PI 3,0 V6 - zamiennik chłodnicy?

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

michal@bojano
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

PI 3,0 V6 - zamiennik chłodnicy?

Post autor: michal@bojano » wt paź 18, 2011 9:13 am

Witam wszystkich!

Zadałem pytanie w innym dziale, ale nie uzyskałem podpowiedzi. W związku z tym zadaje je jeszcze raz tutaj.

Czy istnieje jakiś zamiennik chłodnicy wody do PI 3.0 V6? Po ostatnim wypadzie do lasu padła mi chłodnica i trza ja wymienić. Oryginał niestety podwaja wartośc auta :wink:

Pozdrawiam
Michał
TD42

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Re: PI 3,0 V6 - zamiennik chłodnicy?

Post autor: gebels » ndz paź 23, 2011 9:35 am

jedź do zakładu co naprawia chłodnice, niech ją sobie pomierzą i poszukają nowego rdzenia po wymiarze, niech nie szukają po aucie bo wyskoczy im to samo tylko w wyższej cenie, a jak masz deko więcej grosza na zbyciu to jak ci lekko rozciągną zbiorniki wchodzi rdzeń 3 rzędowy, jeśli pompa wody sprawna to nawet jak radiatory zakleisz błotem to go nie ugotujesz, minus taki że wtedy wchodzi do układu 12L płynu

ja tam mam, a za kolejne 20 zeta niech w dolnym zbiorniku ci wsadzą gniazdo dla elektrycznego termostatu, tylko każ sobie to gniazdo wsadzić na gwint europejczyka nie japońca bo termostaty wszędzie są i tanie jak barszcz (wtedy jak kiedyś byś chciał elektryka zamiast wisko dać to tylko potrzebujesz kawałek kabla i przekaźnik)

ps. z zalet to rdzeń będziesz miał miedziany (łatwy do naprawy w razie W)
ps2. jak jakimś cudem masz zbiorniki na chłodnicy plastikowe (co możliwe nie jest jeśli chłodnica jest oryginalna) to też się da rdzeń wymienić

koniec przekazu :)21
Czwarte serce :cry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”