sprzeglo hydrauliczne PROBLEM

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
Jarek_

sprzeglo hydrauliczne PROBLEM

Post autor: Jarek_ » pn cze 13, 2005 9:32 pm

Mam wielki problem, zalozylem pedaly od muszczela, pompe sprzegla i wysprzeglik od UAZa i nie da sie tego wcisnac. Zeby wcisnac sprzeglo trzeba sie porzadnie zaprzec, w czym tkwi problem
Moze ktos ma juz taka kombinacje i jakos sobie z tym poradzil? W tym ukladze wydaja mi sie ze pompa UAZ ma dosc duzy tlok i jest dosc wydajna tylko trzeba duzo sily zeby przepchnac plyn, moze od czegos innego pompa albo caly inny zestaw bo skladanie auta po remoncie na tym sie zatrzymalo :evil: :evil:

jak ktos ma fotki padalow wiszacych od muszczela w gazie to prosilbym o podeslanie jarek_g60@op.pl

z gory dziekuje

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » wt cze 14, 2005 12:46 am

A nie obiłeś przypadkiem grubiej tarczy sprzęgła?
Druga mozliwość:złe połozenie siłownika /wysprzeglika/ w stosunku do osi obrotu łapy /za blisko/.Nie wiem jakie jest przełożenie hydrauliczne układu uazowskiego-jeśli zblizone do 1,to działa tak jakbyś łapę naciskał bezpośrednio nogą.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

Piotr Pająk

Post autor: Piotr Pająk » wt cze 14, 2005 7:41 am

coś źle złożyłeś !! !! sprzegło powinno cvhodzić na takim zestawie leciutko a pedały mimo że nieorginalne to nie mają wpływu (chyba że źle założyłeś np. za mała dźwignia do pchania pompy) co do przełożenia to pompa uazowa ma średnicę większą od średnicy siłownika ale to nie ma większego znczenia. Sprawdź czy ci nie spuchł przewód gumowy łączący silownik ze przewodem miedzianym bo nieraz tak się dzieje właśnie że prawie płynu nie przepuszcza. Może być również tak że za bardzo wychodzi siłownik i prawie gnie łapę sprzęgła (jest regulacja) a poza tym to sprzegł hydrauliczne w uazie to rozwiązanie kur.... skie!!!!! miałem z tym zawsze problemy- jak nie zje.. się pompa to siłownik, wymieniłem pompę na nową to zjeba... się po dwóch tygodniach i tak w koło macieju kur.... powodzenia
złota suka...

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » wt cze 14, 2005 8:09 am

ja mam pompke sprzęgła od FSO a wysprzeglik od meśka i robio to już pare lat i nie ma problemów ze sprzełem. A pedły też mam od FSO.
Wszystko lekko chodzi. Musiałeś coś niewłaściwie zmotac że nei robi jak trzeba. Posprawdzaj bez obciążenia czy pompa chodzi w całęym zakresie swojej pracy na następnie siłownik na wierzchu sprawdz czy jest dobrze. Jak bedzie to wszystko grać to zostaje to co Vandall podał że z tarczą coś jest źle.
Gazy 69

Awatar użytkownika
luk
Kontaktowanie:

Post autor: luk » wt cze 14, 2005 8:43 am

Darek pisze:ja mam pompke sprzęgła od FSO a wysprzeglik od meśka i robio to już pare lat i nie ma problemów ze sprzełem. A pedły też mam od FSO.Wszystko lekko chodzi. Musiałeś coś niewłaściwie zmotac że nei robi jak trzeba. Posprawdzaj bez obciążenia czy pompa chodzi w całęym zakresie swojej pracy na następnie siłownik na wierzchu sprawdz czy jest dobrze. Jak bedzie to wszystko grać to zostaje to co Vandall podał że z tarczą coś jest źle.
A możesz podesłać jakieś zdjęcia? Bo też sie przymierzam żeby u siebie coś takiego zamotać.
Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl

Awatar użytkownika
Jarek_

Post autor: Jarek_ » wt cze 14, 2005 9:03 am

sprzeglo jest stare dzialalo w tamtym sezonie,
problem jest w tym ze ukladu UAZowski jest 1/1 i dlatego mysle ze jest ten problem, lapa jest oryginalna od gaza, nic nie zmienialem,
bez obciazenia chodzi lekko , i co dalej z tym fantem???? :o :( :evil:

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » wt cze 14, 2005 9:33 am

Dźwignia na pedałach powinna być dobra, bo muscel ma pompę taką samą jak uaz. Ale da się to regulować, są chyba dwa przełożenia.
Nie wiem jaki wysprzęglik jest w muscelu ale podejrzewam że też taki jak w uazie. Może być za króka łapa, ale wydaje mi się że tak tragicznie by nie było.
Jak dla mnie docisk sprzęgła jest zrypany. Albo coś źle złożone, albo sprężyna za mocna.
Dodam że ja mam docisk i tarczę od żuka i chodzi to bardzo ładnie.

Piotr Pająk

Post autor: Piotr Pająk » wt cze 14, 2005 2:23 pm

łapa się nie różni miedzy uazowa a gazową!!!!!! to nie ma rzadnego wpływu, przełożenie hydrauliczne też nie. Coś na pewno źle złożyłes
złota suka...

Awatar użytkownika
Jarek_

Post autor: Jarek_ » wt cze 14, 2005 9:52 pm

juz nie wiem co moze byc :evil: :evil:
docisk raczej nie w tamtym sezonie dzialal a nic z ni,

Awatar użytkownika
Jarek_

Post autor: Jarek_ » wt cze 14, 2005 9:53 pm

juz nie wiem co moze byc :evil: :evil:
docisk raczej nie, w tamtym sezonie dzialal a nic z nim nie robilem.
zlozylem tez raczej dobrze, bo to jest proste jak konstukcja cepa :lol:

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » wt cze 14, 2005 11:24 pm

Nie ma takiej opcji,że wszystko dobre,a nic nie działa....Wsadż foty.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

Awatar użytkownika
Jarek_

Post autor: Jarek_ » czw cze 16, 2005 9:23 pm

juz sobie z tym poradzilem, przesunalem pompe do gory jakies 2 cm i sila na pedale sie zwiekszyla i da sie teraz wcisnac bez problemu :)2 , moge dalej skladac auto do kupy :lol:

Dzieki za podpowiedzi 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”