Polibusze

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
TangoKK
Kontaktowanie:

Polibusze

Post autor: TangoKK » sob kwie 30, 2011 8:51 am

Czy ktoś z Was zakładał komplet polibuszy do swojego miśka. Jeżeli tak to podrzućcie jakieś info jak się sprawują :wink:
HEAVEN CAN WAIT I'M BUSY

Awatar użytkownika
walus

Re: Polibusze

Post autor: walus » sob kwie 30, 2011 10:18 am

Ostatnio pomagałem przy wymianie polibuszy w Pajero 3 generacji i powiem że jest to cholernie ciężka robota :wink: Wypalanie, wyciskanie na prasie i napier...lanie młotem ale było warto różnica duża :)21 nic nie stuka nic nie puka i jakiś taki twardszy się zrobił :)2
A jak się sprawdzą to zapytaj mnie za rok :wink:

W Pajero 2 generacji po przejechaniu ok 20tys km nic im nie było ,zero luzów a brałem z olkusza :)2

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » sob kwie 30, 2011 10:42 am

od trzech lat jeżdżę W Pokrace na SuperPro szajs jak nic, kupe kasy wydałem i teraz je wymieniam.
W L200 mam polibusze z Olkusza ponad roku i są ok nic się nie dzieje a komplet kosztyje około 400zł. Jak się kupuje komplet to zawsze coś nie pasuje, ale dosyłają za darmo wg wzoru.
Polecam Olkusz http://polibusze.istore.pl/pl,category, ... bishi.html

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » sob kwie 30, 2011 10:49 am

Tylko, że Olkusz do III generacji nie ma w ofercie polibuszy :wink:

To kilka pierwszych zdjęć nie wszystkie jeszcze zgrałem :-? Wymiana tulei gumowo metalowych na poliuretanowe + ,, walka'' ze śrubami i tulejami odpowiedzialnymi na geometrię zawieszenia to trzy dni ciężkiej pracy ale wartość 10 letniego sztrulca wzrasta o 7 do 10 % :)21

https://picasaweb.google.com/Eskapada4x ... 8Szyszkowa#
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » sob kwie 30, 2011 10:54 am

walus pisze:
W Pajero 2 generacji po przejechaniu ok 20tys km nic im nie było ,zero luzów a brałem z olkusza :)2
Ciekawe jak się tuleje z elastpolu spiszą w Suzuki Discovery V20 FS0 1.9

:)20
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
walus

Post autor: walus » ndz maja 01, 2011 10:49 am

''Suzuki Discovery V20 FS0 1.9'' normalnie mnie uraziłeś :wink: zapomniałeś dodać Skody,Jeepa,Lanci,Zetor,Peugeot i HGW czego jeszcze :)21 a sprawować będą się bardzo dobrze jak cała konstrukcja :)21 Wiesz że standardowo jestem ateistą ale w takim obliczu muszę w coś wierzyć :)21

Awatar użytkownika
lukas 78

Post autor: lukas 78 » śr maja 04, 2011 1:09 pm

mogliby w końcu zrobić takie żeby nie trzeba rzeźbić
2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie

Awatar użytkownika
drut

Post autor: drut » czw maja 05, 2011 5:48 pm

Adas pisze:od trzech lat jeżdżę W Pokrace na SuperPro szajs jak nic, kupe kasy wydałem i teraz je wymieniam.
W L200 mam polibusze z Olkusza ponad roku i są ok nic się nie dzieje a komplet kosztyje około 400zł. Jak się kupuje komplet to zawsze coś nie pasuje, ale dosyłają za darmo wg wzoru.
nie widze tam tulei wahacza przedniego dolnego. brak w opisie czy nie produkuja?

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » czw maja 05, 2011 6:02 pm

drut pisze:
Adas pisze:od trzech lat jeżdżę W Pokrace na SuperPro szajs jak nic, kupe kasy wydałem i teraz je wymieniam.
nie widze tam tulei wahacza przedniego dolnego. brak w opisie czy nie produkuja?
zadzwoń do nich mają wszystkie, ale najlepiej podać wymiary

Awatar użytkownika
TangoKK
Kontaktowanie:

Post autor: TangoKK » ndz maja 08, 2011 6:53 am

Ale do PIII Long mają czy nie?
HEAVEN CAN WAIT I'M BUSY

Awatar użytkownika
DamnIt!

Post autor: DamnIt! » ndz maja 08, 2011 7:13 am

W olkuszu(i najbliższej okolicy) są conajmniej 3 firmy robiące polibusze: ja brałem polibusze albo z firmy "deuter" albo z "elast-pol u pawła"(czy jakoś tak). Ta trzecia firma nazywa też nazywa się elast-pol - ale ponoć marnej jakości towar mają.

Do pajero 3 też mają - tylko nie pamiętam z której firmy dobierałem. Najlepiej zadzwonić i podać wymiary i już.

Superpro to syf :)3
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell

Awatar użytkownika
Przemy

Post autor: Przemy » ndz maja 08, 2011 7:15 am

Widze wyszły teraz polibusze granatowe, różnią się czymś od tych czerwonych i żółtych?
# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją

[J. Piłsudski].

gg1196424

Awatar użytkownika
TangoKK
Kontaktowanie:

Post autor: TangoKK » ndz maja 08, 2011 3:33 pm

DamnIt! pisze:W olkuszu(i najbliższej okolicy) są conajmniej 3 firmy robiące polibusze: ja brałem polibusze albo z firmy "deuter" albo z "elast-pol u pawła"(czy jakoś tak). Ta trzecia firma nazywa też nazywa się elast-pol - ale ponoć marnej jakości towar mają.

Do pajero 3 też mają - tylko nie pamiętam z której firmy dobierałem. Najlepiej zadzwonić i podać wymiary i już.

Superpro to syf :)3
Dzięki bardzo i to jest konkret :)2
HEAVEN CAN WAIT I'M BUSY

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » ndz maja 08, 2011 4:07 pm

Przemy pisze:Widze wyszły teraz polibusze granatowe, różnią się czymś od tych czerwonych i żółtych?
Elast Pol u Pawła ma w ofercie pomarańczowe standardowa twardość a niebieskie są od nich twardsze. Jedne i drugie są całkiem OK.
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Przemy

Post autor: Przemy » czw maja 12, 2011 6:49 pm

Dziś przyszło do mnie kompletne plibusze z firmy elast-pol u Pawła, jakoś wykonania jest mniejsza niz z "deuter" co do trwałości to się okaże. Z "deuter" przednie po 2latach wyglądają jak nówki zatem na pewno jest ok.
Jeśli ktoś będzie zamawiał kpl do PII z elast-pol u Pawła to trochę gumek nie będzie pasowało. No chyba że to z moim sztruclem tylko tak jest.
# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją

[J. Piłsudski].

gg1196424

Awatar użytkownika
DamnIt!

Post autor: DamnIt! » czw maja 12, 2011 8:06 pm

Przemy pisze:Dziś przyszło do mnie kompletne plibusze z firmy elast-pol u Pawła, jakoś wykonania jest mniejsza niz z "deuter" co do trwałości to się okaże. Z "deuter" przednie po 2latach wyglądają jak nówki zatem na pewno jest ok.
Jeśli ktoś będzie zamawiał kpl do PII z elast-pol u Pawła to trochę gumek nie będzie pasowało. No chyba że to z moim sztruclem tylko tak jest.
dlatego trzeba podawać wymiary - wtedy jest ok. U mnie nie pasowały tuleje mocowanie tylnego wahacza do ramy - mam teraz Scania+Gelenda - bo takie akurat wyszukałem sobie z worka pełnego polibuszy :)21
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell

stefan1989

Post autor: stefan1989 » śr maja 28, 2014 7:16 pm

Odgrzeję kotleta, :roll:

Może podzielić się opinią ktoś kto użytkuje polibusze Elasto-Plast "u Pawła". Chodzi mi o te pomarańczowe do Pajero II. :wink: Szykuję się do remontu ramy to za jednym razem zrobił bym wszystkie gumy.

wikingpajero
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: wikingpajero » pt maja 30, 2014 5:17 pm

Witam.Uzytkowalem z estpolu i Deuter i te drugie sa duzo lepsze według mniehttp://www.poliuretan.olkusz.pl/index1.htm.Duterze wszystko idealnie pasowalo a u Pawla w estpolu byla rzezba z dopasowanie juz nie wspomne o bublu tulejek na gorny wachacz.Ale wybor nalezy do ciebie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”