ustawianie rozrządu
Moderator: Kosiarz
ustawianie rozrządu
witam.
okazało sie że nie pompa wtryskowa sie uwaliła tylko rozrząd. tz łańcuch jest cały tylko zupełnie luźny, ten napinacz hydrauliczny wogule nie trzyma (ktoś wie jak on działa?) i prawdopodobnie przeskoczył. potrzebuję kogoś kto bu mi to zrobił w chorzowie lub w okolicach. ma ktoś namiary na takiego mechaniora??
okazało sie że nie pompa wtryskowa sie uwaliła tylko rozrząd. tz łańcuch jest cały tylko zupełnie luźny, ten napinacz hydrauliczny wogule nie trzyma (ktoś wie jak on działa?) i prawdopodobnie przeskoczył. potrzebuję kogoś kto bu mi to zrobił w chorzowie lub w okolicach. ma ktoś namiary na takiego mechaniora??
Ostatnio zmieniony pn mar 07, 2011 9:54 pm przez bromba111, łącznie zmieniany 1 raz.
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Re: rozrząd
rozrząd aby przeskoczyć to:
-napinacz musiałby się całkiem wysunąć
-napinacz musiałby się całkiem wysunąć, bo ślizgi się skończyły
-napinacz musiałby się całkiem wysunąć, bo ślizgi się skończyły i starły się ząbki na kołach
-napinacz musiałby się całkiem wysunąć
-napinacz musiałby się całkiem wysunąć, bo ślizgi się skończyły
-napinacz musiałby się całkiem wysunąć, bo ślizgi się skończyły i starły się ząbki na kołach
Czwarte serce 

napinacz wogóle nie trzyma ślizgacza , lato to wszystko luźno, a łańcuch mogę palcami przekładać na kole na wałku rozrządu. a przeskoczył na pewno bo na autostradzie nagle usłyszałem terkot i silnik stanął. w sumie to już ogarnąłem temat i na lawecie jadę do domu bo i tak trzeba głowicę ściągać. Myślałem że jak mam łańcuch to takie rzeczy się nie zdarzą , a tu szlak trafił napinacz i lipa...
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
panie napinacz i ślizgi wieczne nie są, tez się je wymienia, rzadko ale wymienia
Czwarte serce 

no już wiem 

mam taki schemat:
http://www.mitsubishilinks.com/fsm/paje ... diesel.pdf
i tam jest tak pokazany rozrząd jakby na łańcuchu były znaki. czy to tak jest że łańcuch ma być konkretnymi ogniwami na kole zębatym, czy zakładam tak jak pasek tylko koła ustawiam odpowiednio??
http://www.mitsubishilinks.com/fsm/paje ... diesel.pdf
i tam jest tak pokazany rozrząd jakby na łańcuchu były znaki. czy to tak jest że łańcuch ma być konkretnymi ogniwami na kole zębatym, czy zakładam tak jak pasek tylko koła ustawiam odpowiednio??
Re: ustawianie rozrządu
zastanawiałeś się nad tym co się stało po przeskoczeniu łańcucha z głowicą i zaworami
w tej chwili masz tam sieczkanię
sama wymiana napinacza i ustawienie kół na znaki nic nie zmieni ,silnik masz załatwiony
w tej chwili masz tam sieczkanię
sama wymiana napinacza i ustawienie kół na znaki nic nie zmieni ,silnik masz załatwiony
2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie
Re: ustawianie rozrządu
nie pytałem o to co się stało z moją głowicą, tylko o wskazówki dotyczące ustawień rozrządu , od kogoś kto miał z tym do czynienia.