Potrzebuje opis blokad w Pajero 1998 3,5 v6 automat
Moderator: Kosiarz
Potrzebuje opis blokad w Pajero 1998 3,5 v6 automat
Witam wszystkich, zakupilem nowe autko, moja pierwsza terenowka, Pajero z 1998 roku 3,5 v6 benzyna w automacie, wersja Long, pojechalem w teren i sie w zaspie zatrzymalem, i tu pojawil sie problem, poniewaz nie wyjechalem, i nie wiem jak i w ktorym momencie wlaczac napedy, prosze o pomoc i wyrozumialosc. Dodam ze autko ma 175 tysiecy przejechane i jest po serwisach. pomocy,,,,,
Re: Potrzebuje opis blokad w Pajero 1998 3,5 v6 automat
Na wajsze reduktora masz napisane a pomiędzy zegarami zestaw kontrolek. Dodatkowo koło popielniczki na środkowej konsoli masz R/D Lock - czyli blokadę tylnego dyferencjału. Powinieneś mieć też gdzieś w samochodzie naklejkę jak tej blokady używać i kiedy.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
dzień dobroci, bo wszystko znaleźć tutaj można... zakładam, że 3,5 wychodziły tylko z SS:
2H - napęd na tył
4H - napęd 4x4, otwarty centralny mech różnicowy
4HLc - 4x4, zblokowany centr. mech. różnicowy
4LLc - jak wyżej+ redukcja
Dodatkowo możesz mieć blokadę tylnego mech. różnicowego- na dole konsoli środkowej szukaj przełącznika R/D Ligi. Działa tylko z HLc i LLc. Aha, jak napędy nie były używane to mogą głupieć kontrolki, moje się z czasem sale naprawiły;) Powodzenia.
2H - napęd na tył
4H - napęd 4x4, otwarty centralny mech różnicowy
4HLc - 4x4, zblokowany centr. mech. różnicowy
4LLc - jak wyżej+ redukcja
Dodatkowo możesz mieć blokadę tylnego mech. różnicowego- na dole konsoli środkowej szukaj przełącznika R/D Ligi. Działa tylko z HLc i LLc. Aha, jak napędy nie były używane to mogą głupieć kontrolki, moje się z czasem sale naprawiły;) Powodzenia.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
stalem w zaspie, i.................nie wyjechalem, wlaczalem blokady i nie skutkowalo, potrzebuje dlatego informacjii jak to sprawdzic.i drugie pytanie czy opony tez maja wazna role w wyjechaniu. Dzieki. Dodam ze zaspa nie byla duza.
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
wsio się zapina przed wjechaniem, po wklejeniu to tylko ciągnik lub łopata może ci pomóc
Czwarte serce 

Czyli musze przed wjechaniem w trudny teren musze wlaczyc 4llc i jechac ostro, wtedy sie przebije, dodam ze to jest wazne dla mnie, mam ostra jazde w sobote i nie chce dac plamy, dzieki. ps mieszkam kolo jeleniej gory przy szklarskiej porebie, wiec sami wiecie, jak pada snieg to ostro,
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
panie jeszcze jest kwestia opon, bo blokady i napędy ci nie pomogą jak opona nie pociągnie
Czwarte serce 

- gebels
-
wpadnij jutro do mnie potrenujemy
ty swoim a ja swoim

ty swoim a ja swoim

Czwarte serce 

Kolego nie ma sprawy, powiedz tylko gdzie, i kiedy, daj znac, dzieki.
- gebels
-
kraków
o 8 rano mam odśnieżanie miśkiem a potem zapach napalmu o poranku 

Czwarte serce 

Wiec polowe juz wiem, teraz kupie od kogos w dobrej cenie opony terenowe najlepiej kostke, prosze dac znac, mam 265 15 cali.Dziekuje. i czekam na oferty,
To nie giełda. A o oponach sobie poczytaj, jest tu do tego specjalny dział... W dziale pajero też jest mnóstwo informacji o tym jakie opony będą odpowiednie...
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172