UAZ 450 - na ile popularny ?
Moderator: Student
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
UAZ 450 - na ile popularny ?
Witam.
Teoretycznie ten temat powinien pojawić się w dziale UAZ. Ale z racji tego, że UAZ 450 jest wykonany na podzespołach GAZ-a 69 i jest to samochód już zabytkowy, pozwoliłem sobie dokonać wpisu w dziale GAZ.
Popularne "ogórki". czyli UAZ 452 występują dość często. Ale na ile są popularne w Polsce UAZ-u 450 ? Przeglądając zdjęcia ze zlotów, czy różnych forum raczej ciężko spotkać ten samochód. Czy spotykacie się w Polsce z tym samochodem ? Ile ich może być ?
Pozdrawiam
Teoretycznie ten temat powinien pojawić się w dziale UAZ. Ale z racji tego, że UAZ 450 jest wykonany na podzespołach GAZ-a 69 i jest to samochód już zabytkowy, pozwoliłem sobie dokonać wpisu w dziale GAZ.
Popularne "ogórki". czyli UAZ 452 występują dość często. Ale na ile są popularne w Polsce UAZ-u 450 ? Przeglądając zdjęcia ze zlotów, czy różnych forum raczej ciężko spotkać ten samochód. Czy spotykacie się w Polsce z tym samochodem ? Ile ich może być ?
Pozdrawiam
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.
Re: UAZ 450 - na ile popularny ?
ja sie nie spotkalem , sam ostatnio dokupilem uaza469 z pierwszego roku produkcji bo w oryginale to juz nie wystepuje
Wkleiłbyś tutaj trochę fotek tego Uaza, bo widziałem jakieś pojedyncze na FB, a jest co oglądać. Jeżeli możesz, napisz mi na PW ile Ciebie ten Uaz kosztował.
A co do Uaza 450 - na pewno jest to bardzo rzadki samochód. W Polsce osobiście nie widziałem, aczkolwiek chyba były nawet używane w LWP (w encyklopedii LWP chyba był taki pokazany). Więcej używanych było Uazów 452. Jako ciekawostkę wkleję tu fotkę:

Uaz 452 z poczatku produkcji - ma miedzy innymi jeszcze kwadratowe zegary i ten oryginalny numer na drzwiach.
tu link: http://olx.pl/oferta/uaz-452-4x4-rama-p ... 56120a5904
A co do Uaza 450 - na pewno jest to bardzo rzadki samochód. W Polsce osobiście nie widziałem, aczkolwiek chyba były nawet używane w LWP (w encyklopedii LWP chyba był taki pokazany). Więcej używanych było Uazów 452. Jako ciekawostkę wkleję tu fotkę:

Uaz 452 z poczatku produkcji - ma miedzy innymi jeszcze kwadratowe zegary i ten oryginalny numer na drzwiach.
tu link: http://olx.pl/oferta/uaz-452-4x4-rama-p ... 56120a5904
Gaz 69M (E) 1972r.
Ja spotkalem 452- bylo to na zlocie w pieskowej skale, uaz mial problem za nadazeniem za grupa (glownie willysy) nie wiem dlaczego bo gaz 69 spokojnie nadaza.
może... waga?krism pisze:Ja spotkalem 452- bylo to na zlocie w pieskowej skale, uaz mial problem za nadazeniem za grupa (glownie willysy) nie wiem dlaczego bo gaz 69 spokojnie nadaza.
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Na stronie fabryki UAZ znalazłem taką informację:
"Семейство УАЗ-450 выпускалось вплоть до 1965 года. Всего было выпущено 55319 автомобилей различных модификаций. Затем УАЗ-450 передал эстафету следующей заводской разработке — УАЗ-452."
Wygląda na to, że za dużo egzemplarzy tego samochodu nie powstało, zaledwie 55 319 egzemplarzy.
Pzdr
"Семейство УАЗ-450 выпускалось вплоть до 1965 года. Всего было выпущено 55319 автомобилей различных модификаций. Затем УАЗ-450 передал эстафету следующей заводской разработке — УАЗ-452."
Wygląda na to, że za dużo egzemplarzy tego samochodu nie powstało, zaledwie 55 319 egzemplarzy.
Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
To będzie to?

Mam jeszcze parę fotek- cyknięty dzisiaj na wystawie starych samochodów w Krk.

Mam jeszcze parę fotek- cyknięty dzisiaj na wystawie starych samochodów w Krk.
Nie - to już Uaz 452.
Uaz 450 wygląda podobnie, ale jednak inaczej:

Uaz 450 wygląda podobnie, ale jednak inaczej:

Gaz 69M (E) 1972r.
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Fersztejen.
To jak gwałt w samochodzie i samogwałt w chodzie. Podobne, a nie to samo
To jak gwałt w samochodzie i samogwałt w chodzie. Podobne, a nie to samo

Gdyby ktoś szukał to mam kompletną, drewnianą skrzynię ładunkową.
Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)