widzialem w nich diff locka, ale moze sa takie wersje.
Fakt, byly z wysokim dachem i lawkami z tylu.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Wersja która mnie interesuje ma intercooler, blokadę tyłu i sprężyny.... niestety nie mogę nigdzie w necie znaleźć takiej wersji... choćby zdjęcia.