Ustawienie rozrządu
Moderator: Kosiarz
Ustawienie rozrządu
Witam.
Potrzebuję podpowiedzi w powyższym temacie.
W niemieckim manualu do 2,5TD z mechaniczną pompą wyczytałem , a właściwie wyoglądałem na obrazkach że koło na wale głównym należy przestawić o dwa zęby do przodu a pozostałe koła ustawić na
znacznikach.
Mam pytanie czy to przestawienie ma służyć tylko do prawidłwego naciągu paska po którym znaki na wszystkich kołch pokryją się ze znacznikami na bloku, czy też to przesunięcie na wale o dwa zęby ma być docelowe.
Pozdrawiam.
Marian
W niemieckim manualu do 2,5TD z mechaniczną pompą wyczytałem , a właściwie wyoglądałem na obrazkach że koło na wale głównym należy przestawić o dwa zęby do przodu a pozostałe koła ustawić na
znacznikach.
Mam pytanie czy to przestawienie ma służyć tylko do prawidłwego naciągu paska po którym znaki na wszystkich kołch pokryją się ze znacznikami na bloku, czy też to przesunięcie na wale o dwa zęby ma być docelowe.
Pozdrawiam.
Marian
Re: Ustawienie rozrządu
Byłbym niezmiernie wdzięczny gdyby szanowny Pan nieco rozszerzył swoją odpowiedż.
Marian
Marian
Może tak być , że znaki po naciągnięciu się zejdą. Dawno już nie grzebałem w 4d56 ale to akurat jest dość proste w ustawieniu.
Dasz radę, walcz.
Dasz radę, walcz.
W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS
-
-
Masz agielski manual, może coś więcej zrozumiesz http://dodane.pl/file/216915/Silnik_Pajero_2.5_4d56.pdfargomn pisze:Witam.
znacznikach.
Pozdrawiam.
Marian
rozszerzam wypowiedźargomn pisze:Byłbym niezmiernie wdzięczny gdyby szanowny Pan nieco rozszerzył swoją odpowiedż.
Marian
wszelkie informacje radzę zacząć szukać tutaj Panie Marianie
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=19&t=40208

2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie