koniec z drobiazgami- skrzynia poszła się ........

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
zaq

koniec z drobiazgami- skrzynia poszła się ........

Post autor: zaq » czw kwie 27, 2006 11:47 am

Zabawiałem się pierdółkami, a okazuje się, że chyba muszę skrzynie wyjąć. Cholernie nią rzuca na wolnych obrotach, wszystko się trzęsie, na luzie słychać miarowe stuki i jest gorąca :)18 . Nigdy rozkładałem skrzyni i mam wątpliwości czy poskładam to potem do kupy. Nawet nie wiem jakie łożysko albo co innego podejrzewać. Gazior mnie wykończy... Fizycznie i psychicznie :)18
GAZ 69 EVO II - zmota się mota
Daihatsu Feroza - zemsta Yakuzy

Awatar użytkownika
SebastianS

Post autor: SebastianS » śr maja 03, 2006 7:43 am

Jeśli masz skrzynię 3+wsteczny, to leżą u mnie ze dwie dobre. Chyba nie ma sensu rozkłada i remontowac skrzyni 3 - nieopłacalne. Jakby co - wal na PW

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Re: koniec z drobiazgami- skrzynia poszła się ........

Post autor: LR_Olek » śr maja 03, 2006 8:09 am

zaq pisze:Zabawiałem się pierdółkami, a okazuje się, że chyba muszę skrzynie wyjąć. Cholernie nią rzuca na wolnych obrotach, wszystko się trzęsie, na luzie słychać miarowe stuki i jest gorąca :)18 . Nigdy rozkładałem skrzyni i mam wątpliwości czy poskładam to potem do kupy. Nawet nie wiem jakie łożysko albo co innego podejrzewać. Gazior mnie wykończy... Fizycznie i psychicznie :)18
Przeciez skrzynia w gazie,tez jest drobiazgiem :-)

Awatar użytkownika
Gazior69

Post autor: Gazior69 » pt maja 05, 2006 9:07 am

:lol: :lol: :lol: !!
Gazior na dozywocie....3.0 TD
Big Gaz już u mnie w garażu, tworzy się nowe !!!

Awatar użytkownika
zaq

Post autor: zaq » wt maja 09, 2006 8:47 am

Rozebrałem skrzynię i sprzęgło. Tarcza do wymiany, pierścień dociskowy do szlifowania, łożysko wałka to w sprzęgle najbardziej od silnika zatarte na amen. Skrzynia ma na szczęście wałki i zębatki wporządku. Zastanawia mnie tylko luz na wałku sprzęgłowym (wydaje mi się, że to na łożysku). Czy to normalne? Druga sprawa to to łożysko dociskowe (duże, do którego idzie wężyk smarowniczki) przy widełkach sprzęgła. Czy na tym też nie powinno być luzu?
GAZ 69 EVO II - zmota się mota
Daihatsu Feroza - zemsta Yakuzy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”