Mosty pajero I motał ktos??
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
Mosty pajero I motał ktos??
mam pytanie bo szukałem ale nie mogłem znalesc. Wiec czy do pajero mozna włozyc mosty od toyoty 70 bez wiekszych ingerencji w konstrukcje.. Lub od jakiegos innego auta ze sztywnym mostem??
Re: Mosty pajero I motał ktos??
Można, nawet ktos na forum takie miał i jęździł. Dawno temu jak miałem Miśka to miałem okazję kupić... Takie rzeczy robił chyba @Skiter
Zbowid

On się nie pyta: Po co? , tylko czy się da
To tak jak z tym palcem: czy da się odciąć małego palca drzwiami od malucha

Zbowid

Tomek
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Bo dobry pomysł jesternil pisze:Ponawiam pytanie po co?

Gdyby Mitsubishi Pajero I i II było fabrycznie produkowane ze sztywnym mostem byłby to prawdopodobnie najlepsze auto fabryczne. W przypadku dwójki auto miałoby dwa dobre proste nie jebliwe diesle do wyboru, doskonały silnik benzynowy V6 3.0 oraz V6 3.5 , centralny mechanizm różnicowy ( Super Select ) automatycznie skrzynie biegów, przełożenia w mostach do 5.29 ( znoszących opony 35 cali ) fabryczne blokady w tylnych mostach, 3 podstawowe wersje nadwoziowe ( Cabrio 3D, 5D) oraz doskonałe wyposażanie wewnętrzna. Czy Defender to wszystko może zaoferować

Bo dobry pomysł jest.
Żeby całość miała sens to trzeba kupić most tylny z blokadą mechanizmu różnicowego do Pajero II z przełożeniami 4.875 bo między innymi takie mają Toyoty lub najlepiej ale znacznie drożej most od Pajero z 5.29 + wzmocniony atak z talerzem ( 5.29 do mostu do Toyoty ) z Yukon Gear & Axle. Do tego trzeba wymienić reduktor na Super Select z II ( bo ma mocniejszy łańcuch ).
W tedy będziesz miał dobre auto do turtyska i paru rajdów w klasie advance. Bo do terenu to puki co Kufel zbudował dobre auto

Ernil ma racje, po coernil pisze:Ponawiam pytanie po co?

Ostatnio zmieniony pn wrz 12, 2011 6:46 am przez Eskapada, łącznie zmieniany 1 raz.
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
-
- jestem tu nowy...
tak ja pisze Eskapada bo to by było super auto w teren ..Eskapada pisze:Ponawiam pytanie po co?
[quote="Eskapada"][/quote]
Bartku, przypomniało mi się, ze kiedyś wklejałeś tu na forum bardzo ciekawe zdjęcie kitu do pajero, który wyglądał jak zwolnice aczkolwiek nimi nie był, bo nie zwalniało (chyba) ale poprawiało prześwit. Masz to jeszcze gdzieś na kompie ?
Się usmiechnę nawet ładnie
Bartku, przypomniało mi się, ze kiedyś wklejałeś tu na forum bardzo ciekawe zdjęcie kitu do pajero, który wyglądał jak zwolnice aczkolwiek nimi nie był, bo nie zwalniało (chyba) ale poprawiało prześwit. Masz to jeszcze gdzieś na kompie ?
Się usmiechnę nawet ładnie

Eska, w j7 masz tez glowke tylna z blokada oryginal, automat oryginal, klime nawet. 3d dlugie, krotkie, bushtaxi, 5d. Nie idealizuj tak tego pahero wiec 

Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
Ale takie auta już istnieją i nazywają się zupełnie inaczej i są o niebo lepsze pod każdym względem. A jak razi Cię znaczek na masce to przeklej sobie trzy diamenty do czegoś sensownego. Operacja za 20zł i szansa, że nie zrobisz nikomu krzywdy wzrasta drastycznie.guzik1125 pisze:tak ja pisze Eskapada bo to by było super auto w teren ..Eskapada pisze:Ponawiam pytanie po co?
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
No dobra, ale w którym miejscu są smoki? I rycerze?Qbartx pisze:Eska, w j7 masz tez glowke tylna z blokada oryginal, automat oryginal, klime nawet. 3d dlugie, krotkie, bushtaxi,[...]
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
W bajkach

Zbowid

No właśnie 

Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
DamnIt! pisze:No dobra, ale w którym miejscu są smoki? I rycerze?Qbartx pisze:Eska, w j7 masz tez glowke tylna z blokada oryginal, automat oryginal, klime nawet. 3d dlugie, krotkie, bushtaxi,[...]
Tu sa, sam pisze i nie widzi

A merytorycznie lj78 glowka z blokada tyl 5d automat, klima i np 3.0 td.
Hzj 70/3 4.2 springi przod resor tyl,opcjonalnie 2 blokady zalaczane linka, wersje z klima
Pisac dalej?
Smiki i rycerzy zostaw dla siebie

ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
Ja bardzo lubię i cenię prawdziwe Toyoty 4x4(bo te suvy w rodzaju J9 czy J12 to jest jakiś żart na ich tle). Problem w tym, że opisane przez Ciebie konfiguracje występują równie często jak smoki&rycerze - a jeśli już się jakieś bush taxi trafi to kosztuje jakieś niewyobrażalne sumy. Nie zmienia to faktu, że HZJ73 to druga pozycja na mojej liście życzeń na przyszły samochód 

Przecie 5d automat z blokada to najbardziej popularna tojka u brytoli
Co do hzj to bylo kilka na allegro jeszcze niedawno.
Hzj' em bym sie nie podniecal tak bo to nastepne auto do wszystkiego i do niczego :/
Ciezki klamor duzo mniej sprawny w terenie od zwyklej lj70 a zbyt drezynowaty i malo pojemny na dalsze wypady.
Co by nie powiedziec to wszystkie toyoty serii 7 charakteryzuje niezajebliwosc

Hzj' em bym sie nie podniecal tak bo to nastepne auto do wszystkiego i do niczego :/
Ciezki klamor duzo mniej sprawny w terenie od zwyklej lj70 a zbyt drezynowaty i malo pojemny na dalsze wypady.

ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
to, ile satelit mają mosty w pahero ?
z mitasubishi -to mi się krótka jedynka podoba
stoi fajna na allegro
może se kiedyś zamiast rakiety - takie coś kupie
stoi fajna na allegro

gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
selim pisze:to, ile satelit mają mosty w pahero ?
stoi fajna na allegro![]()
tylne 4 mają a przednie nie wiem nie rozbierałem
Czwarte serce 

Miałem okazję parę km HZJtem zrobić - pasuje mi idealnie i do moich celów starcza jak najbardziej. Masa to kwestia przyzwyczajeniaQbartx pisze:Przecie 5d automat z blokada to najbardziej popularna tojka u brytoli![]()

przednie i tylne są 4 satelitowe, są też przednie 2 satelitowe.selim pisze:to, ile satelit mają mosty w pahero ?
stoi fajna na allegro![]()
Co do porównania blokady oryginalnej Miska i Toyoty to blokada Toyoty to kpina, no i ten ręczny w toyotach z linkami od tylu w niektórych wersjach.
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
to co jest pierwszym?DamnIt! pisze:Ja bardzo lubię i cenię prawdziwe Toyoty 4x4(bo te suvy w rodzaju J9 czy J12 to jest jakiś żart na ich tle). Problem w tym, że opisane przez Ciebie konfiguracje występują równie często jak smoki&rycerze - a jeśli już się jakieś bush taxi trafi to kosztuje jakieś niewyobrażalne sumy. Nie zmienia to faktu, że HZJ73 to druga pozycja na mojej liście życzeń na przyszły samochód
hzj fajny - a jak resor nie jest wadą to nawet bardzo fajny