Dziwne szarpania w L200
Moderator: Kosiarz
Dziwne szarpania w L200
Witam!
Panowie mam do Was pytanie, szukałem odpowiedzi i nic konkretnego nie mogę znaleźć.
Podczas jazdy l200, 2003r. obojętnie na jakim biegu, w granicach 1900 - 2100 obrotów zaczyna strasznie szarpać całym samochodem, co ciekawe poniżej i powyżej tych obrotów jest ok.
Jeszcze jeden problem, przy ujęciu nogi z gazu samochód delikatnie "ucieka" w lewa strone [sama buda] , przy dodaniu gazu sytuacja anologiczna z tym że ucieka w prawo.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Panowie mam do Was pytanie, szukałem odpowiedzi i nic konkretnego nie mogę znaleźć.
Podczas jazdy l200, 2003r. obojętnie na jakim biegu, w granicach 1900 - 2100 obrotów zaczyna strasznie szarpać całym samochodem, co ciekawe poniżej i powyżej tych obrotów jest ok.
Jeszcze jeden problem, przy ujęciu nogi z gazu samochód delikatnie "ucieka" w lewa strone [sama buda] , przy dodaniu gazu sytuacja anologiczna z tym że ucieka w prawo.
Re: Dziwne szarpania w L200
- krzyżaki na wale tylnymmjogerus pisze:Witam!
- poduszka reduktora
- podpora wału
- niewyważone koła
coś z tych rzeczy do sprawdzenia po wjechaniu na kanał lub można zanurkować pod auto i sprawdzić na luzie
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Dzięki za odpowiedź, faktycznie podpora wału całkowicie rozklekotana.
Strasznie trudno wypiąć te snap ringi od mocowania krzyżaków.
--
Chciałem jeszcze zapytać co sadzicie o zamiennikach tego łożyska [ceny około 200zł] czy kupic w serwisie [>500zl] ?
--
Chciałem jeszcze zapytać co sadzicie o zamiennikach tego łożyska [ceny około 200zł] czy kupic w serwisie [>500zl] ?
widziałem zaminnik który nie wytrzymał pół rokumjogerus pisze:Dzięki za odpowiedź, faktycznie podpora wału całkowicie rozklekotana.
--
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
Niestety wymiana podpory wału nie pomogła. Problem występuje nadal. Po sprawdzeniu kodów błędów wyszło że są błędy w elektrozaworach od ABSu, przy każdym kole. Myślicie że to może być przyczyna ?
z logicznego punktu widzenia to jeśli podczas tego uciekania/bujania nie dotykasz hamulca nie jest to raczej przycyznąmjogerus pisze:Niestety wymiana podpory wału nie pomogła. Problem występuje nadal. Po sprawdzeniu kodów błędów wyszło że są błędy w elektrozaworach od ABSu, przy każdym kole. Myślicie że to może być przyczyna ?
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
czy masz ESP ?mjogerus pisze:Niestety wymiana podpory wału nie pomogła. Problem występuje nadal. Po sprawdzeniu kodów błędów wyszło że są błędy w elektrozaworach od ABSu, przy każdym kole. Myślicie że to może być przyczyna ?
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
a o tym nie pomyślałem idąc tym tropem to jeszcze napisz czy nie masz mniej zaawansowanej technologii niż ESP typu np ASRAdas pisze:czy masz ESP ?mjogerus pisze:Niestety wymiana podpory wału nie pomogła. Problem występuje nadal. Po sprawdzeniu kodów błędów wyszło że są błędy w elektrozaworach od ABSu, przy każdym kole. Myślicie że to może być przyczyna ?
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Niestety nie ma ESP ani ASR
czyli raczej nie powinny zawory psuć trakcjimjogerus pisze:Niestety nie ma ESP ani ASR
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017