zatkane odpowietrzenie mostu
Moderator: Kosiarz
zatkane odpowietrzenie mostu
Panie i Panowie leci uszczelniacz na wyjściu tylnego wału i tak sobie myślę czy nie może to mieć związek i zatkanym odpowietrzeniem mostu. Wcześniej most pocił się na jednej śrubie dekla co zostało uszczelnione victor reinzem no i zaczęło z flanszy lecieć. Czy ten odpowietrznik jest jakiś zmyślny czy to tylko rurka na przestrzał z dziurą i wężykiem. Pytanie nr 2 czy sama wymiana poza wygrzebaniem starego uszczelniacza i dokręcenia śruby odpowiednim momentem wymaga jakiś zabiegów?
2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie
Re: zatkane odpowietrzenie mostu
odpowietrzenie musi być drożne aby nie było wycieków i uszczelniacze pracowały właściwie. Oleum pracuje obiętością
zgadza się tylko czy ten odpowietrznik to zwykła rurka w moście czy tam jest jakas niespodzianka, pytam bo chcę drutem pogrzebać i się nie zdziwić 

- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Możesz grzebać czym chcesz
to tylko rurka. A najlepiej powietrzem sprężonym przedmuchać, tylko korek wlewu oleum wykręć, żeby uszczelniaczy nie wysadziło.
Na moście odpowietrzenie rzadko się zatyka, najczęściej jest zabagnione w tej poprzeczce ramy do której idzie wężyk od mostu. Poprzeczka jest otwarta z obu stron ramy i syf nałazi i zatyka rurkę odpowietrznika.

Na moście odpowietrzenie rzadko się zatyka, najczęściej jest zabagnione w tej poprzeczce ramy do której idzie wężyk od mostu. Poprzeczka jest otwarta z obu stron ramy i syf nałazi i zatyka rurkę odpowietrznika.
Alkohol spożywany z umiarem, nie szkodzi nawet w dużych ilościach.
tak właśnie podejrzewam ,że mam zatkane
na chwilę obecną nie mam dojścia do luxusu w postaci sprężarki ale mam linkę rowerową co ją planuję pogamgać tu i tam
uszczelniacz i nowy olej w drodze do mnie ale robota na parkingu...
tym razem nie posłucham się manuala i zaleję w most syntetyka 75w90 bo na mineralu w mróz czuć opory zanim się rozmiele
dzięki za podpowiedzi
na chwilę obecną nie mam dojścia do luxusu w postaci sprężarki ale mam linkę rowerową co ją planuję pogamgać tu i tam
uszczelniacz i nowy olej w drodze do mnie ale robota na parkingu...
tym razem nie posłucham się manuala i zaleję w most syntetyka 75w90 bo na mineralu w mróz czuć opory zanim się rozmiele
dzięki za podpowiedzi

dobra... odpowietrzenie było drożne sprawdzone organoleptycznie ...można się dobrze sztachnąć
czekam na uszczelniacz
ps. a teraz żałuję ,że nie zrobiłem ostatnio na podnośniczku i w ciepełku tak po plerach przeciągnie ,za gapowe się płaci

czekam na uszczelniacz
ps. a teraz żałuję ,że nie zrobiłem ostatnio na podnośniczku i w ciepełku tak po plerach przeciągnie ,za gapowe się płaci