Nagłe wysokie obroty przy odpalaniu rozrusznika - help
Moderator: Kosiarz
Nagłe wysokie obroty przy odpalaniu rozrusznika - help
witam wszystkich:)
mam nie mały problem z pajero did 3,2 2001 przy odpalaniu silnika nagle pojawiają się wysokie obroty po czym spadają do normalności, do tego widoczne są czarne spaliny przy uruchamianiu. Dzieje się to coraz częściej a dziś przy odpalaniu zabulgotał tylko i znów puścił czarny dymek, wyłączyłam typa i po chwili ponownie próbowałam uruchomić i tym razem już normalnie poszło...
Bardzo proszę kolegów fachowców o pomoc jakiego typu to może być przyczyna?
mam nie mały problem z pajero did 3,2 2001 przy odpalaniu silnika nagle pojawiają się wysokie obroty po czym spadają do normalności, do tego widoczne są czarne spaliny przy uruchamianiu. Dzieje się to coraz częściej a dziś przy odpalaniu zabulgotał tylko i znów puścił czarny dymek, wyłączyłam typa i po chwili ponownie próbowałam uruchomić i tym razem już normalnie poszło...
Bardzo proszę kolegów fachowców o pomoc jakiego typu to może być przyczyna?
Re: Nagłe wysokie obroty przy odpalaniu rozrusznika - help
Cześć
Pompa w pajero 3.2 DID madafaka is det

Mitasubiszi Pajoro I 3D,2.5TDI, LSD,90r
Junak M07,Husqvarna WR250 YNO JAZDA

dziękuję koledze:) czy pompę można regenerować czy kupić nową i gdzie najlepiej? trochę mnie jednak dziwi że pompa pada bo paliwo kupuję dobre, filtry paliwa na bieżąco wymieniane, ze starości padła?Blues_M07 pisze:Cześć![]()
Małgorzata
Pompa w TYM Pajero pada bo jest felerna,znaczy się nie jest tak dobra jak w starszych Pojarach.Ten temat na forumie już dwa zyliony razy był maglowany.Opcja Szukaj powinna zadziałać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mitasubiszi Pajoro I 3D,2.5TDI, LSD,90r

Blues_M07 pisze:Pompa w TYM Pajero pada bo jest felerna,znaczy się nie jest tak dobra jak w starszych Pojarach.Ten temat na forumie już dwa zyliony razy był maglowany.Opcja Szukaj powinna zadziałać.
Pozdrawiam
dziękuję

nie pompa jest felerna, tylko układ zasilania w paliwo.Blues_M07 pisze:Pompa w TYM Pajero pada bo jest felerna,znaczy się nie jest tak dobra jak w starszych Pojarach.Ten temat na forumie już dwa zyliony razy był maglowany.Opcja Szukaj powinna zadziałać.
Pozdrawiam
Regeneracja samej pompy nie wystarczy, trzeba jeszcze wymienić zbiornik paliwa na stalowy albo z tworzywa.
Paliwo reaguje z warstwą cynku w zbiorniku i tworzy miksturę która niszczy gładź w pompie i dlatego pada, od i cała filozofia.
ekspertem w Pajero 3 jest www.e-pajero.pl
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Kolega miał ten problem, za regeneracje zapłacił 11tys zł u Wachowiaka w Krotoszynie, śmiga już drugi rok i jest git.
Wysokość liftu należy dopasować do wzrostu teściowej
L200 4d56
L200 4d56
Adas pisze:nie pompa jest felerna, tylko układ zasilania w paliwo.Blues_M07 pisze:Pompa w TYM Pajero pada bo jest felerna,znaczy się nie jest tak dobra jak w starszych Pojarach.Ten temat na forumie już dwa zyliony razy był maglowany.Opcja Szukaj powinna zadziałać.
Pozdrawiam
Regeneracja samej pompy nie wystarczy, trzeba jeszcze wymienić zbiornik paliwa na stalowy albo z tworzywa.
Paliwo reaguje z warstwą cynku w zbiorniku i tworzy miksturę która niszczy gładź w pompie i dlatego pada, od i cała filozofia.
ekspertem w Pajero 3 jest http://www.e-pajero.pl
zatem dzwonię do pana Zbyszka z pytaniem:) dziękuję za podpowiedz