Rozmiary łożysk w skrzyni
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
Rozmiary łożysk w skrzyni
Witam, mam problem z skrzynią w galloperze a ze względu ze jest taka jak w pajero to piszę tutaj. Używałem szukajki ale ale znalazłem tylko numery seryjne MB bez rozmiarów. Od około 4-5 miesięcy na 1 i 2 biegu pod obciążeniem jęczy mi skrzynia, odzywała się już rok temu ale jakoś ustało. Obstawiałem na łożysko oporowe sprzęgła ale akurat się skończyło i wymieniłem komplet, niestety problem jest dalej. W serwisie za komplet chcą około 1300 złociszy. Chcę kupić komplet łożysk igiełkowych w serwisie (300zł) a łożyska główne dobrać inne. Niestety nie mogę uziemić auta na kilka dni dlatego potrzebuje kupić łożyska przed rozebraniem. Poratujcie. Silnik 2,5TDi 99 rok
Re: Rozmiary łożysk w skrzyni
Silnik nas nie interesuje. Zakładam ze masz v5mt1, ja mam ten starszy model km-145, jeszcze nie złozony to bym Ci łozyska posprawdzał ale wątpię zeby pasowały...
ma koleś na allegro zestaw naprawczy składający się z tych "dużych" łożysk. Niestety nie wiem jakiej jakości te łożyska są.sus.scrofa pisze:Witam, mam problem z skrzynią w galloperze a ze względu ze jest taka jak w pajero to piszę tutaj. Używałem szukajki ale ale znalazłem tylko numery seryjne MB bez rozmiarów. Od około 4-5 miesięcy na 1 i 2 biegu pod obciążeniem jęczy mi skrzynia, odzywała się już rok temu ale jakoś ustało. Obstawiałem na łożysko oporowe sprzęgła ale akurat się skończyło i wymieniłem komplet, niestety problem jest dalej. W serwisie za komplet chcą około 1300 złociszy. Chcę kupić komplet łożysk igiełkowych w serwisie (300zł) a łożyska główne dobrać inne. Niestety nie mogę uziemić auta na kilka dni dlatego potrzebuje kupić łożyska przed rozebraniem. Poratujcie. Silnik 2,5TDi 99 rok
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
-
- jestem tu nowy...
Wymieniłem skrzynie, stara idzie na warsztat. Jak będę miał chwilkę to rozbiorę i wszystkie spiszę.
cza było awtomata zapodaćsus.scrofa pisze:Wymieniłem skrzynie, stara idzie na warsztat. Jak będę miał chwilkę to rozbiorę i wszystkie spiszę.
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017