L 200 luz zaworow
Moderator: Kosiarz
L 200 luz zaworow
Witam.Mam pytanko jaki luz powinny miec zawory w L 200 2,5 d (115 KM).Z dory dziekuje.
Re: L 200 luz zaworow
w serwisówce jest błąd 0,15, ale na ssącym i wydechowym ma być na zimnym silniku 0,25 mm
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
To moj nie do konca jest sprawny ? Ustawialismy z @damnitem 0.15 i jezdzi fajnie...
a jak odpala na gorącym silniku ?Kajen pisze:To moj nie do konca jest sprawny ? Ustawialismy z @damnitem 0.15 i jezdzi fajnie...
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Dzieki ja ustawiłem na 0,25 i jest ok.
Warm i hot oznacza w tym przypadku to samo czyli rozgrzany silnik 

HEAVEN CAN WAIT I'M BUSY
Ja u siebie mam ustawione wg. manuala i jest ok - na ciepłym pali z półobrotu.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
Ciekawostke mam. Ustawiam te luzy i tak. Na 1,2,4,5 mam .25 mm i jest ok. Robie obrot wałem o 360 stopni i... Numer 3 blokuje mi zawor tak, ze nawet bez srubki kasującej luz nie da sie nic ustawic. 6,7,8 jest ok ale 3 nie da sie nic zrobic. Jakies pomysły ?
Moim zdaniem, to 360 stopni nie do końca Ci wyszło. Albo lekko przekręciłeś, albo nie dokręciłeś i krzywka już albo jeszcze podpiera.
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Tez tak mysle ale sprobuje jeszcze raz. Karwa no przeciez juz to robiłem. Przeciez, cytując Przemka, "wałek nie zmienił swoich wymiarow"
Dobra wiec tak... Ustawione, po prostu mi przeleciał znak na wale i wyszło 720 stopni. Jedzie okej. Ale nie pali ciepły. Biore sie za szczotki w rozruszniku...
Nie kreci. Szczotki nowe. Na zimnym z połobrotu. Czekam na drugi rozrusznik... Tzn kreci ale bez ochoty 

Zbyt szczelny układ korbowo-tłokowy po remoncie powoduje nadmierne ciśnienie sprężania i problemy z rozruchem. Możnaby usunąć jeden z pierścieni tłokowych lub podfrezować pod innym kątem zawory... Ewentualnie wykręcić lekko świece żarowe... Albo wtryskiwacze...
No to taki żart oczywiście...Z nadmiaru szczęścia podczas uterenowiania vitary...
No to taki żart oczywiście...Z nadmiaru szczęścia podczas uterenowiania vitary...
Ostatnio zmieniony śr kwie 27, 2011 9:20 pm przez Faja, łącznie zmieniany 1 raz.
Różne diesle teraz vitara tdi.
bez rozkręcania motoru można ponawiecać otwory w głowicy. tylko nie większym wiertłem niż 8mm, bo odprężanie bedzie zbyt mocne...
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
erpe_roman
No a jak trafisz na płaszcz chłodzący to będzie dodatkowy wtrysk chłodziwa jak w messerschmitach...
No pewnie... Dobra jestem po wymianie lozyska tylnego i zholowana fura wykazuje nastepujace tendencje:
Nie wydaje dzwiekow zazynanego prosiaka
Hamulce hamuja a nie spowalniają
Pali na cieplym na razie bez problemow
Czyli pewnie do jutra...
Podejzewam jeszcze zawieszone chwilowo nowe szczotki, czas pokaze.
Z tym nawiercaniem to zarty ?
Nie wydaje dzwiekow zazynanego prosiaka
Hamulce hamuja a nie spowalniają
Pali na cieplym na razie bez problemow
Czyli pewnie do jutra...
Podejzewam jeszcze zawieszone chwilowo nowe szczotki, czas pokaze.
Z tym nawiercaniem to zarty ?

Ależ skąd! Tylko trzeba zdobyć wiertło do turbodiesla.Z tym nawiercaniem to zarty ?