biegi a reduktor?
Moderator: Kosiarz
biegi a reduktor?
Witam,jakie biegi powinny wchodzic na reduktorze w pajero1 z 1990r.
Re: biegi a reduktor?

Tomek
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
-
A moze chodzi o machanie sama wajcha reduktora? Sporo nieprzyzwyczajonych miewa problem z trafieniem sobie w pozycje 4L. Bo tu trzeba cierpliwosci, dokladnosci i jeszcze raz siły 

...gonimy kroliczka...
2H, 4H, L (opcja) 4L to są przełożenia na reduktorzeePiotr pisze:Witam,jakie biegi powinny wchodzic na reduktorze w pajero1 z 1990r.
w skrzyni 1, 2, 3, 4, 5, R
czyli jest 15 kombinacji biegów

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
przepraszam 18 a nawet 24 bo do tyłu i na neutralu też można sobie pogazowaćernil pisze:Przelicz to raz jeszcze

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
WZÓR -----X=2H:4H x 4L( 1,2,3,4,5,R)+L
CHyba??

TERRANO I -89r 2.4 +LPG(Z24i)
MAKS
MAKS
u mnie jest tak ze jak zapne naped na 4 kola to mam wszystkie biegi a na reduktorze mam tylko 1,2,3 i 4 piatki i wstecznego nie das sie wrzucic bo od razu dzwignia reduktora przechodzi w pozycje neutral,skrzynia jest zalozona od pajero 2 a reszt zostala od 1,moze ktos podpowie gdzie szukac usterki???
ktoś odwrotnie ząłożył dzwignie<nie wiem jak fachowo to sie nazywa> na wodziku , odkręc dzwignie zmiany biegów i sprawdz, kiedys jak składałem skrzynie to samo miałem
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II
A miał być nigdy nie rozbity i nie jeżdżony w terenie... 
"Panie, a sprzęgło to oryginalne jeszcze, w życiu nikt nie odkręcał! Przecież przebieg 147'000 na liczniku"

"Panie, a sprzęgło to oryginalne jeszcze, w życiu nikt nie odkręcał! Przecież przebieg 147'000 na liczniku"

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
ernil pisze:A miał być nigdy nie rozbity i nie jeżdżony w terenie...
i tu sie kolega myli,skrzynia wyzionela ducha a ze znajomy mial dobra po taniosci z pajero 2 to mi kolega ja zalozyl a ze ani on ani ja nie mamy doswiadczenia z terenowkami dlatego pytam co moze byc a twoj post nie wniosl nic ciekawego w temacie,jezeli tylko tyle masz do powiedzenia to nie odpisuj juz wiecej prosze
Jak ta padnie to proponuje po taniości od Troopera automat jak coś mam na wydaniu 

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

pasuje od toopa?Nahen pisze:Jak ta padnie to proponuje po taniości od Troopera automat jak coś mam na wydaniu
ja na miśkowy awtomat przerobiłem bezproblemowo wszedł
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
W Misiach bhył bardzo podobny silnik benzynowy do Isuzowskiego 2.6 i sporo części miedzy Miśkami I a Trooperami jest zamiennych więc czemu nie skrzynia
Ale czy do diesla podejdzie to juz nie wiem. 

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

2,6 ma taka sama skrzynie co 2,5 TD
Pajero 2,5TD,87r 100KM
marcyb3 pisze:2,6 ma taka sama skrzynie co 2,5 TD

Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
nie wiem jak z automatem,ale z tego co wiem to 2,6 nie było w automatach.manual na 100% pasuje
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Bo w 2.6, 2.3 to pakowali km-145 aisina rowno jak leci, w 2.5 to raz tak, raz inaczej a w 3.0 to chyba tylko v5m21.
zgadza sie w 2.5 km145 występował tak do 89 roku zdaje sie po tem juz v5m21Kajen pisze:Bo w 2.6, 2.3 to pakowali km-145 aisina rowno jak leci, w 2.5 to raz tak, raz inaczej a w 3.0 to chyba tylko v5m21.
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
W Trooperach 2.6 benzyna i 2.8 diesel też jest to samo w manualu tyle, że "dzwon" jest odbity przez lustro i stąd wszelkie ustrojstwa typu rozrusznik są na abarot 

)