Śląsk-komu powierzyć uterenowienie zawieszenia w L200 2006-?

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

MariuszG
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Śląsk-komu powierzyć uterenowienie zawieszenia w L200 2006-?

Post autor: MariuszG » wt lip 24, 2012 8:27 am

Znów poszły resory....mam dość i za jednym zamachem chciałbym wymienić całe zawieszenie (z drobnym lifcikiem...) na EMU. Do kogo się udać? Śląsk Górny.
Dzięki!
M
Kiedyś L200, teraz LC150 a za chwilę może GV 3d.

Awatar użytkownika
Mikado

Re: Śląsk-komu powierzyć uterenowienie zawieszenia w L200 20

Post autor: Mikado » pt lip 27, 2012 6:17 am

jak to "znów" poszły?
robisz coś hardmadafaka czy jak? (że się łamią)

Awatar użytkownika
rudypajero.koszalin
Kontaktowanie:

Re: Śląsk-komu powierzyć uterenowienie zawieszenia w L200 20

Post autor: rudypajero.koszalin » pt lip 27, 2012 7:03 am

Nowe L200 tak ma, Resory są z guwnolitu :)11 Mam klienta który kupił L200 bo mu idealnie pasował do roboty. Gość jest biegłym od prześwietlania spawów, na pace swojego pickupa wozi rentgen do prześwietleń tych spawów. Urządzenie waży coś ze 150 kg. nigdy nic innego poza rentgenem i własną d..ą nie woził, no może jeszcze teczkę z lapem i papierami. Resory pękły jeszcze w czasie trwania gwarancji. Pan udał się do serwisu, tam zbadali wnikliwie resory i całe auto, po czym orzekli że pan właściciel notorycznie przeciąża rzeczone L200 i gwarancji nie uznali :o
Jak założyłem mu nowy zestaw zawieszenia, to gość stwierdził że tak dobrze to nie było jak furmankę z salonu odbierał. teraz już ponad rok gania na nie fabrycznym zawiasie i nic się nie dzieje.
Marki zawieszenia celowo nie podaję, coby nikt się nie sugerował, dodam tylko że resory i sprężyny były najtańsze na rynku, tylko w amorki zainwestowaliśmy nieco więcej są z innej firmy niż resory.
Alkohol spożywany z umiarem, nie szkodzi nawet w dużych ilościach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”