silnik 4D56 mi pada prosze o opinie
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
silnik 4D56 mi pada prosze o opinie
ILe powinno byc cisnienia na cylindrach.U mnie jest 20 na trzech a na pierwszym juz prawie nic.
Co mam zrobic ,czy szukac innego silnika czy bawic sie w remont.
Co mam zrobic ,czy szukac innego silnika czy bawic sie w remont.
Re: silnik 4D56 mi pada prosze o opinie
prawie nic
to musiałby tam nie być pierścieni tłokowych - to dla czego pozostałe cylindry maja ( i tak za niskie ciśnienie ) po 20.
Moim zdaniem - motor jest do rozebrania i sprawdzenia. Jeśli wał i blok jest nominalny jeśli nie trzeba będzie robić kosztownych szlifów to warto zrobić remont motoru. Kupno używanego motoru to loteria za 2 do 4 tys złotych ( kupując motor z osprzętem ).

Moim zdaniem - motor jest do rozebrania i sprawdzenia. Jeśli wał i blok jest nominalny jeśli nie trzeba będzie robić kosztownych szlifów to warto zrobić remont motoru. Kupno używanego motoru to loteria za 2 do 4 tys złotych ( kupując motor z osprzętem ).
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Remont na chińskich częściach to natomiast pewno wygranej 
Pajero na złom!!!
Albo szukać motóra na aucie i diagnozować przed zakupem.
Jak tam Bartek we Wrocławiu? Powodzie się zbliżają? Kazanów drży? Kostkę już wymienili na asfalt?

Pajero na złom!!!
Jak tam Bartek we Wrocławiu? Powodzie się zbliżają? Kazanów drży? Kostkę już wymienili na asfalt?

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
tylko i wyłącznie wymienić na drugi. Przerabiałem ten temat kilka lat temu i bym się w życiu nie pchał w remont bo samo zdjęcie głowicy to już koszt co najmniej 1500zł, bo będzie śmietnik a cały remont wyjdzie 5 tyś,
kup używkę z jeżdżącego auta i będzie git
jaki rocznik tej Elzbiety ?
ciśnienie w tłokach powinno być 30-25 Bar równo na wszystkich, poniżej 25 to już śmietnik można przerobić na benzyniaka
ciśnienie w tłokach powinno być 30-25 Bar równo na wszystkich, poniżej 25 to już śmietnik można przerobić na benzyniaka

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Euro było tak - jest porządek asfalicik, ścieżki rowerowe nowoczesny tramwaj, obwodnica - wszystko to w okolicach kozanowa który i tak zaleje kolejna powódźernil pisze:Remont na chińskich częściach to natomiast pewno wygranej
Pajero na złom!!!

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
skąd wiesz że to L200Adas pisze:tylko i wyłącznie wymienić na drugi. Przerabiałem ten temat kilka lat temu i bym się w życiu nie pchał w remont bo samo zdjęcie głowicy to już koszt co najmniej 1500zł, bo będzie śmietnik a cały remont wyjdzie 5 tyś,

Jeśli to Pajero to ...to motor z l200 lub sporta po 2001 roku będzie to motorem z elektronicznie sterowaną pompą więc albo trzeba ją ....usunąć albo zanabyć komputer.

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
kurde fakt, jakość mi się wydawało, że to L200Eskapada pisze:skąd wiesz że to L200Adas pisze:tylko i wyłącznie wymienić na drugi. Przerabiałem ten temat kilka lat temu i bym się w życiu nie pchał w remont bo samo zdjęcie głowicy to już koszt co najmniej 1500zł, bo będzie śmietnik a cały remont wyjdzie 5 tyś,
Jeśli to Pajero to ...to motor z l200 lub sporta po 2001 roku będzie to motorem z elektronicznie sterowaną pompą więc albo trzeba ją ....usunąć albo zanabyć komputer.

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota