http://www.express.bydgoski.pl/look/art ... IdTag=4604
znowu kutasy zostawia sprzeta na zewnatrz, po paru latach zaladuja łopatami na zuka to co z niego zostanie, na filmie nawet widac miszcza

powinno sie ich zamykac .... na dlugo...
Moderator: Student
Że wewnątrz zainstalowana była jakaś aparatura radiowa, to widać po śladach widocznych na filmie (gdy pokazywana jest nadbudowa od środka). Drewno jako materiał na budę może mieć tu dwojakie zastosowanie. Najprostsze wyjaśnienie - to zmniejszenie ciężaru. Znana wszystkim blaszana zabudowa wersji radiowej jest ciężka jak grzech śmiertelny, więc zrozumiała jest chęć ulżenia konstrukcji wozu wypakowanego po dach ciężkimi lampowymi radiostacjami. Druga możliwość wiąże się z podanym na filmie pochodzeniem gazika (ze służb informacyjnych). Jeśli użytkownikowi zależało na ukryciu anten sprzętu radiowego, to oczywiście wykluczona była blaszana zabudowa (działa jak ekranująca klatka Faradaya), wtedy praca z antenami schowanymi pod drewnianą zabudową radionamiernika takiego, jak:Przem69 pisze: sam gazik bardzo ciekawy,drewniana zbudowa ?
do czego niby miała służyc ,bo przecież do czegoś?
"E" to pewnie wersja elegant, tak jak było na kaszlakachgrobas pisze: I pytanie, czym się różni GAZ model E od modelu D, C, B, czy A...![]()
rafał29 jak to nie jest tajemnica za ile twój znajomy kupił takiego gaza? Może wiesz czy trzeci jest jeszcze na sprzedaż, albo masz namiary na sprzedającego?rafał29 pisze:gosc od ktorego byl kupiony mial 3 sztuki, jeden kupil moj znajomy, faktycznie bardzo niskie przebiegi i fajny stan
Jak zrobisz taniej do dobrego stanu, to ja chętnie oddam mojego na taką kuracjędorek pisze:piękny, ale cena kosmos
Jak za 48 koła nikt Ci nie chciał wyremontować samochodu to chyba kiepsko szukałeś. Większość mechaników całowała by Cię po piętach jak byś chciał wydać prawie 50tyś. na remont.grobas pisze:Jak zrobisz taniej do dobrego stanu, to ja chętnie oddam mojego na taką kuracjędorek pisze:piękny, ale cena kosmos
No ja myślałem, że ten "kosmos" to rzuciłeś do 14tys.dorek pisze:Jak za 48 koła nikt Ci nie chciał wyremontować samochodu to chyba kiepsko szukałeś. Większość mechaników całowała by Cię po piętach jak byś chciał wydać prawie 50tyś. na remont.grobas pisze:Jak zrobisz taniej do dobrego stanu, to ja chętnie oddam mojego na taką kuracjędorek pisze:piękny, ale cena kosmos
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość