o jeden most za... duzo :(
Moderator: Student
No i wszytko jasne
Orginalnie sworznie nie są do wieszaka przyspawane, są na wcisk i mają jeszcze wieloklin co ny sie nie obracały.
Ale tobie do szczęścia chyba wyjmowanie sworzni nie jest potrzebne, spokojnie da jest zdjąć przecież resory bez ich ruszania. Jak już ktoś przyspawał to lepiej nie ruszać, ew. nowy wieszak zapodać.

Orginalnie sworznie nie są do wieszaka przyspawane, są na wcisk i mają jeszcze wieloklin co ny sie nie obracały.
Ale tobie do szczęścia chyba wyjmowanie sworzni nie jest potrzebne, spokojnie da jest zdjąć przecież resory bez ich ruszania. Jak już ktoś przyspawał to lepiej nie ruszać, ew. nowy wieszak zapodać.
Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
Bo to mój gazikkwasny pisze:http://kuchar.desk.pl/lukasz/moj%20gaz/12.jpg o na tym zdjeciu jest to widoczne.... ale to nie moj gazik to zaporzyczone w celach dydaktycznych

Choroba Gaz69.
Ale zaraz.. tym masz sworznie przyspawane do tej blachy od strony gwintu??
Jak tak to nie zaciekawie i tak napewno nie powinno być
Jak tak to nie zaciekawie i tak napewno nie powinno być
Choroba Gaz69.
- kwasny
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
hmmm ale to nie tak.... wieszaki chcialem na aucie zostawic a resorek wyjac... sruba przyspawana od strony glowki
a nie od gwintu jak mam zdjac dziada bez wybicia tej sruby? i tak musze jakas ucioac bo wszystkie 4 posmarkane...ktos katar mial chyba obfity
) wielkie dzieki za podpowiedzi jutro cos wykombinuje... chcialem resorki wykompac i zrobic im dobrze smarem grafitowym 

Gaz 69M
Ja tam bym zdjął wieszaki, bo to żadna robota, a sworznie zostawił przysmarkane, bo lepiej tego nie ruszać.
Zabawe to możesz mieć z przednim mocowaniem tylnego resoru....
Zabawe to możesz mieć z przednim mocowaniem tylnego resoru....
Choroba Gaz69.
No dobra Luk teraz będzie spowiedź!!luk pisze:Bo to mój gazikkwasny pisze:http://kuchar.desk.pl/lukasz/moj%20gaz/12.jpg o na tym zdjeciu jest to widoczne.... ale to nie moj gazik to zaporzyczone w celach dydaktycznych![]()

Gaz, Gaz, jeszcze raz gaz.
To chyba dla bezpieczeństwa, bo w ksiązce od gaza co innego stoi (a raczej nie stoi)Mag69 pisze:Z jednej strony ma byc zespawana![]()

Choroba Gaz69.
Chodzi Ci o tyle??nefar pisze:No dobra Luk teraz będzie spowiedź!!luk pisze:Bo to mój gazikkwasny pisze:http://kuchar.desk.pl/lukasz/moj%20gaz/12.jpg o na tym zdjeciu jest to widoczne.... ale to nie moj gazik to zaporzyczone w celach dydaktycznych![]()
Skoro to twój gazik na tym zdjęciu to mów jak dokładnie zrobiłeś te uchwyty do amorków, jak się sprawdzają od czego są itd....
U góry jest do ramy przyspawany profil U do którego wchodzi "główka amora" i śruba przechodzi przez profil (trzeba było jeszcze małe "uszy" dospawać).
Na dole jest zrobiona taka miska przykręcona do cybanty (dwa kontowniki złączone płaskownikami) i śruba przechodzi przez te dwa kontowniki (chyba śruba ma 160mm).
Wszytko to robi bardzo dobrze z tym że, dolne mocowanie chyba nie musi być aż tak pancerne. Gdyby ta śruba na dole był przesuniąta do osi samochodu amor mógł by być bardziej pionowo ale przy takim mocowaniu inaczej sie nie dało.
A i amory: lublin 3,5t tylne (zarówno z przodu jak i z tyłu), może byc też żuk (choć teraz to chyba już jeden typ tylko produkują)
Choroba Gaz69.
A z tym się zgadzam. Pewnie dlatego są zaspawane, bo ktoś rozebrał i nie miał prasy....
Choroba Gaz69.
Teraz sprubuję powturzyć(tzn sprawdzić czy dobrze zrozumiałem) i wmiarę powtórki dokładam pytania. U góry jest profil U. Czy wykorzystałeś ten orginalny który był przy ramie czy też ten profil jest nowy? W profilu tym jest wycięty otwór do mocowania amorka? Co masz na myśli mówiąc uszy? Ja mam już kupione amorki od Uaza tył. One są orginalnie mocowane na gumie, która jest na stożku z śrubą. Czy u ciebie też masz tak czy normalnie na śrubie? A zdołu mówisz o cybancie, co to jest? ( domyślam się że jest to ten odlew do mocowania mostu poprzez strzemiona). i robisz tam konstrukcję taką jak opisujesz. Ale jak ona jest mocowana dokładnie do cybanty i jak mocowana jest śruba na amortyzator? Dzięki za odpowiedzi!luk pisze:Chodzi Ci o tyle??nefar pisze:No dobra Luk teraz będzie spowiedź!!luk pisze: Bo to mój gazik![]()
Skoro to twój gazik na tym zdjęciu to mów jak dokładnie zrobiłeś te uchwyty do amorków, jak się sprawdzają od czego są itd....
U góry jest do ramy przyspawany profil U do którego wchodzi "główka amora" i śruba przechodzi przez profil (trzeba było jeszcze małe "uszy" dospawać).
Na dole jest zrobiona taka miska przykręcona do cybanty (dwa kontowniki złączone płaskownikami) i śruba przechodzi przez te dwa kontowniki (chyba śruba ma 160mm).
Wszytko to robi bardzo dobrze z tym że, dolne mocowanie chyba nie musi być aż tak pancerne. Gdyby ta śruba na dole był przesuniąta do osi samochodu amor mógł by być bardziej pionowo ale przy takim mocowaniu inaczej sie nie dało.
A i amory: lublin 3,5t tylne (zarówno z przodu jak i z tyłu), może byc też żuk (choć teraz to chyba już jeden typ tylko produkują)
Gaz, Gaz, jeszcze raz gaz.
-
- Kontaktowanie:
Kwasny jak cchesz sciagnac resor to odkrec przy wieszaku dolna i gorna nakretke sciagnij jedna czesc wieszaka(blacha z dwama dziurami na sruby) i druga drone ze srubami wysun to jest takie proste ze robilem to juz dwa lata temu jak mialem niecale 16 lat
. A co do mostow to napisalem ci na priva i cena dobra napewno lepsza niz ta od goscia z jordanowa.

WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Tu masz rysunkinefar pisze:Teraz sprubuję powturzyć(tzn sprawdzić czy dobrze zrozumiałem) i wmiarę powtórki dokładam pytania. U góry jest profil U. Czy wykorzystałeś ten orginalny który był przy ramie czy też ten profil jest nowy? W profilu tym jest wycięty otwór do mocowania amorka? Co masz na myśli mówiąc uszy? Ja mam już kupione amorki od Uaza tył. One są orginalnie mocowane na gumie, która jest na stożku z śrubą. Czy u ciebie też masz tak czy normalnie na śrubie? A zdołu mówisz o cybancie, co to jest? ( domyślam się że jest to ten odlew do mocowania mostu poprzez strzemiona). i robisz tam konstrukcję taką jak opisujesz. Ale jak ona jest mocowana dokładnie do cybanty i jak mocowana jest śruba na amortyzator? Dzięki za odpowiedzi!luk pisze:ble ble ble)nefar pisze: ble ble....

Na czerwono zaznaczony profil U
W przypdaku dołu najpierw jest widok z boku potem od dołu
Mam nadzieje że teraz bedzie wszytko jasne bo trudno jest to opisać tylko za pomocą słów
aha i cybanty to to samo co twoje strzemiona

Choroba Gaz69.
- kwasny
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
wiecie co chyba oszalalem ... bo jak sie zabralem do rozkrecania tak zostala mi pusta rama... no z mostem przednim bo nie wadzi i spacer farmera mozna cwiczyc
...
a pytalem czy most sciagne buahah rama wyczyszczona i gruntowana na to bitumik jakis i powoli skrecamy do kupy :> tak sie zastanawiam czy najpierw wybuchnie czy wogole nie ruszy... dzieki wszystkim za udziall w watku za niedlugo zaloze chyba nowy "skladanie gazika i elektryka" ... hehe
pozdrawiam
aqha zapomnialem dodac ze gazik teraz jest w 3 miejscach na raz
elementy w piwnicy rama silnik w garazu a nadwozie na lublinie
co do centa weszlo 

pozdrawiam
aqha zapomnialem dodac ze gazik teraz jest w 3 miejscach na raz

Gaz 69M
-
- Kontaktowanie:
TY sie tak nie rozpisuj tylko przyjezdzaj po mosty.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL