Pajero + LPG
Moderator: Kosiarz
Pajero + LPG
Szwagier zadał mi pytanie a nie powiem sam się zaciekawiłem.
Motał ktoś butlę z gazem pod podłoga?
Nie pamiętam czy jest tam na tyle miejsca czy trzeba np bak obciąć i wstawić butlę w jego miejsce.
Nie pamiętam czy jest tam na tyle miejsca czy trzeba np bak obciąć i wstawić butlę w jego miejsce.
Dziadek 2,5TD `98
Re: Pajero + LPG
Kajen motał i to chyba nie jeden raz... 

Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
Kajen motał swój zbiornik diesla i to u mnie pod blokiem bo pływak mu zdechł 

Dziadek 2,5TD `98
Oj nie tylko. Motalem 3.5l itrowego, butla w miejscu org baku, plus tam hdzie sie dalo zbiornik na 20 l. Pieknie wkomponowany w rame i ksztaltem bardzo fikusny. Motalem tez zbiornik do parcha na wode, tylko ze w srodku w kabinie za drugim rzedem siedzen.
Eeeeeee to jak się wszystko uda to się do Ciebie usmiechnę.
Chyba dziś sprzedałem subaraka ale dopóki kasy na koncie nie ma to jest mój.
W kazdym razie jeśli jednak poszedł to od nowego roku wzmagamy poszukiwania pojary benzynowej.
a ten 3.5 to nie z wieliczki przypadkiem?
Chyba dziś sprzedałem subaraka ale dopóki kasy na koncie nie ma to jest mój.
W kazdym razie jeśli jednak poszedł to od nowego roku wzmagamy poszukiwania pojary benzynowej.
a ten 3.5 to nie z wieliczki przypadkiem?
Dziadek 2,5TD `98
Ze stolycy ten 3.5. 208 km. Niezła zapierdalaczka ponoc no i ten dzwiek... Jak @irpac go odpalił na hali to ho ho... Wszystkie kapele metalowe to przy tym ministranci 

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
kupuj kupuj
dzwięk Visix w misiu to poezja
silnik zapierdala że aż miło, fajny moment z dołu jak w dieslu jedyny minus to że jest krwiopijca
dzwięk Visix w misiu to poezja
silnik zapierdala że aż miło, fajny moment z dołu jak w dieslu jedyny minus to że jest krwiopijca

Czwarte serce 

To mi lotto. Przebiegi mam ostatnimi czasy nikczemne. Ja pracuje głównie w domu jak to architekt a żona ma 10min do pracy. Zresztą jak mnie przycisnie to Kajen zmota mi bak i zapodam mu zapalniczkę
Albo od razu mu zapodam zapalniczkę 

Dziadek 2,5TD `98
- cordoba_2004
-
acinski pisze:Szwagier zadał mi pytanie a nie powiem sam się zaciekawiłem.
Na forum vitarowym opisywali zbiorniki pod podłogą w vitarze to w misiufisiu się zmieści na pewno
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
Szuka Gebels szukam.gebels pisze:szukaj z automatem, benzyna z automatem w tym przypadku to poezja
Poprzedni miał automat to i tego wolałbym z automatem ale cholera mało ich.
Dziadek 2,5TD `98
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
nie patrz na to czy będzie 3.0 12V czy 3.0 24V czy 3,5 24V wszystkie fajne i niech moc tych silniczków będzie z tobą 

Czwarte serce 

Jeśli chodzi o pytanie zasadnicze, to mój Miś ma butelkę gazową pod brzuchem. 42 litry. Bak na paliwo został zmotany i ma tyle pojemności, co by w razie czego do stacji dociągnąć - jakieś 16 litrów.
Pozdro
Marcus
Pozdro
Marcus
GG: 483578, V6 3500 24V DOHC, 1996
Pajero Owners Club Polska
O widziałeś, powiedz jeszcze jak to wychodzi ze spalaniem? Z ciekawości pytam bo i tak lać trzeba i tak.
Chciałbym to jakoś odnieść do mojego subaraka który własnie się sprzedał więc poszukiwania nabrały rozpędu.
Aaaa butlę masz toroidalną?
Chciałbym to jakoś odnieść do mojego subaraka który własnie się sprzedał więc poszukiwania nabrały rozpędu.
Dziadek 2,5TD `98
Butla nie jest jest toroidalna, tylko zwykła, walcowata. Co do spalania, to lpg wsysa jakieś 18 litrów po mieście. W terenie trudno jakoś uśrednić, ale na pewno powyżej 20.
Pozdro
Marcus
Pozdro
Marcus
Moj tez jest taki chamski. Ile wlejesz tyle połknie i ani grama wiecej. 

panowie tak sobie czytam o butlach pod brzuszkiem i nasuwa mi się pytanie w jakim miśku się to mieści w 3D -- czy w 5D(long ) . ja mam 3D i kombinowałem z butlą pod spodem ale się nie zmieściło
i butla poszła do tyłu .

Pachero 3,0 cabrio gekon off road team
- gebels
-
cacek1 pisze:panowie tak sobie czytam o butlach pod brzuszkiem i nasuwa mi się pytanie w jakim miśku się to mieści w 3D -- czy w 5D(long ) . ja mam 3D i kombinowałem z butlą pod spodem ale się nie zmieściłoi butla poszła do tyłu .
w każdym się mieści a widać czytać nie umiesz skoro nie doczytałeś co markus napisał
Czwarte serce 

A ja bym chciał zobaczyć te 18 litrów LPG w mieście 
Mój 3000 na MT zadowala się 17 (muskając gaz bardzo, ale to bardzo delkatnie) do 23-25 litrów jeźdżąc jak Stwórca przykazał, czyli ciesząc się dźwiękiem i elastycznością wisixa
@acinski - nie wierz tym co piszą, że pali 15 litrów
Ja w sumie też na paliwo nie zwracam uwagi, bo mam do pracy 2,5 km, ale jak mam pojechać na ryby (w jedną stronę 100 km) to szlag mnie trafia, że potrzebuję 40 litrów paliwa po 5 zł / litr.
Poza tym to naprawdę zajebisty silnik i nie wyobrażam sobie znowu jazdy klekotem

Mój 3000 na MT zadowala się 17 (muskając gaz bardzo, ale to bardzo delkatnie) do 23-25 litrów jeźdżąc jak Stwórca przykazał, czyli ciesząc się dźwiękiem i elastycznością wisixa

@acinski - nie wierz tym co piszą, że pali 15 litrów

Ja w sumie też na paliwo nie zwracam uwagi, bo mam do pracy 2,5 km, ale jak mam pojechać na ryby (w jedną stronę 100 km) to szlag mnie trafia, że potrzebuję 40 litrów paliwa po 5 zł / litr.
Poza tym to naprawdę zajebisty silnik i nie wyobrażam sobie znowu jazdy klekotem

Pathfinder R50 3.3 V6 96’
EX:Pajero II 3.0 V6 Long 98'
EX: MB W123 280CE 84'
EX: Pajero 2.5TD 87'
EX:Pajero II 3.0 V6 Long 98'
EX: MB W123 280CE 84'
EX: Pajero 2.5TD 87'
markus nic nie napisał w jakim to ma miśku ma zamontowane w longu pewnie się wszystko mieści a w krótkim?? agebels pisze:cacek1 pisze:panowie tak sobie czytam o butlach pod brzuszkiem i nasuwa mi się pytanie w jakim miśku się to mieści w 3D -- czy w 5D(long ) . ja mam 3D i kombinowałem z butlą pod spodem ale się nie zmieściłoi butla poszła do tyłu .
w każdym się mieści a widać czytać nie umiesz skoro nie doczytałeś co markus napisał
Pachero 3,0 cabrio gekon off road team
Marcus ma butlę walcową w krótkim pod podłogą w miejscu zbiornika paliwa a zbiornik paliwa ma domotany przed mostem a nad wałem.
I taki wariant jest ok. Problem pojawił się tylko jeden, kiedy mi rurki od wachy tuż nad pompą sczezły i Misiek zaczął sikać benzyną. Ponieważ bak na wachę jest przesunięty ku przodowi, toteż i pompa jest bardziej z przodu, a nie pod standardową klapką pod siedzeniami. Żeby się więc dostać do pompy trza było zdemontować wał, pociąć wydech i odkręcić cały zbiornik.
Pozdro
Marcus
Pozdro
Marcus
Naprawę zrobiłeś sobie taką krzywdęMarcus65 pisze:Jeśli chodzi o pytanie zasadnicze, to mój Miś ma butelkę gazową pod brzuchem. 42 litry. Bak na paliwo został zmotany i ma tyle pojemności, co by w razie czego do stacji dociągnąć - jakieś 16 litrów.
Pozdro
Marcus

Tym autem z trzylitrowym motorem V6 12V wytyczaliśmy trasę na V Zlot
Żaden ostry teren nie mniej jednak spalanie gazu w warunkach polna droga, szuter ostry podjazd przejazd przez błoto wychodzi na poziomie 30 litrów LPG . Owe Pajero Kolegi ma identycznej pojemności butlę z gazem ( ale 90 litrowy zbiornik z paliwem ) i nie raz w terenie udało się spalić cały zbiornik gazu znacznie poniżej 100km.
Auto z taką ilością paliwa i spalaniem nadaje się do jazdy po mieście, wypadów poza miasto ale nie na rajd, nie na wyprawę
Naprawdę dużo jeździłem V6. Na 31x10,50 bez snorkla bagażnika dachowego body lift przy spokojnej jedzie 80/110 spalanie wychodzi na poziomie 10/12 litrów benzyny. W mieście 15 na pewno.acinski pisze:O widziałeś, powiedz jeszcze jak to wychodzi ze spalaniem? Z ciekawości pytam bo i tak lać trzeba i tak.
Spalanie V zależy od głownie od temperamentu kierowcy Jednemu V6 spali na trasie 12 a innemu to samo auto spali 25 litrów. Montaż dużej a zwłaszcza szerokiej opony ma znaczny wpływ na spalanie, montaż snorkla, bagażnika dachowego również. Przewiedzieć spalanie w terenie motoru V6 to trudna sprawa. Naprawdę rekreacyjny wycieczkowy off road
https://picasaweb.google.com/1028039424 ... negoSlaska
to 30 litrów..... ....
....................zakopanie się Pajerem V6, półgodzina walka przód - tył, but, but to również 30 litrów gazu.

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33