Uchwyty do broni
Moderator: Student
Uchwyty do broni
Witam Kolegów
czy ktoś dysponuje opisem / rysunkiem / zdjęciem jak i gdzie powinny być zamocowane uchwyty do broni w Gazie 69M?
Mam dwie różne wersje uchwytów i za siedzeniem kierowcy chciałbym zamontować uchwyt żeby wozić replikę AK-47 z drewnianą kolbą, a przy nogach pasażera replikę AKSU. Może ktoś mi coś podesłać / podpowiedzieć.
pozdrawiam
Marcin - Gasti
czy ktoś dysponuje opisem / rysunkiem / zdjęciem jak i gdzie powinny być zamocowane uchwyty do broni w Gazie 69M?
Mam dwie różne wersje uchwytów i za siedzeniem kierowcy chciałbym zamontować uchwyt żeby wozić replikę AK-47 z drewnianą kolbą, a przy nogach pasażera replikę AKSU. Może ktoś mi coś podesłać / podpowiedzieć.
pozdrawiam
Marcin - Gasti
był UAZ 31512/1985r prawie oryginał
jest GAZ 69M/1969r prawie oryginał
Re: Uchwyty do broni
O uchwytach do broni dyskutowaliśmy w dziale "oryginalny osprzęt do Gaza"
Dla przypomnienia:
Oryginalny uchwyt był mocowany przy lewej ręce kierowcy zarówno w gazie 69 jak i 69A. Wygląda to tak:
Lekko zdekompletowany:

A tak wygląda w dobrym stanie:
Góra:

Dół:

Oczywiście wariantów mocowania stosowanych w różnych armiach było wiele - choćby RS-M/1
Dla przypomnienia:
Oryginalny uchwyt był mocowany przy lewej ręce kierowcy zarówno w gazie 69 jak i 69A. Wygląda to tak:
Lekko zdekompletowany:

A tak wygląda w dobrym stanie:
Góra:

Dół:

Oczywiście wariantów mocowania stosowanych w różnych armiach było wiele - choćby RS-M/1
Gaz 69M (E) 1972r.
Dziękuję za zdjęcie, kompletnie mnie zaskoczyłeś tymi zdjęciami mocowania, ja mam jakieś inne uchwyty - pewnie od czegoś rosyjskiego wojskowego (Ural, Ził itp.). Zdjęcie w linku.
Dziękuję i pozdrawiam
Marcin
[IMG=http://imagizer.imageshack.us/v2/280x20 ... l2LLWZ.jpg][/IMG]
Dziękuję i pozdrawiam
Marcin
[IMG=http://imagizer.imageshack.us/v2/280x20 ... l2LLWZ.jpg][/IMG]
Ostatnio zmieniony czw paź 09, 2014 6:25 pm przez gasti, łącznie zmieniany 2 razy.
Link nie robi 

Plus odmiany dla AK/AKM z drewnianą i dla AKS/AKMS ze składaną kolbą.piotr759 pisze:Oczywiście wariantów mocowania stosowanych w różnych armiach było wiele - choćby RS-M/1
Czesi np nie mieli AK tylko swój wynalazek (bardzo podobny do Kałasza) i uchwyty też mogły się różnić.
GAZ-69M: R-125M / RD-115 będzie...
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
poprawiłem - powinen robićmarzenka pisze:Link nie robi
Generalnie mam 2 komplety uchwytów, jeden jest owalny pokryty gumą (stopka) i wygląda, że wchodzi w niego kolba. Ma górny uchwyt zapinany na pasek, drugi ma kształt, że tak wizuaknie wchodzi rękojeść karabinu - wygląda na wersję przeznaczoną dla Kałacha ze składaną stalową kolbą. Górny uchwyt jest zrobiony wtaki sposób, że lufa wchodzi na wcisk.
Planowałem sobie tak to zamontować, że ten od AKSU przy prawej nodze pasażera (na słupku przednim drzwi), a ten do wersji z derwnianą kolbą z tyłu za fotelem kierowcy .
Może źle kombinuję, ale taki mi to pasuje wymiarami i miejscem w aucie.
pozdrawiam
Marcin
W temacie uchwytów do broni.
Czy ktoś z Was dysponuje oryginalnym, radzieckim dolnym mocowaniem kałacha (tym przykręcanym do pokrywy skrzynki akumulatora)? Ewentualnie jego dokładnymi wymiarami?
Czy ktoś z Was dysponuje oryginalnym, radzieckim dolnym mocowaniem kałacha (tym przykręcanym do pokrywy skrzynki akumulatora)? Ewentualnie jego dokładnymi wymiarami?
Gaz 69M (E) 1972r.
o ten chodzi ?

Tak - chodzi mi o dokładne wymiary tego dolnego, lub o wypożyczenia na wzór.
Gaz 69M (E) 1972r.
ja niestety dysponuje tylko fotkami