Gaz 69M Siedzenia
Moderator: Student
Re: Gaz 69M Siedzenia
Ładne . Ja uszyłem sobie nowe przekładki na sprężyny

jakby kto mial blisko to w ustrzykach jest gaz pociety na zlomie.ja przygarnolem siedzenia -12kg-12zl.cyrk.jest tez uaz i aro.jest taz rama w chyba niezlym stanie ale niepotrafie okreslic z ktorego
A nie mieli więcej siedzeń do GAZika?mayer2 pisze:jakby kto mial blisko to w ustrzykach jest gaz pociety na zlomie.ja przygarnolem siedzenia -12kg-12zl.cyrk.jest tez uaz i aro.jest taz rama w chyba niezlym stanie ale niepotrafie okreslic z ktorego
Chętnie bym przygarnął nawet za wielokrotność tej ceny
GAZ-69M: R-125M / RD-115 będzie...
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
nie bylo kolego wiecej,przewalalem zlom z godzine.grobas pisze:A nie mieli więcej siedzeń do GAZika?mayer2 pisze:jakby kto mial blisko to w ustrzykach jest gaz pociety na zlomie.ja przygarnolem siedzenia -12kg-12zl.cyrk.jest tez uaz i aro.jest taz rama w chyba niezlym stanie ale niepotrafie okreslic z ktorego
Chętnie bym przygarnął nawet za wielokrotność tej ceny
- Dawik
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam
poszukuję oryginalnego stelaża siedzenia "kierowcy" do Gaza 69.. (może być bez sprężyn i poduszek) bo to akurat mam..
proszę o info gdzie ewentualnie można by zdobyć.. dzięki Pozdrawiam
poszukuję oryginalnego stelaża siedzenia "kierowcy" do Gaza 69.. (może być bez sprężyn i poduszek) bo to akurat mam..
proszę o info gdzie ewentualnie można by zdobyć.. dzięki Pozdrawiam
GAZ 69 M - 1968r
--------- -----------
..:: "jest ryzyko, jest zabawa" ::..
--------- -----------
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Są wystawione siedzenia na alledrogo, alle są drogo wystawione.
Pzdr
Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.
- dawidbajorek
-
250€ za komplet ciekawych foteli. Te uchwyty na fotelu kierowcy to zaczepy pod plandekę?
http://russianspares.com/shop/product_i ... 6b2f777d34
46....469 

jutro ci powiem bo komplet juz doszedl do mnie z bulgarii a jeszcze nie rozpakowalem
- dawidbajorek
-
Ja kupiłem stelarze, naprawiłem, wypiaskowałem, pomalowałem, tapicer oprawił, wyglądają podobnie i kosztowały mnie pewnie tyle samo...
Teram mam dwa komplety... więc szukam gazika bez siedzeń
Teram mam dwa komplety... więc szukam gazika bez siedzeń

46....469 

A ten GAZik bez siedzeń może być mój?
Daj znać jakbyś chciał spieniężyć te siedzonka.

Daj znać jakbyś chciał spieniężyć te siedzonka.
GAZ-69M: R-125M / RD-115 będzie...
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
- dawidbajorek
-
ha jude.... dalem za nia 120 euro na ebay.de , na razie widze ze kazdy czeka na ostatnie 5 sekund... jest was juz osmiu.
mam jeszcze 3 ale zostawiam do swoich gazow.
mam jeszcze 3 ale zostawiam do swoich gazow.
- dawidbajorek
-
skompletowałem wyposażenie rsM1 choć na początku nie było wiadomo czego szukać trafie i wkońcu tą bańkę
p.s.
mam za wolny internet by czekać na ostatnie 5 s

p.s.
mam za wolny internet by czekać na ostatnie 5 s

46....469 

To są uchwyty na nosze i tylko występują w siedzeniu pasażera .Dawid , nasze siedzenia pasażera mają dospawaną blokadę , chroniącą DP3 . W innych gazikach oparcie składa się aż do uchwytu a u nas nie .dawidbajorek pisze:250€ za komplet ciekawych foteli. Te uchwyty na fotelu kierowcy to zaczepy pod plandekę?

- dawidbajorek
-
Mi chodzi o zaczepy na fotelu kierowcy 3 sztuki, jeden u góry dwa na dole ( powiększ miniaturkę zdjęcia ).marzenka pisze:To są uchwyty na nosze i tylko występują w siedzeniu pasażera .Dawid , nasze siedzenia pasażera mają dospawaną blokadę , chroniącą DP3 . W innych gazikach oparcie składa się aż do uchwytu a u nas nie .dawidbajorek pisze:250€ za komplet ciekawych foteli. Te uchwyty na fotelu kierowcy to zaczepy pod plandekę?
46....469 

Aaaa teraz widze. 

- frater-lukas
- Kontaktowanie:
Zwracam się do szanownych kolegów z takim otóż zapytaniem:
doszło do mnie siedzenie pasażera, w ładnym stanie, blacha i nóżki całe.

Ale pojawia się kilka ale:
- podstawa i oparcie to na 99 % komplet - takie same farby zielone i niebieskie (1% niepewności, bo gość który je wysyłał żeby się łatwiej zapakowało poprzecinał nity
+ dla niego że je włożył),
- jako że jest to siedzenie pasażera powinny być mocowania noszy - a ich niema i nie ma śladu po tym żeby kiedykolwiek były

- brak blokady blokującej oparcie (nie ma tego elementu blokującego, otworu na nit, na którym się porusza, brak mocowań sprężynki i kołka w podstawie)

Pierwsze moje skojarzenie że to może oparcie od komandorki bo nie ma mocowań noszy, ale dlaczego nie ma blokady oparcia?
doszło do mnie siedzenie pasażera, w ładnym stanie, blacha i nóżki całe.

Ale pojawia się kilka ale:
- podstawa i oparcie to na 99 % komplet - takie same farby zielone i niebieskie (1% niepewności, bo gość który je wysyłał żeby się łatwiej zapakowało poprzecinał nity

- jako że jest to siedzenie pasażera powinny być mocowania noszy - a ich niema i nie ma śladu po tym żeby kiedykolwiek były

- brak blokady blokującej oparcie (nie ma tego elementu blokującego, otworu na nit, na którym się porusza, brak mocowań sprężynki i kołka w podstawie)

Pierwsze moje skojarzenie że to może oparcie od komandorki bo nie ma mocowań noszy, ale dlaczego nie ma blokady oparcia?
Gaz 69M/71
http://www.mojalbum.com.pl/Album=VYVHBYJR
Gratuluję zakupu - bardzo ładny fotel.
Dziwna sprawa z tymi blokadami - u mnie z kolei blokady są z obu stron
A co do braku mocowania noszy - nie jestem pewien , ale w którymś Gazie też ich nie miałem. Być może zostały usunięte podczas remontów albo coś, zwłaszcza , że siedzenia są dość delikatne i zapewne wielokrotnie wyglądały nieciekawie. Może elementy siedzeń albo całe stelaże występowały jako części zapasowe?
Kiedyś dostałem od faceta zestaw nowych blach do Gaza (skombinowanych z WZMot w Poznaniu) - błotniki, drzwi, maski, progi i tylną klapę - części te były bardzo charakterystyczne (często widuję takie na allegro) pomalowane brązowym podkładem. Jakość ich wykonania pozostawiała bardzo wiele do życzenia - klapa miała krzywo zamontowaną (dogrzaną) pokrywę i nie miała jednego oczka do mocowania łańcucha na klapie, a same śruby łańcuchów też były jakieś dorabiane - zupełnie inne niż oryginały. Z kolei boczne maski silnika były za długie o blisko centymetr. Przypuszczam, że były to blachy wykonywane już po zakończeniu produkcji Gaza 69 jako części zapasowe. Może Twój fotel też pochodzi z takiej partii?
Dziwna sprawa z tymi blokadami - u mnie z kolei blokady są z obu stron

A co do braku mocowania noszy - nie jestem pewien , ale w którymś Gazie też ich nie miałem. Być może zostały usunięte podczas remontów albo coś, zwłaszcza , że siedzenia są dość delikatne i zapewne wielokrotnie wyglądały nieciekawie. Może elementy siedzeń albo całe stelaże występowały jako części zapasowe?
Kiedyś dostałem od faceta zestaw nowych blach do Gaza (skombinowanych z WZMot w Poznaniu) - błotniki, drzwi, maski, progi i tylną klapę - części te były bardzo charakterystyczne (często widuję takie na allegro) pomalowane brązowym podkładem. Jakość ich wykonania pozostawiała bardzo wiele do życzenia - klapa miała krzywo zamontowaną (dogrzaną) pokrywę i nie miała jednego oczka do mocowania łańcucha na klapie, a same śruby łańcuchów też były jakieś dorabiane - zupełnie inne niż oryginały. Z kolei boczne maski silnika były za długie o blisko centymetr. Przypuszczam, że były to blachy wykonywane już po zakończeniu produkcji Gaza 69 jako części zapasowe. Może Twój fotel też pochodzi z takiej partii?
Gaz 69M (E) 1972r.
- dawidbajorek
-
kup ten: http://allegro.pl/fotel-gaz-69-i3058626946.html 
i będzie po problemie, tylko trzeba 4 dziurki wywiercić.. w oparciu

i będzie po problemie, tylko trzeba 4 dziurki wywiercić.. w oparciu
46....469 

- frater-lukas
- Kontaktowanie:
Trochę za późno
Co do tych brakujących elementów to żaden problem bo mam jeszcze jedno pokawałkowane siedzenie i szlifierka, spawarka i będzie wszystko na miejscu.
Ciekawi mnie tylko dlaczego to siedzenie jest takie inne

Co do tych brakujących elementów to żaden problem bo mam jeszcze jedno pokawałkowane siedzenie i szlifierka, spawarka i będzie wszystko na miejscu.

Ciekawi mnie tylko dlaczego to siedzenie jest takie inne
Gaz 69M/71
w 2011 roku russianspares sprzedawał komplet foteli za 250 euro , teraz już za 400 euro - ceny idą w gore .....
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Teraz już w ogóle Todor nie ma foteli. Próbowałem zamówić jak krys robił zbiorcze zamówienie i już nie było foteli. Choć w ogłoszeniu stały.rafał29 pisze:w 2011 roku russianspares sprzedawał komplet foteli za 250 euro , teraz już za 400 euro - ceny idą w gore .....
Pzdr
Ostatnio zmieniony czw lis 20, 2014 11:39 am przez Jakub_AK77, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dawik
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
oryginalne stelaże siedzeń do mojego gazika skompletowane :] odrazu mówię że nie kupiłem na allegro tylko załatwiłem od super człowieka
i za rozsądną cenę bo 180zł 
teraz tylko malowanie montaż poduch i wszystko gra
następny etap wymiana ramki szyby przedniej

teraz tylko malowanie montaż poduch i wszystko gra
następny etap wymiana ramki szyby przedniej

GAZ 69 M - 1968r
--------- -----------
--------- -----------
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Czy ktoś szyje orginalne pokrowce z białymi lamelkami ? Kiedyś widziałem, że ktoś sprzedwała takie na alle. Ale nie wiem jak tak było z ich "orginalnością".
Pzdr
Pzdr
to pokrowce to ja sprzedawałem, kupiłem kiedyś u Bułgara i nie były mi potrzebne, chyba Krys tez sie ich pozbywał....