Uszczelka pod głowicą i nie tylko - pytania nowego

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
j23
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Uszczelka pod głowicą i nie tylko - pytania nowego

Post autor: j23 » czw lis 11, 2010 6:15 pm

Witam!
Mam podejrzenie, że w moim Mitsu 2,3 TD padła uszczelka pod głowicą. Objawy są następujące - W czasie jazdy nagle spadły wskazania temperatury, a samochodzik rozgrzany obficie dymi (może to spaliny z parą wodną?) Temperatura gdzieś na początku skali. Ubywa płynu w chłodnicy a nie ma wycieku. "Masła" pod korkiem też nie ma.
Inne pytanka -
1. Mam wrażenie, że naczynie wyrównawcze w tym modelu to raczej coś na rodzaj naczynia przelewowego do którego płyn wylewa się przy otwarciu zaworu bezpieczeństwa pod korkiem ale już nie wraca czyli poziomu trzeba dbać w chłodnicy a nie w naczynku - mylę się?
2. Gdzie znajdę dane do tego silnika ( sprężanie, ciśnienie wtrysku, katalog części i takie) o 2,5 jest sporo a o tym nie mogę się doszukać.
3. Sprzęgło powoli się kończy więc pora rozglądać się za nowym - możecie polecić jakiś sklepik/źródło ? (jak nie na forum to na priv).
4. Jakiś cymbał zamontował w tym autku różne resory przez co rzeczone autko ma przechył. Jakie resorki tam powinny być (skąd kupić?) - najlepiej poglądowo.
5. Gdzie kupię oświetlenie rejestracji - tzn. te wanienki , w których siedzą żarówki i klosze, które je osłaniają?
6. Gdzie kupię klosze lamp tylnych i uszczelki pod nie?
7. Jakieś pomysły na zniszczona tapicerkę? - Chodzi mi po głowie oklejenie wykładziną.

Pozdrawiam
Witek

marcyb3

Re: Uszczelka pod głowicą i nie tylko - pytania nowego

Post autor: marcyb3 » czw lis 11, 2010 8:59 pm

masz na pw
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II

Awatar użytkownika
Kajen

Kontaktowanie:

Re: Uszczelka pod głowicą i nie tylko - pytania nowego

Post autor: Kajen » czw lis 11, 2010 9:43 pm

5: Chyba nigdzie. Ja przerobilem na hermetyczne moduly led i robią. Albo nie, cos mi sie przypomnialo. Acinski ma te taile, numer posle na PW.
6: W kazdym sklepie auto moto po jakies 15 pln sztuka. Prosciutko z Chin czy jakichs innych Indii. Ale uwage. Te chinskie wklady nie pasuja do pojary, pasuja same klosze. In plus jest to ze dokladaja zarowki na standardzie.

2.3 Kiedys mialem, swoje przeszedl, wymienilem na 2.5 a stary silnik jeszcze lezy. Do konca odpalal i jakos jezdzil. Nie mam czasu go na zlom rozebrac, chyba go w calosci wywale bo tylko zagraca garaz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”