L200 4 generacji - opinie o 4 biegowym automacie
Moderator: Kosiarz
L200 4 generacji - opinie o 4 biegowym automacie
Witam
Szukam opinii o 4 biegowym automacie jaki był wstawiany do wersji przedliftowych L200 IV generacji.
Solidna skrzynia czy dać se spokój u brać manuala ?
Szukam opinii o 4 biegowym automacie jaki był wstawiany do wersji przedliftowych L200 IV generacji.
Re: L200 4 generacji - opinie o 4 biegowym automacie
Solidny automat, godny poleceniaSygma pisze:Witam

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
dzięki
o taką informację mi chodziło

o taką informację mi chodziło
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
zapomniałeś dodać nie zajebliwyEskapada pisze:Solidny automat, godny poleceniaSygma pisze:Witam

Czwarte serce 

już mi się podobagebels pisze: zapomniałeś dodać nie zajebliwyi w dodatku nie wymaga kosmicznego oleju za kosmiczną cene

dzięki za informację

PS
a ta nowa skrzynia 5-cio biegowa też jest taka solidna ?
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
jak na czas wymianiasz i na odpowedni olej, do niej wchodzi taki który spełnia norme JASO SPIIISygma pisze:już mi się podobagebels pisze: zapomniałeś dodać nie zajebliwyi w dodatku nie wymaga kosmicznego oleju za kosmiczną cene
dzięki za informację![]()
PS
a ta nowa skrzynia 5-cio biegowa też jest taka solidna ?
edit:
do 4 biegowej wchodzi Dextron IID
Czwarte serce 

minerał ?gebels pisze: edit:

PS
i chyba DEXRON

- gebels
-
możesz lać syntetyka jak chcesz możesz lać ATF HD jak tam stryjenka uważa i nie ważne czy dexron czy dextron byle spełniał IIDSygma pisze:minerał ?gebels pisze: edit:
PS
i chyba DEXRON
nie rozumie tylko dlaczego jesteś zdziwiony że minerał

Czwarte serce 

trochę się zdziwiłem, że w 2006 roku daje się skrzynie na mineralnym oleju
- Misiek Cypr
-
Japonce i Koreance dalej stosuja u siebie 4 biegowe automaty, w klasycznym oldskulowym wydaniu.
Tylko na Europe musi byc zylion biegow i dziesiec sprzegiel. Moda taka
Oni wychodza z zalozenia, ze nie nalezy poprawiac tego co jest dobre
Tylko na Europe musi byc zylion biegow i dziesiec sprzegiel. Moda taka

Oni wychodza z zalozenia, ze nie nalezy poprawiac tego co jest dobre

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Amarok w automacie ma ich ... 8 (osiem)Misiek Cypr pisze: Tylko na Europe musi byc zylion biegow i dziesiec sprzegiel. Moda taka![]()
i powiem, że fajnie się tym jeździ
- gebels
-
Sygma pisze:Amarok w automacie ma ich ... 8 (osiem)Misiek Cypr pisze: Tylko na Europe musi byc zylion biegow i dziesiec sprzegiel. Moda taka![]()
i powiem, że fajnie się tym jeździ
tylko że skrzynia ma niska trwałość to 6HP28 tam wchodzi to samo co do 6HP26

Czwarte serce 

- Misiek Cypr
-
8 biegow, z czego polowa realizowana poslizgiem sprzegla. Takie biegi ktore sa, a ich nie ma
Nie znam sie na tym, ale 4 biegowy automat jest wystarczajaco skomplikowany jak na moj techniczny gust. Nie psuje sie tylko to czego nie ma
Wedlug mnie bezstopniowy automat i silnik turboklekle ma szanse byc najlepszym napedem, pod warunkiem ze skrzynia bezstopniowa bedzie trwala. Mozna wtedy wykorzystac maksymalny moment przy zmiennej predkosci do woli i to samo z ekonomicznymi obrotami.

Nie znam sie na tym, ale 4 biegowy automat jest wystarczajaco skomplikowany jak na moj techniczny gust. Nie psuje sie tylko to czego nie ma

Wedlug mnie bezstopniowy automat i silnik turboklekle ma szanse byc najlepszym napedem, pod warunkiem ze skrzynia bezstopniowa bedzie trwala. Mozna wtedy wykorzystac maksymalny moment przy zmiennej predkosci do woli i to samo z ekonomicznymi obrotami.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Kiedyś w mesiu 124(cztery biegi)miałem poślizg przy zmianie z 2/3.Olej nowy,filtr nowy a skrzynia dalej na TEJ zmianie przeciągała.Sprawę załatwił zestaw naprawczy(oryginał Merc) w postaci dwóch sprężynek i małej tulejki plastykowej za uwaga!!! 18zł w ASO
Zdjąłem tylko miskę,mały dekielek w środku i już wszystko na wierzchu
Po tej naprawie skrzynia działała dobrze,tak jak powinna.A w warsztatach automatowych zawołali od 800-1000zeta

Merc miał wtedy "na liczniku" 360tysi.To są dobre skrzynie automatyczne,proste,bez elektroniki,sterowane linką i podciśnieniem.

Po tej naprawie skrzynia działała dobrze,tak jak powinna.A w warsztatach automatowych zawołali od 800-1000zeta

Merc miał wtedy "na liczniku" 360tysi.To są dobre skrzynie automatyczne,proste,bez elektroniki,sterowane linką i podciśnieniem.
Mitasubiszi Pajoro I 3D,2.5TDI, LSD,90r
Junak M07,Husqvarna WR250 YNO JAZDA
Junak M07,Husqvarna WR250 YNO JAZDA

- dawidbajorek
-
Moj kolega w pracy ma L200 z 2009 po 100 tysiach zaczeły sie problemy, w ciągu ostatnich 2 miesięcy 5 razy w serwisie pernamentnie przeskakuje podczas jazdy na Neutral.
Pewnie jak to bywa jakaś pierdoła której "serwis" nie widzi...
p.s
sam też jeżdże L200 od 2 tygodni fajna maszyna! Prowadzi sie zupełnie przyzwoicie, a w terenie tylko lepszych opon brak
Pewnie jak to bywa jakaś pierdoła której "serwis" nie widzi...
p.s
sam też jeżdże L200 od 2 tygodni fajna maszyna! Prowadzi sie zupełnie przyzwoicie, a w terenie tylko lepszych opon brak

46....469 

- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Powiedz koledze żeby zestaw naprawczy over drive'a sobie zakupił i zamontowal. O ile objaw ma na ostatnim biegu tylko.przeskakuje podczas jazdy na Neutral.
miasto WOODSTOCKu
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki