Budowa Pajero III

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

sanatorium
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Budowa Pajero III

Post autor: sanatorium » śr lis 17, 2010 11:13 pm

Witam, jestem nowy na forum i przetrzepałem całe forum albo niezbyt dokładnie albo rzeczywiście nie ma takiego tematu.

Chciałbym zbudowac Pajero III wyglądające na T2. Już kilka dni siedze na necie, szukam i nie mogę nic znaleźć. :/
Moglibyście coś podpowiedzieć i pomóc?
Potrzebuje jakiś propozycji jeśli chodzi o części itd.

Chciałbym go zrobić na wzór takiego http://www.amrorallyteam.com.pl/gallery ... itemId=847

Dzięki wielkie i pozdrawiam

Awatar użytkownika
anatol

Re: Budowa Pajero III

Post autor: anatol » śr lis 17, 2010 11:36 pm

tylko w jakim celu chcesz zbudować bo jeśli na wygłąd to pomaluj wahacze i felgi na biało , kup mtki i gotowe

sanatorium
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sanatorium » czw lis 18, 2010 12:07 am

Chce tym autem startować w w serii Inter Cars 4x4. Tak na początek żeby się w że tak powiem wjezdzić. Od 3 lat jeżdże w terenie ale czysto amatorsko. A teraz chciałem spróbować czegoś innego.
Także nie chodzi o wygląd.

Napisałem że wyglądające jak T2 ponieważ budowa konkretnie T2 to jest dość spory koszt a auto z takimi specyfikacjami nie jest mi potrzebne z wiadomych powodów. Potrzebuje namiarów i porad co do części, gdzie kupić i jakie.

Awatar użytkownika
rort_

Post autor: rort_ » czw lis 18, 2010 2:02 pm

To dwójką nie można się ścigać w tym interkarsie?
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773

sanatorium
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sanatorium » czw lis 18, 2010 5:50 pm

No może ale to chodzi tylko o to ze nie chce wywalać tyle kasy na ten samochód bo dobrze przygotowana T2 i to używka kosztuje miedzy 60-90 tys euro.

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » czw lis 18, 2010 6:59 pm

tu coś jest http://www.trasek.com.pl/webpage/pl/now ... ajero.html

po za tym Trasek specjalizuje się w przygotowaniach aut terenowych

Awatar użytkownika
Szarbia

Kontaktowanie:

Post autor: Szarbia » czw lis 18, 2010 7:42 pm

sanatorium pisze:Witam, jestem nowy na forum i przetrzepałem całe forum albo niezbyt dokładnie albo rzeczywiście nie ma takiego tematu.

Chciałbym zbudowac Pajero III wyglądające na T2. Już kilka dni siedze na necie, szukam i nie mogę nic znaleźć. :/
Moglibyście coś podpowiedzieć i pomóc?
Potrzebuje jakiś propozycji jeśli chodzi o części itd.

Chciałbym go zrobić na wzór takiego http://www.amrorallyteam.com.pl/gallery ... itemId=847

Dzięki wielkie i pozdrawiam
Ta fota ta przedstawia akurat T1 a nie T2

T2 ma obspawane seryjne wahacze, klatke i po 2 amory na kolo (ew. obspawana bude).

Przejrzyj strone Domatora:

http://www.rally4x4.pl/?opt=technika&techid=8

BTW ten link jest podwieszony w dziale Mitsu.
Pozdr. Michal

www.szarbia.com

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » czw lis 18, 2010 8:01 pm

jeśli na serie 4x4 inter carsu to sie dobrze przygotuj , bo na pewno trafisz do super sportu , podstawa to dobry zawias , lekkie auto i mocny silnik , ja celuję na ok 300 kucy , w tym roku miełem ok 200 i ciągle brakowało mocy

Awatar użytkownika
Szarbia

Kontaktowanie:

Post autor: Szarbia » czw lis 18, 2010 8:05 pm

anatol pisze:jeśli na serie 4x4 inter carsu to sie dobrze przygotuj , bo na pewno trafisz do super sportu , podstawa to dobry zawias , lekkie auto i mocny silnik , ja celuję na ok 300 kucy , w tym roku miełem ok 200 i ciągle brakowało mocy
No ale T2 to prawie seria przecież.
To taka niby rajdowka - 2 tony i 200KM.
Pozdr. Michal

www.szarbia.com

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » czw lis 18, 2010 9:30 pm

dlatego na T2 bym nie stawiał na serie chyba ze zrobia taka klase , swoja vitarą evo dokładaliśmy nawet po 1 minucie 300 konnej T1

sanatorium
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sanatorium » pt lis 19, 2010 1:25 am

No wlasnie chcialbym wiedziec jakie konkretnie zawieszenie. Gdzie mozna kupic zoorientowac sie w cenach itp. Jeszcze nie do konca zdecydowalem sie na pajero, jeszcze po glowie chodzi mi tomcat. Dopadlem teraz jednego ale w automacie i 190KM.

Bo ewentualnie jakie silnik są dobre do takich sprzętów? Bo to pajero to w serii 165 a po grzebaniu mniej wiecej 200 kilka bedzie. Na jakie mozna by podmienic? No i skrzynia lepiej do takich zawodow manual ?

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » pt lis 19, 2010 9:28 am

silnik najlepiej chyba od bmw benzyna , cięzko go zakatować choć da sie , w bukownie wiekszość odcinka po awarii wentylatorów jechaliśmy z temperaturą 140 stopni , na mecie silnik zgasł i nie dał sie odpalić , po godzinie wystygł i działa normalinie . amory wybór duży rozbiezność cenowa jeszcze wieksza , my jechaliśmy 4 rajdy na regulowanych pro compach , dały rade w miare bezawaryjnie i najwazniejsze sa w miare tanie .

Awatar użytkownika
Szarbia

Kontaktowanie:

Post autor: Szarbia » pt lis 19, 2010 9:46 am

sanatorium pisze:No wlasnie chcialbym wiedziec jakie konkretnie zawieszenie. Gdzie mozna kupic zoorientowac sie w cenach itp. Jeszcze nie do konca zdecydowalem sie na pajero, jeszcze po glowie chodzi mi tomcat. Dopadlem teraz jednego ale w automacie i 190KM.

Bo ewentualnie jakie silnik są dobre do takich sprzętów? Bo to pajero to w serii 165 a po grzebaniu mniej wiecej 200 kilka bedzie. Na jakie mozna by podmienic? No i skrzynia lepiej do takich zawodow manual ?
Chlopie
podalem Ci linka. Zadzwon i bedziesz wszystko wiedzial.
Pozdr. Michal

www.szarbia.com

Awatar użytkownika
domator

Kontaktowanie:

Post autor: domator » sob lis 20, 2010 11:57 pm

sanatorium pisze:No może ale to chodzi tylko o to ze nie chce wywalać tyle kasy na ten samochód bo dobrze przygotowana T2 i to używka kosztuje miedzy 60-90 tys euro.
Dobrze ci Szarbia napisal - nie wymyslaj tylko zadzwon (telefon na stronie) albo napisz na pw lub maila.
Kto ci takie glupoty o cenach naopowiadal :o
domator
www.rally4x4.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”