snorkel PAJERO III

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

michal77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

snorkel PAJERO III

Post autor: michal77 » śr sty 16, 2013 7:27 pm

witam,czy ktoś z użytkowników PAJERO III 3.2 DID montował snorkel ?pytam bo te modele sa napakowane elektroniką i w momecie gdy wjedziemy w głębszą wode nie dojdzie do jakiegośzwarcia czy coś w tym stylu?mieszkam na islandi i są tu zajebiste tereny do wypraw i sie zastanawiam nad snorklem i niewiem czy ma to sens na 32dwu calowych oponach.

michal77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: snorkel PAJERO III

Post autor: michal77 » wt sty 22, 2013 12:13 pm

nikt z was niema snorkla????

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » wt sty 22, 2013 12:52 pm

Moj kuzyn mial. 3.2 DID z jakims malym liftem , 31 at (chyba) i snorka safari. Robilo calkiem ok. Problemow nie mial, ale auto nie bylo jakos strasznie topione.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
alfik

Post autor: alfik » wt mar 05, 2013 8:20 pm

Właśnie dziś montuję snorkla w 3.2 did. Jutro zobaczę jak działa - na sucho. Czy to ma sens? Mały, ale snorkla dostałem za pól darmo. Zgadzam się, ze PIII to nie jest auto do topienia. Fabryka obiecuje brodzenie do 70cm ale jak auto stanie w takiej wodzie to bedą straty we wnętrzu. Snorkel nie zmienia tu wiele, ale zwiększa troszkę poczucie spokoju, ze jak jakiś dołek, czy fala, to nie zassie wody. W innym aucie zamoczylem filtr w dość plytkiej kałuży, bo przy stromym wjeździe przód wszedl głębiej. Drugie wytłumaczenie to mniejsze zbieranie kurzu, trzecie na dużych oponach i po lifcie wygląd ze snorkele zyskuje :lol:
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”