wymiana serca

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
mayer2

Re: wymiana serca

Post autor: mayer2 » ndz maja 23, 2010 7:52 pm

mayer2 pisze:
Frolik pisze:
mayer2 pisze:zerwalem dwa gwinty w glowicy w otworach na swiecy.probowal ktos skleic odpowiednim klejem-oczywiscie jest to wersja na amen,czy juz moge szukac nastepnej.

zrób sobie redukcyjna tulejke

szkoda głowicy wyrzucać jeśli poza tym jest dobra
dzisiaj nawinąłem na świece drut miedziany i nawet trzyma,nie chce mi się robić wszystkiego od początku wiec z powyższym postanowiłem ze będę kleił.na ament. :)21 jak maja byc podłączone rurki przy gazniku te od powietrza,pościągałem i teraz nie wiem.no i te 2 wyloty wody za wiatrakiem-czy moge je zatkać,niemam nagrzewnicy żadnej ani ins.gaz.
co taka cisza-urlopy czy co.dajcie jakies info jak z tymi przewodami.gazior pali ladnie,czas by wyjechac

Awatar użytkownika
mayer2

Post autor: mayer2 » śr cze 02, 2010 7:41 pm

jak w waszych gazach macie zamontowany pedal gazu,chodzi mi o jakies rozwiazanie na linke,z jakiego auta itp.moze ktos ma podobnie zmotane-plis o cynk.no i moze ktos zdradzi tajemnice w sprawie ww.

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Post autor: JA'JACEK » śr cze 02, 2010 9:00 pm

mayer2 pisze:jak w waszych gazach macie zamontowany pedal gazu,chodzi mi o jakies rozwiazanie na linke,z jakiego auta itp.moze ktos ma podobnie zmotane-plis o cynk.no i moze ktos zdradzi tajemnice w sprawie ww.
Normalnie, zestaw sztywnych cięgieł w miarę potrzeb.
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.

Awatar użytkownika
mayer2

Post autor: mayer2 » czw cze 03, 2010 6:23 pm

JA'JACEK pisze:
mayer2 pisze:jak w waszych gazach macie zamontowany pedal gazu,chodzi mi o jakies rozwiazanie na linke,z jakiego auta itp.moze ktos ma podobnie zmotane-plis o cynk.no i moze ktos zdradzi tajemnice w sprawie ww.
Normalnie, zestaw sztywnych cięgieł w miarę potrzeb.
w tym moim nic nie jest takie proste.dlatego mysle nad linka bo chyba bedzie prosciej.mam ciegno z zuka,zobacze jak niewyjdzie z linka to bede musial sie z nim przeprosic.aha ,urwalem przewod hamulcowy -w zakladzie dorobili niby taki sam a jednak niemoge go wkrecic-pytanko z jakiego auta moge dopasowac-ok.40cm.

Awatar użytkownika
tomek 79

Post autor: tomek 79 » czw cze 03, 2010 7:13 pm

mayer dziecko drogie :)21
w co drugim sklepie motoryzacyjnym dobierzesz np w dakolu za na bohaterow getta,,,te kiedy idziemy na te karpie co ??

Awatar użytkownika
mayer2

Post autor: mayer2 » pt cze 04, 2010 5:21 am

tomek 79 pisze:mayer dziecko drogie :)21
w co drugim sklepie motoryzacyjnym dobierzesz np w dakolu za na bohaterow getta,,,te kiedy idziemy na te karpie co ??
niewiem,z czasem krucho.mam zamiaiar na starym sanie posypac za linem,tylko jak ciagle leje.u pudlika dorobili mi przewod i dupa ,2dychy w bloto ,dlugi wikend i nikt nierobi-itak zleci caly god,ten twoj patrol nawet spoko,ostatnio wiolka ;o takiego bys kupil to moze bysmy pojezdzili :)2

Awatar użytkownika
tomek 79

Post autor: tomek 79 » ndz cze 06, 2010 9:21 am

odrazu ci mowilem patrola se kup :)21

Awatar użytkownika
mayer2

Post autor: mayer2 » ndz cze 13, 2010 9:45 am

wybieram sie w piatek w bieszczady,szukam jakiegos fajnego schroniska-musi byc dzicz-jakby ktos mogl cos doradzic ,aha jade osobowka .gaz jeszcze musi poczekac

Awatar użytkownika
mayer2

Post autor: mayer2 » czw sie 05, 2010 5:25 am

mam pytanko,na drugim baniaku jeden zawór nie chce pracować,popychacz zawiesza sie.jak kręcę korba to pracuje a jak zapale silnik to zaraz nierobi.tak to wygląda jakby popychacz wypadał ze 'szklanki'.jaki może być powód tego,i jak sie dostać do tego.motor żuk

Awatar użytkownika
Dziku2

Post autor: Dziku2 » czw sie 05, 2010 4:28 pm

sprawdź czy na tym zaworze przy dźwigience nie ukruszyła Ci się śruba do regulacji luzu, ja u siebie tak miałem. 3 razy wsadzałem laskę na miejsce, zanim się zorientowałem, że śruba jest ukruszona i przez nią wypada laska...

Awatar użytkownika
mayer2

Post autor: mayer2 » wt sie 24, 2010 7:48 pm

Dziku2 pisze:sprawdź czy na tym zaworze przy dźwigience nie ukruszyła Ci się śruba do regulacji luzu, ja u siebie tak miałem. 3 razy wsadzałem laskę na miejsce, zanim się zorientowałem, że śruba jest ukruszona i przez nią wypada laska...
dziku niewiem co jest,mialem klopot tak jak pisalem z drugim baniakiem -udalo sie ustawic i hula,teraz to somo z trzecim-raz wlozylem popychacz to dzialal-wyjechalem na prube i po 200m znowu wyskoczyl czy zawiesil sie-niewiem.jak nierobi jakis zawor to zaraz fuka z kolektora-z tego miejsca co jest polaczony z przyspieszaczem zapl.wyciagnalem popychacz i jest wykrzywiony-byl prosty.no i po kazdym takim numerze zawor nie lezy centralnie na sprezynie.dodam ze w zuku hulalo serce nawet nawet.zawory byly rozbierane ale jest poskladane tak jak bylo.jaki moze byc powod,co musze sprawdzic zanim go wyrzuce :)16

Awatar użytkownika
mayer2

Post autor: mayer2 » sob sie 28, 2010 10:39 am

mayer2 pisze:
Dziku2 pisze:sprawdź czy na tym zaworze przy dźwigience nie ukruszyła Ci się śruba do regulacji luzu, ja u siebie tak miałem. 3 razy wsadzałem laskę na miejsce, zanim się zorientowałem, że śruba jest ukruszona i przez nią wypada laska...
dziku niewiem co jest,mialem klopot tak jak pisalem z drugim baniakiem -udalo sie ustawic i hula,teraz to somo z trzecim-raz wlozylem popychacz to dzialal-wyjechalem na prube i po 200m znowu wyskoczyl czy zawiesil sie-niewiem.jak nierobi jakis zawor to zaraz fuka z kolektora-z tego miejsca co jest polaczony z przyspieszaczem zapl.wyciagnalem popychacz i jest wykrzywiony-byl prosty.no i po kazdym takim numerze zawor nie lezy centralnie na sprezynie.dodam ze w zuku hulalo serce nawet nawet.zawory byly rozbierane ale jest poskladane tak jak bylo.jaki moze byc powod,co musze sprawdzic zanim go wyrzuce :)16
dzieki za odp. czy mozliwe jest ze glowica jest za duzo splanowana-popychacz na zaworze ktury nierobi jest wykrzywiony.jak tak co co moge zrobic?dwie uszczelki?doradzcie cos

Awatar użytkownika
tomek 79

Post autor: tomek 79 » czw wrz 09, 2010 8:12 pm

te majer, szkoda bom zapomnial o tobie ,zuczka sprzedalem za grosze a tam motor mial jedyne 40 tys najechane

Awatar użytkownika
mayer2

Post autor: mayer2 » pt wrz 10, 2010 8:28 pm

tomek 79 pisze:te majer, szkoda bom zapomnial o tobie ,zuczka sprzedalem za grosze a tam motor mial jedyne 40 tys najechane
co ty myslisz ze ja je kolekcjonuje?masz moze ksiazke napraw z zuka?

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » pt wrz 10, 2010 8:56 pm

[/quote]
dzieki za odp. czy mozliwe jest ze glowica jest za duzo splanowana-popychacz na zaworze ktury nierobi jest wykrzywiony.jak tak co co moge zrobic?dwie uszczelki?doradzcie cos[/quote]

skróć go ...
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
mayer2

Post autor: mayer2 » sob wrz 11, 2010 7:17 am

gri74 pisze:
dzieki za odp. czy mozliwe jest ze glowica jest za duzo splanowana-popychacz na zaworze ktury nierobi jest wykrzywiony.jak tak co co moge zrobic?dwie uszczelki?doradzcie cos[/quote]

skróć go ...[/quote]
sprawa zalatwiona.koles cos nadmienil ze silnik sie grzeje i cos tam sie sie rozgrzewa-takie pierdoly.mialem malo oleju,zainwestowalem w 2 litry mineralnego i narazie ok :)2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”