Ściemniacze
Moderator: Student
Re: Ściemniacze
sie nie dziw... hie
kolega szanowny foty zapoda jakie co ?
kolega szanowny foty zapoda jakie co ?
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
Gały wywalam bo jakoś chaotyczne te wasze wypowiedzi.....
szary pisze:No quarwa jak zobaczyłem fotę jakiejś suzy to mnie zamurowało![]()
szary pisze:Aaa - i kolega pisał że na focie jest prawa notka - otóż są obie tylko lewa urwana, w sensie daszek.
Bo ni jak nie łapie a propos czego ........rusal pisze:przypadkowo znalazlem cos takiego-taniego ale chyba nie do GAZ-a
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- GikroV
-
pewnie o nakładkę chodziło... ale ja w innej sprawie, filtr do noktowizora pakowany jest w notkę czy zamiast szkła reflektora? Z tego co piszecie to w notkach nie ma miejsca na takie coś a niejednokrotnie spotkałem się z tym że filtr ten nazywany był nakładką ... a jak nazwa wskazuje nakładkę się nakłada
i nie wiem czy to określenie wprowadzające w błąd czy co
zawsze dobrze wiedzieć bo takie coś mam zamiar sobie sprezentować 

UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
No..... kuźwa nie wiem.....
Nigdy tego ustrojstwa nie miałem w ręku....... może jakieś schematy ktoś ma....?
W każdym razie przy "Grzybku" to nie ma tam miejsca na żaden filtr.

Nigdy tego ustrojstwa nie miałem w ręku....... może jakieś schematy ktoś ma....?
W każdym razie przy "Grzybku" to nie ma tam miejsca na żaden filtr.
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- GikroV
-
O ile pamiętam noktowizor ma nazwę PNW-57 i w zestawie z nim są okrągłe (czarne) szkła - przepuszczają tylko promieniowanie podczerwone.. itp...
Takie coś: http://allegro.pl/item572783648_filtr_i ... wieni.html
prawdopodobnie to jest Filtr podczerwieni Zs-11 nie znam średnicy
Chodzi o to że może tylko z polskimi notkami może to trybi, a z tymi z otwieraną klapką już nie, nie mam pojęcia
Takie coś: http://allegro.pl/item572783648_filtr_i ... wieni.html
prawdopodobnie to jest Filtr podczerwieni Zs-11 nie znam średnicy
Chodzi o to że może tylko z polskimi notkami może to trybi, a z tymi z otwieraną klapką już nie, nie mam pojęcia

UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
Obejrzałem zasoby pod katem filtrów nokto - wszystkie lampy tak przednie jak i tylne nie posiadają nakładek lecz gotowe klosze , jedynie czołowe lampy (fi 30) z wozów bojowych posiadają nakładkę przykręcaną na motylki.Być może istnieją inne rozwiązania.
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
do noktowizora PNW-57 u siebie mam filtry na podczerwień wypukłe, które zakłada się do ramki takiej jak były montowane w starach. Taka ze sprężynką. Tą sprężynkę się wyciąga, wsadza filtr podczerwieni i zakłada się sprężynkę. Wkłady mam chyba żukowe, nie pamiętam już. Fajna zabawka, jednak z noktowizorem na głowie jazda max 40km/h.