Uploaded with ImageShack.us
Moderator: Student
Witam.dawidbajorek pisze:
Trochę przespałem temat, może ktoś kupił z forum na alegro te plansze?
Też tak myślałem, trochę wytrwałości i nawet już wiadomo czego szukać. Wyrzutnie mozna odtworzyć, a za dawce mogą służyć wyrzutnie z BRDM'a. Lewą zabudowę już mam prawie gotową. Szkicuję teraz prawą. Wyposażenie oprócz wyrzutni, 4 kałachów i paru innych drobiazgów już mam. Więc może w przyszłym roku już będzie coś widać.. a za dwa może znaki będą sie wystrzeliwać:)krys80 pisze:Moim zdaniem plasze jako takie nie wnosza nic specjalnie nowego..ot taki gadzet z epoki, choc nie mówie ze nie interesujacy z punktu widzenia czestosci wystepowania....bo chyba faktycznie unikatowe. Nie wiem za ile ostatecznie poszla na ostatniej licytacji, ale pewnie za jakies 30-40zl...wiec jakis majatek to tez nie jest;-).
Ja to bardzo chetnie bym sie zainteresowal jakimis elementami zabudowy do RS-a, wyrzutnia znaków czy nawet samymi znakami... ale wiem ze to raczej itemy z rodzaju...,,pomarzyc zawsze mozna'':)
krys80 pisze:Witam.dawidbajorek pisze:
Trochę przespałem temat, może ktoś kupił z forum na alegro te plansze?
Z tymi planszami to nie koniecznie koniec piesni...gosc mial tych planszy wiele i róznych...dotyczyly kalasznikowa, GAZ-a RS i wielu innych rzeczy. Warunki aukcji byly takie ze osoba wygrywajaca po aukcji miala wybrac która plansze chce otrzymac...wiec moze nic straconego, bo kotos chcial plansze kalacha np. i pewnie za dzien lub dwa znowu pojawi sie aukcja tych plansz...trzeba trzymac reke na pulsie po prostu;-)
No nie tak do końca... RBG-T-62a był stosowany wtedy w rsM1 jeżeli na pokładzie były dwa D-08 ( chodzi o zakresy promieniowania ) jeżeli były dwa urządzenia DP-66 wtedy go nie montowano. Czy był RBG czy nie łatwo poznać, zaraz za otworami w osłonie reduktora dla osłony DP-3 powinny być cztery otwory dla gniazda. Jeśli są to był jeśli nie to nie było...marzenka pisze:krys80 pisze:Witam.
Mam pytanie do szanownych ,,skazonych'' fomumowiczow- znajacych najlepiej temat.
Poszukuje do mojego RS-a radiometr RBG - T - 62a i na ebay takowy znalazlem...
Witaj ! Rozumiem że masz RS-a a nie RSm1 . Jeśli możesz , to wstaw kilka zdjęć swojego GAZa i tego co ci zostało po zabudowie RSa . Co do radiometru , to łatwiej chyba dostaniesz DP 11 .
A nie wiesz czy ta firma ma może jakiś sprzęt, elementy zabudowy RS-m1 do sprzedania czy cos w tym stylu? A tak z ciekawości to ten ich GAZ to do sprzedania był? Czy tak jako swoista reklama firmy tam wstępował?Kasza-k33 pisze:Byłem ostatnio w firmie która zajmuje się obrotem koncesjonowanym i stał tam piękny orginalny z przebiegiem 500 km Gaz 69 rsm1 ale niestety gośc nie pozwolił porobic zdjęc. Myśle ,że był porównywalny orginalnością i stanem do Gaza Dawida.
Gazik jak nic z potencjałem, tylko jakie numery są na tej tabliczce bo z rozczytaniem mam problem... Trochę cierpliwości, kupa szmat trochę oleju i ropy i będzie jak nowykrys80 pisze:Witam.
Wstawiam obiecana fotke tabliczki mego GAZ-a
Sam jestem Ciekaw co to za firma i czy miał zabudowę na sobie o wyposażeniu nie wspomnę.Kasza-k33 pisze:Byłem ostatnio w firmie która zajmuje się obrotem koncesjonowanym i stał tam piękny orginalny z przebiegiem 500 km Gaz 69 rsm1 ale niestety gośc nie pozwolił porobic zdjęc. Myśle ,że był porównywalny orginalnością i stanem do Gaza Dawida.
Wygląda ładnie , nie ma co rozkręcać . Doprowadzić do używalności i cieszyć się jazdąkrys80 pisze:
A potencjał do renowacji jest napewnochoc może za miast przecierania szmatkami to szykuje sie dogłembne rozkręcenie karoserji, piaskowanie i malowanie.....i cała reszta
.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości