Budowa Pajero III
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
Budowa Pajero III
Witam, jestem nowy na forum i przetrzepałem całe forum albo niezbyt dokładnie albo rzeczywiście nie ma takiego tematu.
Chciałbym zbudowac Pajero III wyglądające na T2. Już kilka dni siedze na necie, szukam i nie mogę nic znaleźć. :/
Moglibyście coś podpowiedzieć i pomóc?
Potrzebuje jakiś propozycji jeśli chodzi o części itd.
Chciałbym go zrobić na wzór takiego http://www.amrorallyteam.com.pl/gallery ... itemId=847
Dzięki wielkie i pozdrawiam
Chciałbym zbudowac Pajero III wyglądające na T2. Już kilka dni siedze na necie, szukam i nie mogę nic znaleźć. :/
Chciałbym go zrobić na wzór takiego http://www.amrorallyteam.com.pl/gallery ... itemId=847
Re: Budowa Pajero III
tylko w jakim celu chcesz zbudować bo jeśli na wygłąd to pomaluj wahacze i felgi na biało , kup mtki i gotowe
-
- jestem tu nowy...
Chce tym autem startować w w serii Inter Cars 4x4. Tak na początek żeby się w że tak powiem wjezdzić. Od 3 lat jeżdże w terenie ale czysto amatorsko. A teraz chciałem spróbować czegoś innego.
Także nie chodzi o wygląd.
Napisałem że wyglądające jak T2 ponieważ budowa konkretnie T2 to jest dość spory koszt a auto z takimi specyfikacjami nie jest mi potrzebne z wiadomych powodów. Potrzebuje namiarów i porad co do części, gdzie kupić i jakie.
Także nie chodzi o wygląd.
Napisałem że wyglądające jak T2 ponieważ budowa konkretnie T2 to jest dość spory koszt a auto z takimi specyfikacjami nie jest mi potrzebne z wiadomych powodów. Potrzebuje namiarów i porad co do części, gdzie kupić i jakie.
To dwójką nie można się ścigać w tym interkarsie?
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
-
- jestem tu nowy...
No może ale to chodzi tylko o to ze nie chce wywalać tyle kasy na ten samochód bo dobrze przygotowana T2 i to używka kosztuje miedzy 60-90 tys euro.
tu coś jest http://www.trasek.com.pl/webpage/pl/now ... ajero.html
po za tym Trasek specjalizuje się w przygotowaniach aut terenowych
po za tym Trasek specjalizuje się w przygotowaniach aut terenowych
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Ta fota ta przedstawia akurat T1 a nie T2sanatorium pisze:Witam, jestem nowy na forum i przetrzepałem całe forum albo niezbyt dokładnie albo rzeczywiście nie ma takiego tematu.
T2 ma obspawane seryjne wahacze, klatke i po 2 amory na kolo (ew. obspawana bude).
Przejrzyj strone Domatora:
http://www.rally4x4.pl/?opt=technika&techid=8
BTW ten link jest podwieszony w dziale Mitsu.
jeśli na serie 4x4 inter carsu to sie dobrze przygotuj , bo na pewno trafisz do super sportu , podstawa to dobry zawias , lekkie auto i mocny silnik , ja celuję na ok 300 kucy , w tym roku miełem ok 200 i ciągle brakowało mocy
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
No ale T2 to prawie seria przecież.anatol pisze:jeśli na serie 4x4 inter carsu to sie dobrze przygotuj , bo na pewno trafisz do super sportu , podstawa to dobry zawias , lekkie auto i mocny silnik , ja celuję na ok 300 kucy , w tym roku miełem ok 200 i ciągle brakowało mocy
To taka niby rajdowka - 2 tony i 200KM.
dlatego na T2 bym nie stawiał na serie chyba ze zrobia taka klase , swoja vitarą evo dokładaliśmy nawet po 1 minucie 300 konnej T1
-
- jestem tu nowy...
No wlasnie chcialbym wiedziec jakie konkretnie zawieszenie. Gdzie mozna kupic zoorientowac sie w cenach itp. Jeszcze nie do konca zdecydowalem sie na pajero, jeszcze po glowie chodzi mi tomcat. Dopadlem teraz jednego ale w automacie i 190KM.
Bo ewentualnie jakie silnik są dobre do takich sprzętów? Bo to pajero to w serii 165 a po grzebaniu mniej wiecej 200 kilka bedzie. Na jakie mozna by podmienic? No i skrzynia lepiej do takich zawodow manual ?
Bo ewentualnie jakie silnik są dobre do takich sprzętów? Bo to pajero to w serii 165 a po grzebaniu mniej wiecej 200 kilka bedzie. Na jakie mozna by podmienic? No i skrzynia lepiej do takich zawodow manual ?
silnik najlepiej chyba od bmw benzyna , cięzko go zakatować choć da sie , w bukownie wiekszość odcinka po awarii wentylatorów jechaliśmy z temperaturą 140 stopni , na mecie silnik zgasł i nie dał sie odpalić , po godzinie wystygł i działa normalinie . amory wybór duży rozbiezność cenowa jeszcze wieksza , my jechaliśmy 4 rajdy na regulowanych pro compach , dały rade w miare bezawaryjnie i najwazniejsze sa w miare tanie .
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Chlopiesanatorium pisze:No wlasnie chcialbym wiedziec jakie konkretnie zawieszenie. Gdzie mozna kupic zoorientowac sie w cenach itp. Jeszcze nie do konca zdecydowalem sie na pajero, jeszcze po glowie chodzi mi tomcat. Dopadlem teraz jednego ale w automacie i 190KM.
podalem Ci linka. Zadzwon i bedziesz wszystko wiedzial.
Dobrze ci Szarbia napisal - nie wymyslaj tylko zadzwon (telefon na stronie) albo napisz na pw lub maila.sanatorium pisze:No może ale to chodzi tylko o to ze nie chce wywalać tyle kasy na ten samochód bo dobrze przygotowana T2 i to używka kosztuje miedzy 60-90 tys euro.
Kto ci takie glupoty o cenach naopowiadal

domator
www.rally4x4.pl